Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen3 speelt zaterdag voor kampioenschap najaarspoule res. 2e klasse

Alweer enige tijd was het stil rond de wedstrijdverslagen van Zwaluwen3. Het gonsde door de vereniging. “Ja hoor, ze verliezen een keer en meteen geen verslag meer”. Niets van waar. Tegenwoordig zit er zelfs een heel contentmarketingteam achter. Dani verzorgt de blogcontent met wedstrijdstatistieken, inclusief duiding. Tim maakt videocontent. Pepijn fotocontent. Juul deelt op de inmiddels ingeburgerde ‘techvrijdag’ tips om het leven van de verslagschrijver nog makkelijker te maken. De randvoorwaarden zijn er. Het is puur het feit dat in tijden van Sinterklaasvieringen en WK voetbal uw verslagschrijver zijn prioriteiten niet op orde heeft. Daarvoor is een verontschuldiging op zijn plaats.

Anyway. Zoals de titel al beschrijft, er gaat zaterdag gestreden worden om de titel van de najaarspoule in de res. 2e klasse. Sparringpartner wordt Kethel Spaland 2, hierna te noemen VVKS2. Hoe kwam dit tot stand?

Eerst stond op 19 november de derby tegen CWO2 op het programma. De buren van het Trimpad stonden (te) laag geklasseerd en eigenlijk was de verwachting dat dit wel zou moeten lukken. Althans zo proefde ik de sfeer. Ondanks waarschuwingen vooraf van insiders aldaar dat dit best een aardig teampie zou kunnen zijn. Niet gek ook want er was genoeg zwartwitte ervaring in dat elftal met oude bekenden Joost, Edinho en Taha. Bovendien kwamen de ‘Azzurri’ in hun prachtige nieuwe tenues. Een goede vervanging van het gedrocht wat daarvoor het daglicht nauwelijks verdragen kon. Als laatste teken aan de wand was het hoofdveld afgekeurd en moesten we onze kunsten vertonen op veld2.

Wat de wedstijd zelf betreft, bij deze de beknopte samenvatting van contentmarketeer Dani. U voelt ‘m misschien al aankomen.

– Julian assist vanaf rechts en Robin schoot 1-0 (14’)
– 1-1 (18’)
– Juul geeft voor. Mike loopt een meter achter de bal en scoort maar wordt slachtoffer van vlaggetjesdag.
– Opvallende handsbal Joeri in onze zestien. Penalty 1-2 (30’)
– Ferme discussie over wissels
– Juul takes one for the team
– Menno foutloos met de crosspass links naar rechts
– Marrie zoekt snel de douche op na de wissel
– Schot met rechts Menno (hoog over) (82’)
– Vlagger van CWO heeft duidelijke instructies gekregen, weer een grote kans onterecht afgevlagd.
-Pepijn kramp in beide (!) benen

Nog kortere samenvatting: een wedstrijd waar een punt niet had misstaan, maar waar CWO met name de eerste helft zeer terecht de voorsprong pakte. We hopen ze in de promotiepoule terug te zien voor een revanche!

Na de wedstrijd tegen CWO bleek dat VVKS2 zich had verslikt in de Kwekkers. Er was dus nog steeds een kans op de eerste positie.

Bijkomend feit was dat de week erna onze vrije zaterdag was en wij in de gelegenheid waren om onze scouts te sturen naar de wedstrijd Pernis 2 – VVKS 2. De nummer laatst tegen de nummer één. Toevallig in die volgorde onze laatste tegenstanders. Gekleed in lange regenjassen met bolhoeden deden onze scouts verslag van de wedstrijd (0-6 VVKS2). Wat rekenwerk leerde onze dat om het doelsaldo te overtreffen van VVKS2 wij met dubbele cijfers zouden moeten winnen van Pernis 2. Die avond werd in het penthouse van de scouts er nog lustig op los gefilosofeerd wat onze insteek zou moeten zijn. We spraken vooral over het belang van de drie punten, maar in het achterhoofd…..

Zaterdag 3 december, thuis tegen Pernis 2.

We weten wat ons te doen staat. Veld1 ligt er prima bij. De donderdagtraining was in orde. De wedstrijdselectie is goed. Bovendien zien we laat op de avond nog ouderwetse goede kroegfoto’s van Juul voorbij komen. Kortom, de voortekenen zijn weer goed.

Op naar de wedstrijd, met wederom een opsomming van de hoogtepunten.

– Leon pakt zijn taak als assistent-scheidsrechter uiterst serieus op
– Julian scoort uit voorzet Tiemen van rechts 1-0 (12’)
– Tiemen scoort. Een klutsgoal dekt de lading 2-0 (17’)
– Menno legt de bal klaar voor Julian 3-0 (24’)
– Joeri kopbal uit corner 4-0 (35’)
– Robin doorgebroken maar Verboon geeft geen rood, uit de vrije trap 2e bal schiet Lex – verwoestend in de rechterhoek 5-0 (45’)
– Leon komt in het veld en mist in zijn eerste 3 balcontacten drie kansen
– Voorzet chocolade been Tim werd getild door de wind 6-0 (49’)
– Leon op Robin steekpass 7-0 (55’)
– Schot Robin en keeper grabbelt, Julian schiet de hattrick binnen 8-0 (58’)
– Mislukte voorzet, alles wat Mike niet heeft bedoeld maar hij vliegt er toch weergaloos in 9-0 (64’)
– Julian met zijn vierde, na mislukt schot Robin na scherpe pass Leon 10-0 (67’)
– Julian 11-0 (74’)
– Dankzij Leon kan de waarnemende keeper van Pernis geen kinderen meer krijgen (83’)
– Julian 12-0 (86’)

U leest het goed. 12-0. Met deze overwinning stelde uw gladiatoren van Het Derde definitief een plekje veilig in de promotiepoule naar de 1e klasse! Over de wedstrijd zelf zal ik verder niet teveel uitweiden. Het sympathieke Pernis komt duidelijk tekort voor de res. 2e klasse. Maar een groot compliment op zijn plaats dat zij ondanks alle tegenslag probeerden te blijven voetballen. Opvallend feitje is nog dat Juul met zijn zes doelpunten een decennium oud record van Joeri uit de boeken schiet van meeste doelpunten in een wedstrijd. Voor de geïnteresseerden, Joeri scoorde er toen vijf tegen XerxesDZB3.

Na de wedstrijd werd er door een groot deel van het team nog Oranje gekeken op het WK. Tiemen uitgezonderd die liever uit eten ging voor de verjaardag van zijn zwager.

Éen troost voor Tiemen, aan de voorwaarde van dubbele cijfers werd ruimschoots voldaan. Het geeft nog wat meer speling als blijkt dat VVKS2 twee puntjes gemorst heeft tegen Blijdorp2. Zo hebben we nog maar één punt nodig om de wedstrijd tegen VVKS2 een beslissende te maken. Laat dit nu de tussenstand zijn bij de nog uit te spelen wedstrijd tegen Maense2.

Die stond dus gisteren, donderdag 8 december op de agenda. Na enkele weken de kat uit de boom kijken kon ook de KNVB niet meer om de kampioensdrang van Zwaluwen 3 heen, Dit na eerder al Maense2 drie punten in mindering te brengen vanwege het weglopen enkele minuten voor tijd eerder aan de Zwaluwenlaan. De wedstrijd werd ingepland met de resterende 3 minuten, te starten met een strafschop voor Zwaluwen 3.

Vooraf nog wel wat twijfel in de groepsapp. Hebben we genoeg man? Komt Maense wel echt opdagen? Vinden we iemand bereid deze 3 minuten te fluiten? Uiteindelijk werden alle vragen bevestigend beantwoord.

Zo gezegd zo gedaan. Eenmaal op het veld bleken de meeste spelers van Maense nog net zo vriendelijk als de wedstrijd ervoor, en de trainer nog net zo vervelend. Hadden wij verder geen boodschap aan. Leon ramt de strafschop hard door het midden tegen de touwen en we spelen de wedstrijd comfortabel uit. Een puntje per minuut is een aardig moyenne, nooit eerder gepresteerd. Wel moeilijk om highlights uit dit restantje te benoemen. Wellicht Leon die naast zijn doelpunt de bal ook 4x wegkopt? Maarten die in 3 minuten 5 balcontacten pakt en één niet begrepen steekpass plaatst? Lex die na het balcontactloos invallen in deel1, nu toch in deel2 éénmaal de bal weet te beroeren?

Eigenlijk onbeduidende vragen. Je kan beter zelf kijken. Hierbij presenteert het contentmarketingteam van Zwaluwen3, voor het eerst in de historie van Zwaluwen3, een integraal opgenomen video-opname van een competitiewedstrijd van Zwaluwen3!

Morgen, zaterdag 10 december, dus de kraker van de najaarspoule. Kethel Spaland 2- Zwaluwen 3. Aanvang om 11:30 uur. Komen jullie kijken? We maken er hoe dan ook een feest van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *