Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen3; Het bekeravontuur

Het bekeravontuur van Zwaluwen3

Eind augustus verscheen voor het eerst sinds 23 maart 2019 een ‘verslag’ van Zwaluwen3 op de site. Een probeerseltje sinds een van de grotere schrijvers van Zwaluwen zijn pen voor de laatste keer in de inkt doopte (en iets later zelfs van vereniging veranderde!). Grote schoenen om te vullen, maar gezien de meer dan een handvol enthousiaste reacties hierbij een vervolg.

In het vorige verslag werd gehint op een mogelijk vervolg in de beker. Het liep ietsje anders. Maak een minuut of vijf tien vrij om weer he-le-maal op de hoogte te zijn van het wel en wee van Zwaluwen3.

Zaterdag 3 september: SHO3 – Zwaluwen3
De eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Een blik op de AanwezigheidsExcel en het hele team wist al: dit gaat lastig worden, laat ik alles in het werk stellen om hier bij te zijn. Je kan je team moeilijk met tien-en-een-halve man op pad sturen. Dus deed iedereen zijn best en na een extra opgelopen blessuregevalletje op donderdagavond stond de teller op maar liefst 9 man, zo’n 24 uur voor de wedstrijd.

Gelukkig hielpen de jongens van O23-1 ons last-minute uit de brand, waarvoor hulde! Met Ebbe, Ery en Matteo in de basis konden we zelfs beginnen met een wissel/vlaggenist.

In de verste uitwedstrijd tot aan de kerst lagen verzameltijd en aanvangstijd toch iets te dicht op elkaar. Een gehaaste warming-up die voor verbetering vatbaar is. Gelukkig bleek bij aanvang de gemiddelde leeftijd van SHO3 die van ons te evenaren of zelfs plus 3 a 4 jaartjes te overstijgen. Zij begonnen dus, in de toch onverwachts zinderende hitte, evenals Het Derde lekker afwachtend. Geen doelpunt tegen in de eerste minuut, we gaan vooruit. Ik kan me herinneren dat de eerste echte kans nog voor Dani was met een lekkere actie op rechts. Daarna nog noemenswaardig een akkefietje tussen de scheidsrechter en Onno, wat later eigenlijk tussen de scheidsrechter en grensrechter Joeri bleek te zijn (je mag als grensrechter niet blijven staan bij buitenspel?). Het werd de meesten (inclusief schrijver) iets te ingewikkeld. Het merkwaardige geval bleef wellicht in de koppies zitten, want iets later uit het niets 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de rust wat tijd om nog eens een babbeltje te maken met de tegenstander. Aardige gasten, wel een tikkeltje fanatiek richting de grensrechter voor hun leeftijd. Zoals langs de lijn al was opgevallen liepen er veel oud-SHO1 spelers binnen de lijnen. Bij elkaar opgeteld heel veel minuten voetbal op hoog niveau uit de tijd dat je nog clubiconen had. Een Cees Nobel bijvoorbeeld, die nog steeds de lakens uitdeelt op het veld. Zonder anderen tekort te doen. Vergelijk ‘m met een Sebastiaan van Vreeswijk aan onze zijde. Ook zonder anderen tekort te doen.

Na rust ff gaan vlaggen en meteen herkenbaar aan de warming-up begonnen was Geert Bakker. Op persoonlijke titel, twee keer tegen gespeeld met Zwaluwen2. Had ‘ie toevallig weer ruzie met de trainer en mocht zich bewijzen in SHO2. Resultaat: wij werden helemaal dronken gespeeld en zekere oud-teamgenoten worden nu en dan nog steeds zwetend wakker bij flashbacks aan die wedstrijden.

Mocht de pret niet drukken, want het werd wel ‘gewoon’ 1-1. Doelpunt van Julian. Ook hier een akkefietje grensrechter/scheidsrechter maar daar hadden wij geen boodschap aan. Verder een prima tweede helft met de nodige kansen. Tellen we de laatste seconde van de wedstrijd niet mee dan was het gewoon 1-1.

Zaterdag 10 september: Zwaluwen3 – Overmaas2
De volgende wedstrijd tegen een redelijke onbekende tegenstander: Overmaas. Tussendoor werd Maarten op vrijdag nog even 40. Dit werd donderdagavond gevierd met een paar goeie kannen bier richting de klok van 12. Toen in de loop van de avond bleek dat we Sharita echt niet als surprise act hadden laten komen was ‘ie toch vóór middernacht er vandoor (naar huis of toch naar De Peper?).

Die zaterdag stond in het teken van Lars. Het werd zijn eerste wedstrijd van het seizoen en meteen zijn laatste van jaar. De kilometervreter op links wordt volgende week aan zijn schouder geopereerd en gaat daarna alles in het werk stellen op tijd fit te zijn voor het trainingskamp in januari. Alle ballen op Lars!

Een eerste helft die leuk was om naar te kijken. Veel balbezit, dreiging en kansen voor Zwaluwen. Staat het halverwege 4-0 dan kijkt niemand gek op. Helaas slechts 1-0 met rust, doelpunt Julian.

Waar in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht was kantelde dit spelbeeld snel na rust. Pepijn moest er 3 minuten na rust uit met een krampaanval die zo ernstig doorzette dat de vlag overnemen onmogelijk was. Verder zal ik niet teveel uitweiden over de tweede helft behalve dat nr7 van Overmaas de voorlopige koploper is in het klassement van vervelendste ventje van het seizoen. Gefeliciteerd nr7! Verder was Overmaas een team met aardige gasten die zowaar met 1-3 van het veld stapten en de punten meenamen naar Sportpark Olympia te Rotterdam-Zuid. Felicitaties aan de aardige gasten van Overmaas.

Wat na de wedstrijd nog bleef rondzingen was een gerucht betreffende een aanwinst van Het Derde. Rik had namelijk een bekende gesproken die wist te vertellen dat Tiemen het niveau toch wel erg vond tegenvallen en op het punt stond zijn overschrijving in te trekken. Laat ik de echte naam van deze bekende niet gebruiken en hem Soy Tralomons noemen. Wat zijn nou de beweegredenen van Soy om dit de wereld in te slingeren? In opdracht van VFC2, zenuwachtig na een wisselvallige start in de beker? In de maling genomen door CION2 zaterdagavond laat in de Matinee? Wie het weet mag het zeggen. Weet wel dat Soy zijn eerste seniorentrainingen als B-tje mee mocht doen met Zwaluwen3, op zoek naar extra weerstand en om aan de senioren te wennen. Juist daarom wensen wij Soy, als kind van de club, wederom succes dit seizoen bij de Kwekkers. Maar kom op 15 oktober wel even een kannetje neerzetten, ok?

Zaterdag 17 september: Spijkenisse2- Zwaluwen3
Voorafgaand aan deze zaterdag toch weer een dreigend spelerstekort. Op donderdag is hier een hartig woordje over gesproken. Resultaat is dat we zowaar met 15 man vertrokken op zaterdag, we kunnen het wel!

Op vrijdag nog een communiqué van de KNVB over de promotie-/degradatieregeling. Na een najaarscompetitie gaat de top 4 of 5 strijden in een ‘promotiepoule’. De overige teams gaan spelen in een ‘niet-promotiepoule’. Geen degradatiepoule? Wat blijkt, voor seizoen 2023/’24 is er wederom een vrije inschrijving. Voor het seizoen begint al veilig gespeeld, lekker zeg.

Tegen Spijkenisse2 bleken aanwezigheid en aanvangstijd wederom te dicht op elkaar te liggen. Gelukkig is de volgende uitwedstrijd in Vlaardingen. We mochten spelen op het hoofdveld met bijbehorende kleedkamer, een ongekende luxe. De eerste helft werd ook naar vermogen gespeeld tegen een sterke tegenstander. In de eerste minuut een grote kans voor Julian en ook kort daarop gevaar. Hierna kreeg Spijkenisse iets meer de overhand maar we kwamen goed mee. Toch was het 2-0 met rust.

Over de tweede helft geen lang verslag. Spijkenisse2 was de bovenliggende partij en duidelijk een maatje te groot. Eindstand 6-1. Verder niet teveel meer over praten. Opmerking van de dag was nog de vergelijking met de Rode Zee gemaakt door doelman Water. Omdat ‘ie ons voor veel erger behoede is die opmerking hem vergeven. Voor de niet kenners, sla Exodus 14: 1-22 uit het meest verkochte boek ter wereld er eens op na. Wij waren de Rode Zee en de tegenstander was Mozes met het volk Israël.

Leuk voor Tiemen dat hij scoort bij zijn debuut. Ja hij was er natuurlijk gewoon. Toch achteraf enige twijfel met de vraag: ‘Is dit het gebruikelijke niveau?’ Gelukkig kon Sebastiaan hem gerust stellen.

Saillant detail was nog dat Carlo als enige van de vier man sterke bank niet inviel en daar 3 redenen voor had:1. Het shirt paste niet. 2. Geen zin om zijn kuit vol te laten lopen. 3. We stonden 5-0 achter.

Over die shirts geef ik hem in ieder geval groot gelijk. Omdat we vanaf medio juni onze prachtige zwart-witte shirts aan het verzamelen zijn om opnieuw te bedrukken spelen we al weken in gele uitshirts. Geen porem natuurlijk. In geel-zwart spelen laat je aan een andere Vlaardingse club over. Ik denk het ongeluk brengt. Gelukkig zijn na een maand of drie proberen de nodige shirts verzameld en worden ze komende week bedrukt. Spelen we volgende week al in zwart-wit? Ik hoop het!

Na drie wedstrijden is de kortste weg naar Europa alweer afgesneden. Laten we het erop houden dat we de minuten goed konden gebruiken richting de competitie.

Voorlopige conclusies:

 • Gespeeld tegen vooral aardige gasten.
 • Stijgende lijn in de opkomst (volgende week een volle bank?)
 • Een keer een goede 1e helft en een goede 2e helft, laten we dat eens combineren
 • Compacter spelen? Dat laat ik over aan de kenners.

Afsluitend resteren nog antwoorden op de prangende vragen uit de voorbereiding die in het vorige verslag te lezen waren. Voor eenieder die geïnteresseerd is:

 • Hoe staan we er daadwerkelijk voor tegen op papier sterke tegenstanders? Nog niet zo best.
 • Wordt de platte kar al vastgelegd? We kijken het nog even aan..
 • Maken aanwinsten Leon en Tiemen daadwerkelijk hun eerste officiële minuten? Nee en ja
 • Zet Martijn v/d K. daardoor eindelijk zijn 2 kannetjes neer door de verloren weddenschap? Nee ?
 • Komen Juul en Pep dit keer wel op zaterdag? Ja!
 • Wie blijkt de te kloppen manager in de Zwaluwen3 sub league van FFF Manager? Marnix ‘Santi’ Keizerwaard
 • Weet een teamgenoot een rol van betekenis te spelen bij de Zwaluwen Voetbalquiz? Een bronzen plak voor Carlo
 • Wat wordt de naam van kleine Mike? Gijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *