Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen start met Taakie!

Met een paar uur vrijwilligerswerk maak jij het verschil!

Vrijwilligers zijn essentieel voor elke vereniging. Het blijft echter ook voor ons een grote puzzel om elke week voldoende mensen op de been te krijgen om onze club draaiende te houden.

De afgelopen tijd hebben we daarom hard gewerkt aan een nieuw vrijwilligersbeleid en een actieplan om het voor leden makkelijker te maken om actief te worden binnen de club.

Ons doel: elk lid doet minimaal één keer per seizoen vrijwilligerswerk.

Dit kan bijvoorbeeld zijn een (jeugd)wedstrijd fluiten of een uurtje koffie zetten achter de bar op zaterdagochtend. Als iedereen een klein handje helpt, dan lukt het ons al met elkaar.
Om ons doel te bereiken maken wij het makkelijker om je flexibel in te zetten voor onze club en zorgen wij ervoor dat je een rol kunt vervullen die past bij jouw eigen skills, interesses en beschikbaarheid.

Hiervoor maken wij gebruik van ‘Taakie’, een online systeem waarmee Zwaluwen op een makkelijke manier via WhatsApp leden kan uitnodigen voor vrijwilligerstaken binnen de club.

Om ervoor te zorgen dat we de ‘taakies’ goed kunnen verdelen, ontvang je komende week een korte vragenlijst via WhatsApp. Hiermee brengen wij in kaart welk type vrijwilliger iemand is. Wij willen leden namelijk alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Wij zoeken dus naar een juiste match.

Ook gaan wij de ouders/verzorgers van (nieuwe) jeugdleden in kaart brengen en proactief benaderen of zij vrijwilligerswerk willen doen. Een vereniging ben je namelijk met elkaar.

Daarnaast brengen wij van alle nieuwe jeugdleden en hun ouders in kaart op welk vlak zij mogelijk vrijwilligerswerk kunnen doen voor Zwaluwen. Hier komen veel positieve reacties uit. Binnenkort ontvangen zij allemaal een uitnodiging om actief te worden binnen de club.
Wil jij nu al iets extra’s voor de club doen? Laat het dan aan ons weten!

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Martijn Berghman uit Zwaluwen 3 via martijnberghman@hotmail.com.

Wij rekenen op jullie, want ‘Samen bereik je meer dan alleen’.

Namens het bestuur van v.v. Zwaluwen,

Lex Boers (Voorzitter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *