Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen sluit 1e seizoenshelft met goed gevoel af

Het is Zwaluwen gelukt de goede reeks door te zetten.

Het verschil met tegenstander Jodan Boys was vooraf 3 punten. Een zeer belangrijk treffen dus.

Van het goede spel van de laatste weken was de eerste helft geen sprake. Het tempo was laag, het druk zetten niet fanatiek en het was een matige wedstrijd. Wel 2 grote kansen aan beide kanten maar gescoord werd er niet.

De tweede helft een beter Zwaluwen. Maar het was blaffen zonder bijten. Wat kleine mogelijkheden voor Gerson Pisas en Quincy Does maar beide waren niet doortastend genoeg.

Het inbrengen van Jazzy Adams brak de wedstrijd open. Koud in het veld was het raak met zijn allereerste balcontact. Een vrije trap van Fano Goncalves werd heerlijk binnen geknikt. 1-0.

Het was voor Jodan Boys het sein om de verdedigende stellingen te verlaten. Dit zorgde voor meer ruimte en gevaar aan Zwaluwen kant. Jazzy had de kans op 2-0. Diep gestuurd omspeelde hij de keeper maar kon de meegelopen verdediger de 2e van Jazzy voorkomen. Het was uiteindelijk Gerson die via een goede actie aan de rechterkant iedereen voorbij snelde en via een verdediger raak schoot. 2-0 voor met nog een kwartier te spelen. Zwaluwen zat op rozen.

Via een flipperkast moment na een kort genomen corner werd het toch nog spannend met nog 5 minuten op de klok. Helemaal omdat Jazzy Adams kort daarna verzuimde om de bevrijdende 3-1 binnen te schieten 1 op 1 met de Goudse keeper. Maar Zwaluwen kwam niet meer in de problemen en hiermee was de derde zege op rij een feit. Zonder heel goed te spelen was de overwinning wel verdiend te noemen.

9 punten uit de laatste 3 wedstrijden en nog ongeslagen deze tweede periode. A.s. zaterdag speelt men tegen Nieuwkoop voor een plek om de 8e finale van de KNVB beker. Winst zou de knappe revival van deze jonge talentvolle groep extra glans geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *