Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen kan voorsprong niet in winst omzetten

In 4 van de afgelopen 7 gespeelde wedstrijden wist Zwaluwen op voorsprong te komen. Het lukte alleen tegen Nieuwenhoorn om de voorsprong ook vast te houden. Net als vorige week verzuimde Zwaluwen de voorsprong uit te bouwen.

Aan Zwaluwenkant nogal wat afwezigen. Er was een basisdebuut voor Mo en Ethienne. Zwaluwen speelde prima en startte erg goed. Het kreeg in de beginfase 2 goede kansen via Pjotr Jongste. De eerste keer een fraaie redding en de tweede net naast. 3 keer is scheepsrecht. Michel da Silva stoomde op links op en bood een niet te missen kans aan Eric Fortes. 1-0. Poortugaal wachtte af en had levensgevaarlijke uitvallen via met name Lake.

In die fase kwam Zwaluwen goed weg. Het wist zich te herpakken. Het kreeg nog 2 goede mogelijkheden via goed werk van Mo en Pjotr maar de kans op 2-0 was voor Patrick Triep.

Na goed druk zetten ontving hij de bal en liep alleen op de keeper af. Speelde hem voorbij en dacht de bal in het lege doel te schieten. Maar de meegekomen verdediger wist de bal via knie en binnenkant paal nog uit het doel te krijgen. Het zit Zwaluwen ook echt niet mee.

Zeker niet in de 2e helft. Vlak na rust een mooie voorzet van Eric Fortes naar Pjotr Jongste. Die kopt de bal naar de bovenhoek. Ondanks het handje van de keeper lijkt de bal binnen te gaan. Alles en iedereen van Zwart Wit had de handen omhoog en juichte. Maar wonderbaarlijk raakt de bal binnenkant paal en draaide niet de goal in maar de goal uit.

Zwaluwen hinkte op 2 gedachten. Poortugaal werd dominanter zonder echt kansen te creëren. Maar Zwaluwen zit nou eenmaal in de hoek waar de klappen vallen, want een voorzet van Lake op de achterlijn werd van richting veranderd.

Het ging toen heen en weer. Geen opbouw meer en beide ploegen zochten snel hun voorwaartsen. Toch konden beide ploegen hem nog winnen. Via een verre ingooi en een doorkopbal een vrije kopkans voor Poortugaal en vlak voor tijd de allergrootste kans van de wedstrijd voor Ukbe. Na een voorzet viel de bal voor zijn voeten, vlak voor het doel. Hij nam goed aan en schoot, maar de keeper redde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *