Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen 3 wint ruim bij Schiedamse zwart-witten

Zaterdag 12 november traden we aan tegen het tweede elftal van de club met het mooiste shirt van Schiedam. Dus tijd voor een nieuw wedstrijdverslag.

De trouwe volgers zullen vast opmerken dat van de thuiswedstrijd tegen Maense 2 de week hiervoor geen verslag is geplaatst. Dit klopt. Een kijkje op voetbal.nl leert dat de wedstrijd bij een 1-1 stand is stilgelegd en daarna ‘gestaakt wegens niet hervatten van de wedstrijd uitelftal/team.’ Het verslag van deze wedstrijd bleek eerder therapeutisch stoom afblazen over het gedrag van de tegenstander (en met name trainer) dan een wekelijkse beschouwing van Zwaluwen3. Dus besloot ik dit niet af te maken. Voor de geïnteresseerden nog het wedstrijdverloop en opvallende zaken tot aan minuut 86. Al is het maar om de notulen van Dani eer aan te doen!

 • Tiemen voor het eerst in zijn leven als grensrechter
 • (ik citeer Dani:) Gesoigneerde assist van Leon op Tim, 1-0! (‘4)
 • De eerste helft balbezit 32%-68%
 • Rust (45’)
 • Schot veteraan Maense en redding Water (51’)
 • Juul heeft geen zin om te spelen (54’)
 • Juul gaat er toch in (iets later dan ’54)
 • Discussie langs de zijlijn wie zijn of haar papa het beste is (’67)
 • Discussie stopt na komst zakjes chips en limonade (’68)
 • Grote kopkans Robin (’78)
 • 1-1 vrije trap (83’)
 • Hands en strafschop voor Zwaluwen (86’)

Hierna werd de situatie voor de uitstekend leidende scheidsrechter te bedreigend om door te gaan. Maense wenste niet verder te spelen waardoor de strafschop niet benut kan worden en er nog vier minuten speeltijd open staan. Verder maak ik er maar geen woorden meer aan vuil en wachten we af wat de KNVB doet met de opgestuurde rapporten.

Verder naar waar het eigenlijk om gaat in dit verslag: Excelsior ’20 2 – Zwaluwen 3. Aftrappen om 12:00 uur, verzamelen om 11:00 uur op Thurlede. Het ging allemaal net. Die ochtend rond 9:30 uur kwam de Sint met (heel veel) Pieten aan in de Vlaardingse haven. Als je goed zocht kon je langs de West- en Oosthavenkade, tussen sluis en brug, de Zwaluwen 3 voetballers eruit pikken. Met een scherp oog te doen door de half verstopte voetbaltassen (Masita 2021-heden, Macron 2015-2021, of zelfs Masita vóór 2015) onder de kinderwagens en op de fietszitjes in de gaten te houden. Weer een signaal dat we er echt weer mee bezig zijn met z’n allen, alles om bij die wedstrijdselectie aan te sluiten!

Die selectie bestond weer uit 15 man. Maar goed ook want het grasveld op Thurlede was het zwaarste veld van dit seizoen tot nu toe. Waarschijnlijk waren de jeneverneuzen gewaarschuwd door de uitslagen van de laatste weken en werd expres het gras niet gemaaid. Nu bleek dat achteraf een schot in eigen voet.   

Na enkele minuten ‘acclimatiseren’ aan het veld, om met het WK in aantocht in Van Gaal-termen te blijven, werd een kwartiertje gas gegeven. En hoe. De 0-1 viel in de 5e minuut. Een pass van Pally op Tim, een mislukte voorzet en bij de herkansing op Juul 0-1. Een paar minuten later een lange trap van Menno over de CV naar Juul. Laatstgenoemde wint de scrimmage en scoort weer, 0-2. En we gaan door. Na een kwartier komt de sterk spelende Pally bijna 1-op-1 maar is hierdoor zo verrast dat hij maar weer omdraait.

Weer 10 minuten verder een heerlijk een-tweetje van Tim op Pally op Tim die in de verre bovenhoek afrond. Mooi doelpunt en 0-3 in minuut 25. Hierna nog enkele passjes die net te scherp of te kort zijn met zelfs een hakballetje van Sebas waarbij Tiemen net niet kan afdrukken. We nemen wat gas terug tot het rust is.

In de rust probeerden we achter de kroegnaam te komen waar Pally de avond ervoor was geweest, want met zo’n lekkere eerste helft sturen we hem daar voortaan elke vrijdag heen. Geen toeval dat hij daar Juul trof die immers de eerste helft ook uit zijn slof was geschoten. Enige verschil is dat Pally zich liet vervangen in de rust en Juul nog ff doorging. Daaruit bleek overigens dat de magie van die kroeg of club alleen voor de eerste helft werkt.

Na rust is het een stukje minder voor Zwaluwen. De 3-0 is comfortabel en Excelsior ’20 heeft het ook iets beter georganiseerd. In minuut 65 lees ik in de notulen (weer dank daarvoor Dani!) dat Tim een Boerrigter-actie maakte. In minuut 80 vraagt Juul hoelang hij nog voort moet strijden, het valt niet tegen.

Net als de wedstrijd als een nachtkaars uit lijkt te gaan nog twee hoogtepuntjes. In de 88e minuut schiet Pepijn lekker op doel, de bal beland op de paal. Drie spelers van Excelsior ’20 lijken steen-papier-schaar te doen wie de bal oppakt in de zestien maar komen er niet uit. Robin dacht ‘dan pak ik ‘m wel’ en tikt de bal binnen, 0-4. Nog geen minuut later een heerlijke rush van Tim gestart net na de middellijn. Hij rond deze solo actie beheerst af, 0-5 en einde wedstrijd.

Na afloop is het voor de derde keer op rij echt de laatste zonnige zaterdag om lekker buiten te zitten. We babbelen nog even na met oude bekenden Omar en Khaled en uit de JBL Partybox 100 knalt een playlist die wel erg lijkt op die van DJ Panic in De Kuip. Als later op de middag de eerste carnavalsvierder het Thurlede complex betreden is het voor ons tijd om te gaan. Niet dat wij geen zin zouden hebben in een feestje, maar die kleding waren we vergeten. En aangezien Tiemen jaren terug als ‘Garbage-man’ de rondjes door de Excelsior-kantine al heeft gemaakt viel die optie ook af.

Een blik op de ranglijst leert ons dat we inmiddels stevig op de tweede plaats staan en een klassering bij de eerste vier in zicht is. Achtervolger VFC 2 geeft met hun verlies tegen Hermes 2 aan eigenlijk geen zin te hebben in een promotiepoule naar de 1e klasse. Aanstaande zaterdag kunnen we tegen de Combinatie Wil Overwinnen die top4 klassering wel zo goed als zeker binnen halen. Spannend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *