Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Zwaluwen 3 – VFC 2

Zwaluwen3 blijft foutloos in de eigen zwart-witte shirts

Zaterdag stond de derby tegen VFC2 op het programma. Op de één of andere manier is dit toch een soort beladen wedstrijd geworden. Wel lekker, want een goede concurrent heb je nodig. Het houdt je scherp. In de jeugd had je bij Zwaluwen eerst Fortuna als de te kloppen ploeg. Na het afglijden van de club aan de Floreslaan kwam snel HVO op als ‘grote concurrent’, later ook in de senioren bijna uitgegroeid tot antagonist. Tenminste, vooral gezien vanuit het oranje kamp. Wanneer Zwaluwen verloor dronken ze aan de Zwanensingel een biertje extra. Hun goed recht, maar ook deze club bestaat jammer genoeg niet meer.

Gelukkig hebben de kwekkers enkele jaren geleden het licht gezien en weten ze eindelijk dat zaterdag toch echt de leukste dag van de week is. Snel opgeklommen uit de B-categorie is VFC2 bezig met een geplande opmars in de A-categorie voor reserve elftallen. Door de vrije inschrijving van dit jaar kwam de promotie van klasse 3 naar klasse 2 alsnog tot stand. Ook door die vrije inschrijving zitten ze voor het tweede seizoen achtereen opgescheept met het derde elftal van Zwaluwen. Over de uitwedstrijd vorig seizoen daar praten we niet meer over. Bij ons thuis pikten we een puntje en kregen we na afloop te horen dat we ‘de competitie zouden verzieken’ (?). Prima reden om voor de 2e klasse in te schrijven dus, we kijken wel weer ff wat we kunnen doen..

Goed introotje weer om de spanning wat op te bouwen. Niet helemaal want jij als lezer hebt meegespeeld, gekeken, of in ieder geval de titel van het verslag al gelezen. Dus je weet wat er komt, op naar die wedstrijd.

Onze scheidsrechter heette weer ‘zelf fluiten’ dus deden Bones en Berghman vrijdag een wedstrijdje wie het laatste op kon blijven om daarna toch te fluiten. Het werd uiteindelijk laatstgenoemde die weer foutloos floot, genieten!

Maar liefst 17 man stonden aangemeld voor de wedstrijd (u leest het goed). Dat mag wel degelijk op het formulier, maar is er eentje teveel om te laten spelen, dus MarrieVLD offerde zich op en koos voor een zaterdagmiddag Overschie. Over twee weken vlammen dan maar Marrie in de uit- maar toch ook thuiswedstrijd tegen Blijdorp! Juul had donderdag nog wat last, maar wilde de kans niet laten lopen om z’n voormalig teamgenoten op te vreten. Andere spelers met lichte pijntjes waren ook gemotiveerd genoeg dit te negeren en volle bak te spelen.

Bovendien stond de wedstrijd weer gepland op veld1, daar beginnen we al aan te wennen. Discussies vooraf of vaste noppen, ronde noppen, vierkante noppen, pinnen of wat dan ook bleken overbodig. Het gras lag er ondanks de regen uitstekend bij.

Wel was het de eerste minuten even aftasten. Een aantal balletjes die door het gladde veld toch net te hard of te scherp afgevuurd werden. Maar Zwaluwen begon goed voetballend en VFC kwam niet ver op onze helft. Tot Menno besloot even op te komen en de bal een metertje naast Juul zijn voet te schuiven. Stom balverlies en een kwekker wordt diep gestuurd. Niets aan de hand denk je want het is nog ver van het doel en bovendien goed naar zijn linkerbeen gedwongen. Maar tot ieders verbazing raakt die gozer de bal totaal verkeerd en vliegt ‘ie heel traag net over Water heen. Domper, 0-1.

Zwaluwen trapt af. Menno wordt in de opbouw voor de zekerheid even overgeslagen. Martijn wordt weggestuurd op rechts, speelt de bal op Juul. Die draait weg en haalt weergaloos uit met links. Meteen 1-1, een heerlijke en belangrijke goal!

Het geloof is meteen terug en Zwaluwen drukt door. Niet direct veel uitgespeelde kansen maar we zijn dreigend. Opvallend is het gevaar dat we creëren uit de hoekschoppen, ook weer wat nieuws dit seizoen.

Martijn kan na een minuut of 35 niet verder en wordt vervangen door Joeri. Mike speelt een prima pot en weet de bal te onderscheppen op 20 meter maar kan daarna binnen de zestien net niet tot schieten komen. Hierna weet Juul een bal richting linker cornervlag nog net te controleren. Hij kan de bal heerlijk richting Dani krijgen die afdrukt, 2-1. We gaan door en vrij snel hierna stuurt Tiemen Dani weg naar de 3-1. Dani heeft de smaak te pakken dus bal in het mandje, maar de assistent denkt buitenspel gezien te hebben. Onzin denkt heel Zwaluwen, toch wordt ‘ie afgekeurd. VFC kreeg nog een kansje uit een afvallende bal, zonder succes. Rust.

Maarten en Mike blijven in de kleedkamer achter, Robin en Tim komen binnen de lijnen. De tweede helft begint met een getergd VFC. Het levert niet echt problemen op en na 5 minuten pakt Dani nog een doelpuntje mee, 3-1!

De beleving bij de kwekkers is weg en we controleren simpel. Weer een afgekeurd doelpunt door buitenspel volgt, dit keer wel terecht. Gezegd mag worden dat Juul hem wel lekker binnen trapte.

Pally en Pepijn komen voor Dani en Juul en zo hebben we 5x gewisseld. Een ongekende luxe.

Dan gaat uit het niets een kwekker op avontuur en raakt in een soort innige dans verstrikt met Leon. In plaats van een stevige pogo danst Lé klassiek mee en laat hem uiteindelijk lopen. De bal gaat breed en de rappe rechtsbuiten mikt hem in de verre hoek. 3-2 en weer onnodig spannend.

Even een minuutje herstellen en we zijn er weer bij. Dan wordt Pally weer diep gestuurd met een heerlijk balletje door de buitenkant voet van Tim. Niet de eerste keer deze dag. Het verschil met de keren daarvoor: hij wordt nu hartstochtelijk door het halve elftal aangemoedigd zelf te gaan schieten. Na toch nog even voor de zekerheid te checken of er echt niemand mee is volgt het schot en rond hij eigenlijk heel zakelijk af als Mido in zijn betere jaren.

4-2 en gespeeld zou je zeggen. Ware het niet dat de kwekkers hun beste aanval van de dag er uit weten te persen. 4-3, complimenten voor dit doelpunt.

Met een marge van één mogen we toch weer aan de bak. Tiemen belandt via een mooie combinatie op de achterlijn rand zestien. Hij ‘chipt’ de bal over een beentje en nadert de vijf meter. Met zijn voeten, benen en armen maakt hij bewegingen om duidelijk te maken dat hij een aanspeelpunt zoekt om de bal binnen te tikken. Tevergeefs!

We blijven aandringen en Pally wint een lekker duel en gaat richting cornervlag. Als Mariano Bombarda ook kon draait hij zich tussen tegenstander en bal en sleept hij een corner eruit. Het bleek een belangrijke actie. Sebas brengt de corner heerlijk voor op Robin. De 40 minuten hiervoor leek Robje niet alleen op zijn rug ‘gecupt’ te zijn maar ook onder zijn voeten. Of was het een simpel tekort aan wedstrijdritme? Gelukkig was 40 minuten precies genoeg om in de wedstrijd te komen. Hij springt hoog boven iedereen uit en met een snoeiharde kopbal richting de verre kruising laat hij de keeper kansloos. 5-3 en beslist. Dat de assistent ná het doelpunt zijn vlag nog even omhoog deed, alsof de bal achter was geweest, daar konden we de humor wel van inzien.

Een paar minuten later is het klaar en pakken we drie heerlijke punten. 5-3 geeft eigenlijk nog een vertekend beeld met een xG van 6.7 voor ons en 0.65 voor VFC.

Zonder één uitblinker te noemen speelt iedereen een prima pot. Toch extra hulde voor Onno die absent was geweest tijdens privé loodzware weken zonder blikken of blozen die 90 minuten even volmaakt.

Sebas vond drie punten nog niet genoeg en pakte nog een minuut of 70 erbij met de Veteranen. In totaal mét zes punten en zónder kramp. Pepijn had overigens ook geen kramp.

Nog belangrijk te noemen dat de in een vorig verslag genoemde Soy Tralomons aan de oproep gehoor gaf en niet één maar zelfs twee kannetjes doneerde. Grote klasse kerel, alles weer vergeven en vergeten!

Na de eerste twee kannetjes volgden er nog een paar, het bier smaakte weer extra zoet door de overwinning. Toch voor verbetering vatbaar is wellicht de derde helft. Laten we in in de resterende thuiswedstrijden eens kijken of we daar ook weer eens als vanouds in kunnen excelleren. Eerst een welverdiende vrije zaterdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *