Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Ingezonden: Voorbeschouwing Zwaluwen3

Zwaluwen3: Voorbeschouwing op het nieuwe seizoen

Seizoen 22/23 staat voor de deur, dat roept traditioneel de nodige vragen op. Hoe groot is de trainingsopkomst, welke spelers weten fit te blijven, hoe goed is die nieuwe speler nou echt, hoeveel derby’s spelen we, hoe vaak sluiten we op donderdagavond de kantine af… Kortom; worden de hooggespannen verwachtingen wederom waargemaakt. Sommige zaken zijn al (enigszins) bekend, voor andere details gaan we het de komende weken beleven. Geïnspireerd door de verslagen van VE2 (al jarenlang meer dan het lezen waard) een poging om u dit seizoen mee te nemen in de ontwikkelingen rond Zwaluwen’s hoogst spelende vriendenteam (res. 2e klasse, red.).

De voorbereiding op het seizoen is dus gestart. Zoals intern bekend sluit onze seizoen opening naadloos aan op de seizoen afsluiting, want Zwaluwen3 traint gewoon door in de zomer. Tenminste, dat is de realiteit van de laatste jaren. Zo niet deze zomer, waar in juni en juli niet elke donderdag het absolute minimum van 8 aanmeldingen werd gehaald. Dit leidde in de groepsapp al tot de nodige onrust. Bijkomend voordeel was dat Mike wel tijd had zijn postzegelverzameling weer op alfabetische volgorde te leggen.

Gelukkig blijkt vanaf augustus het enthousiasme weer helemaal terug. Met opkomsten van 14 tot 20 spelers is de achterste helft van veld4 zelfs aan de kleine kant. Ook wisten we de talenten van Het Tweede in een heus 11 vs 11 even op te rollen (ok, we startten met een 13 vs 11 en het werd uiteindelijk 13 vs 12 in ons voordeel, maar toch).

Half augustus bleek uit de AanwezigheidExcellijst dat er zelfs voldoende animo was voor een oefenpotje. Ja inderdaad, de AanwezigheidExcellijst. Een prachtig instrument in het leven geroepen door Martijn B. (onderdeel van het Technische Hart) waar je keurig kan aangeven of je aan- of afwezig bent. Blijkt dat het bestaan van deze AanwezigheidExcellijst al een jaar lang voer was voor hoogoplopend onbegrip bij onze nieuwe aanwinsten Leon en Tiemen. Inderdaad, die spelers die op clubwebsites en regionale media aangeven ‘lager te gaan voetballen’ (hierover ongetwijfeld meer op een later moment). Natuurlijk is een AanwezigheidExcellijst effe wennen, maar pure noodzaak voor een vriendenteam om te functioneren. Daarover gesproken, ook voor de inmiddels ingeburgerde jeugd binnen Het Derde blijkt het weer ‘effe wennen’. Zo bleek in de oefenwedstrijd van zaterdag jl. ineens dat we niet 14 man aanwezig hadden maar slechts 12. Dat Juul en Pep komende donderdag het gehele team van voldoende kannetjes voorzien daar bestaat geen twijfel over.

Overige afwezigen waren soms opmerkelijk maar wel aangekondigd of verwacht. Menno was zoals gebruikelijk geblesseerd bij de seizoenstart. Tiemen bezocht liever een boerderij. Verschillende papa’s gingen met de kids op pad. Dat Bas ook niet mee kon spelen door een gestrekt been over de bal van Carlo op de training van donderdag hielp ook niet mee. Zie daar de tegenvallende opkomst.

Goed, er was dus ook een oefenwedstrijd. Met dank aan Dani die nota bene tijdens zijn vakantie de contacten legde met diverse teams uit de regio. Het werd uiteindelijk een heuse revanche tegen CWO 4. Vorig seizoen werd in een oefenpotje nog kansloos verloren van de jonge ploeg, gevuld met een fors aandeel oud-clubgenoten. Mooi dat we de kans op revanche kregen bij CWO nadat we de wedstrijd richting CWO eerst niet konden bevestigen, omdat DVO’32 2 net iets eerder toehapte op ons verzoek tot oefenen. DVO kwam daar enkele dagen later wegens gebrek aan spelers weer op terug, waarop de jongens van CWO 4 hun zaterdagmiddag vrijmaakten en een veld beschikbaar stelden aan het Trimpad. Waarvoor hulde! Als tegenprestatie leverden wij de scheidsrechter in de vorm van Stefan Verboon (zo vader zo zoon).

Traditiegetrouw kregen we al binnen een minuut of 2 de eerste goal tegen. Toch lekker een stukje herkenbaarheid na een zomerstop. Geen idee eigenlijk hoe de bal achter gelegenheidsdoelman Carlo vloog. Hij dook niet dus waarschijnlijk zat ‘ie onhoudbaar in de verre hoek. Gelukkig slaagde Zwaluwen er op tijd in om de organisatie goed neer te zetten. Door toeschouwers langs de lijn werd ook bevestigd dat wij duidelijk de voetballende partij waren (Dani speelde, dat betekent dat we in ieder geval 3 toeschouwers hebben. Door weer en wind!)

Toch duurde het tot vlak voor rust voordat de aansluitingstreffer van Dani in het mandje lag. Omdat we geen zin hadden in een avondvierdaagse terug naar de kleedkamer zochten we in de rust een plekje op in het mooie park ’t Nieuwelant naast veld4. Daar werden de nodige omzettingen besproken. Carlo schoof vanuit de goal een linie naar voren het veld in, Robin Koedood verving hem als doelman. Lars werd bedankt voor zijn bewezen diensten (of bedankte hij zelf?) en gastspeler Robin ‘Hoffa’ kwam binnen de lijnen. Een welkome aanvulling die een verrassend goed niveau haalde voor een speler van HOV zondag VE2.

In de tweede helft ging het lopen. Maar de grootste kans was in eerste instantie voor CWO. Robin speelde als doelman een CWO-er uit en begon lekker te treuzelen. Na de windrichting gecontroleerd te hebben, de klaarliggende korrels voor het prachtig nieuwe kunstgrasveld naast ons geïnspecteerd te hebben en een kruiswoordpuzzeltje gemaakt te hebben, bedacht de gelegenheidsspits van CWO toch echt die bal dan maar af te pakken. Robin was duidelijk gezien door dit treuzelwerk (kannetje!) en legde zich neer bij een onvermijdelijke tegengoal. De gelegenheidsspits dacht de 2-1 tegen de touwen te schieten, ware het niet dat hij vergeten was dat we vandaag weer met de Kooijtjes achterin speelden. Of het nou Onno of Martijn was die met een weergaloze sliding op kunstgras de fout van Robin wist goed te maken dat doet er niet toe. Feit is dat deze redding Robin op een tweede kannetje kwam te staan.

Met hernieuwde energie bleef Zwaluwen ten aanval trekken met doelpunten van Leon, Dani en Robin (die inmiddels zijn keeperstenue weer had doorgegeven aan Sebas). Het doelpunt van Leon maakte duidelijk dat FFF businesspartners Leon en Hoffa goed op elkaar ingespeeld zijn. Prima voorzet, prima ingeknikt. Dani liet zien zijn neusje voor de goal weer teruggevonden te hebben. Het doelpunt van Robin was een pegel van jewelste, waarbij zelfs de neutrale man (thanks voor het fluiten Verboon!) een ‘Woooh’ niet kon onderdrukken.

Na afloop overheerste de tevredenheid. Uiteraard kunnen we in de 2klasse de ruimte tussen onze linies niet ongestraft zo groot laten en hadden we met een expected goals van 6.4 iets doeltreffender kunnen zijn. Maar een kniesoor die daarop let. Het eerste oefenpotje is gewonnen, dat is gewoon lekker.

Nu gaan we de komende weken verder oefenen met wedstrijden tegen SHO 3, Spijkenisse 2 en Oude Maas 2. Zo wordt de beker al jaren door Het Derde benaderd. Alhoewel het gerucht ook rond zoemt dat een deel van het team een vervolg wil geven aan vorig seizoen. Het Derde slaagde er voor het eerst in een klein decennium in om de knock-out fase te bereiken. Zal je net zien dat heel het bekerprogramma eruit wordt gegooid door een pandemie. Gaan we voor een herkansing? Het antwoord volgt over een paar weken in een nieuw verslag.

Vragen die de komende weken ook zeker beantwoord zullen worden:

  • Hoe staan we er daadwerkelijk voor tegen op papier sterke tegenstanders?
  • Wordt de platte kar al vastgelegd?
  • Maken aanwinsten Leon en Tiemen daadwerkelijk hun eerste officiële minuten?
  • Zet Martijn v/d K. daardoor eindelijk zijn 2 kannetjes neer door de verloren weddenschap?
  • Komen Juul en Pep dit keer wel op zaterdag?
  • Wie blijkt de te kloppen manager in de Zwaluwen3 sub league van FFF Manager?
  • Weet een teamgenoot een rol van betekenis te spelen bij de Zwaluwen Voetbalquiz?
  • Wat wordt de naam van kleine Mike?
  • … stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *