Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Hermes DVS 2 – Zwaluwen 3

Na de eerste driepunter vorige week volgde prompt een midweekse nominatie van Martijn Berghman als Amateur Scheidsrechter van het Jaar. Niet meer dan terecht, een stadsderby verliep zelden zo vlekkeloos.

Op donderdag verschuift de focus naar de volgende wedstrijd. Op de training leek er een keepersstrijd los te barsten. Een partijspel met twee grote doelen werd aangekondigd. Leon werd vergeleken met Gianluigi Donnarumma. Het kon niet op. Zelf was ik niet aanwezig die donderdagavond, dus aan de lezer om een beeld te vormen hoe dit gegaan moet zijn. Uiteindelijk zal Leon het prima gedaan hebben dus stond Water onder de lat. Leon was fit genoeg om een helft te spelen en speelde dus een kleine 70 minuten.

De zaterdag breekt aan dus op naar het mooie Sportpark Harga. Vorig seizoen speelden we er een van onze betere wedstrijden. Net als vorig seizoen een heerlijk zonnetje. Ook net als vorig seizoen was Sander bereid gevonden ons personeelsbestand aan te vullen tot 14. Kortom goede omstandigheden en dit was ook onze fans niet ontgaan. De toeschouwers waren in grote getale opgekomen. Aantallen zoals we in jaren niet hebben gezien. Met zoveel enthousiasme langs de lijn sta je eigenlijk vanaf het begin al 0-1 voor. Dat waarderen wij als Zwaluwen3 enorm, dus een shout out naar:

 • Rik, Juul en Bones die de reservebank aanvulden
 • De vriendin van Bones
 • Carlo en dochter
 • Bas en oudste zoon
 • De vriendin en zoon van Leon
 • De vader en opa van Dani
 • De vader, moeder, oudste dochter, neefje en nichtje van Tiemen
 • De vader van Juul
 • De onbekende fan van Pepijn waarover later meer
 • De vader en het zusje van Tim
 • De vader, moeder en dochter van Theo
 • De oudste dochter van Pally

Misschien nog iemand gemist, er moest nog een toss gewonnen worden. Op verzoek van Water bleven we staan en trapte Hermes af.

De eerste minuten kijken we zoals gebruikelijk de kat uit de boom. Even de elf op het veld goed neerzetten. Dat gaat eigenlijk wel lekker. We controleren en beetje bij beetje eisen we meer balbezit op. Na wat speldenprikjes valt de 0-1 van Theo. Sommigen zouden het een kluts situatie noemen. De kenners zagen wel degelijk het sneaky kopballetje als assist van Joeri.

Hierna korte opschudding bij Menno die een lekker block zet en daarbij de sterkte van zijn kniebanden even test. Waar menigeen zijn adem even inhield was de nuchtere opmerking van een van onze toeschouwers aan zijn kleinkinderen: ‘ja hij wordt ook gewoon een jaartje ouder’. Dan ben je toch gemotiveerd om zo snel mogelijk weer op te staan.

Niet heel lang daarna de 0-2 van Dani die hiermee de afwezigen Juul en Robin achter zich laat als topscorer in de competitie. Volgens mij ging er een fantastische sliding van Pally aan vooraf. Pally was sowieso op dreef en solliciteerde naar een nieuwe basisplaats. Wel jammer dat de ‘r’ inmiddels al een tijdje in de maand zit, wat betekent dat de kans om hem op het wedstrijdformulier te treffen met de week slinken. Niettemin toonde hij een zekere gretigheid die hem nog twee goede kansen opleverde. Het hadden een doelpunt en een assist moeten zijn, maar de gekozen oplossingen kwamen daarvoor niet in aanmerking. Wanneer de lente zich weer laat zien en Pally weer op zaterdag verschijnt hoor je hier dus niemand meer over, jammer.

In de rust een vermakelijke puzzel wie er door kan spelen en wie niet. Dani wist dat hij het weekend waarschijnlijk wel in zou gaan als topscorer dus vond het prima geweest. Pally kon nog heel eventjes voor hij zijn winterslaap ging plannen. Leon kon nog even door.

Pepijn was nog niet toe aan 90 minuten maar redt het wel want hij ging doseren.

De eerste 20 minuten van helft twee was geblazen genieten. Hermes probeerde druk te zetten maar deed dat niet met het hele team. Zwaluwen had hierdoor voldoende ruimte om daar lekker doorheen te voetballen. Het resulteerde in de 0-3 van Theo (ik ben vergeten hoe dit doelpunt tot stand kwam, volgende keer in het weekend het verslag maken).

Dit doelpunt werd snel gevolgd door de 0-4. Menno had het op zijn heupen en kwam lekker opstomen op links. De strakke voorzet werd licht getoucheerd door Sebas die een snoekduik á la Bep Bakhuys uitvoerde. Hierdoor kwam de bal niet bij Theo om zijn derde te maken maar voor die van Pepijn die de bal binnen knalde. Dani haalde opgelucht adem want hij bleef nog even alleen topscorer.

Menno werd inmiddels vergeleken met Malacia en Lopez en kreeg het daardoor iets te hoog in zijn bol. De volgende aanvalsgolf ging hij direct weer mee naar voren en de afvallende bal kwam op een meter of 25 van het doel voor zijn voeten. In zijn hoofd speelde het filmpje van de wedstrijd in Boskoop weer eens af, dit keer aangevuld met de winnende van Malacia uit bij Cambuur. Ging totaal mis natuurlijk. Een gênant rollertje dat tergend langzaam richting de cornervlag rolde.

Vlak daarvoor kreeg Hermes overigens de eerste kans van de wedstrijd die er meteen invloog, 1-4.

Daarna nog een tegenvaller. Zwaluwen is weer in balbezit maar we horen ‘bal uit!’. Wat blijkt, Pepijn heeft een epische krampaanval. Het blijft toch opvallend dat de jongste speler van het elftal zo vaak van de kramp crepeert op de grond. Vroeger speelden wij gewoon 3 wedstrijden op een zaterdag en deden we daarna nog te voet een kroegentocht door Vlaardingen. Ja toch?

Geluk bij een ongeluk was dat Pepijn minutenlang werd geassisteerd om zijn kramp uit de kuiten te duwen. Pep geeft achteraf aan deze mevrouw niet eens te kennen. Zou het echt? In ieder geval: nog bedankt voor ons onbekende Hermes mevrouw!

Met tien man moet Zwaluwen nog 20 minuten volmaken. Vrij eenvoudig houden we stand, maar het sprankelende voetbal is er wel vanaf. Toch zijn de grootste kansen nog voor ons. Theo mikt een vrije trap op de paal, waarna ik Dani weer een enthousiaste draai zie maken met de vlag die hij inmiddels langs de lijn ter hand heeft genomen.

Hierna een heerlijke assist van Sebas op wederom Theo die een zuiver doelpunt maakt. Waar iedereen, tegenstander inclusief, denkt aan 1-5 keurt de scheidsrechter het doelpunt af. Dani bood hem na de wedstrijd nog een sappie aan.

Na afloop druppelen de uitslagen binnen en blijken we opgeklommen naar de tweede plaats, gedeeld in punten met VFC die een wedstrijd minder hebben gespeeld. Laat dit nou onze tegenstander van volgende week zijn. Vorig seizoen een van de sterkere teams in onze competitie. Na afloop zullen we echt weten waar we staan in deze najaarspoule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *