Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

Gifbeker raakt maar niet leeg voor Zwaluwen

Trainer de Zeeuw ving aan met een nieuwe voorhoede. Eric Fortes werd een linie naar voren geposteerd en Jazzy Adams maakte zijn opwachting in de punt van de aanval. Etson Galong is terug van een schorsing en speelde noodgedwongen rechtsback door vele blessures op die positie. Yasin Mazlum keerde ook terug van een blessure, al viel hij in de rust toch weer uit. Maily Lopez (ook terug van een blessure) nam de plak over van Eric. Vele wisselingen dus maar die hadden niet het gewenste effect.

Want Zwaluwen speelde niet goed de eerste helft. Laag tempo en zonder overtuiging. Zowel met de bal als zonder. Kloetinge had veel de bal maar creëerde ook weinig tot niets. 1 keer moest Boy de Jong snel uit zijn goal komen na dom balverlies op eigen helft. Zwaluwen kreeg wel kansen. Scoorde zelfs, maar deze goal en kansen werden telkens teniet gedaan doordat men te scherp, en dus buitenspel stond.

Het was kloetinge die door een corner op 0-1 kwam. De bal kwam eerst nog op de paal maar precies voor de voeten van een speler van kloetinge. Het zal eens mee zitten. Jazzy was kort daarna dicht bij de 1-1 maar na een mooie pass van Stefano Goncalves kon hij net niet zijn hoofd tegen de bal zetten.

Met nog zo’n 7 minuten op de klok, zorgde irritatie over een paar beslissingen van de scheidsrechter voor meer positieve agressie bij Zwaluwen. Er werd nu voluit druk gezet en er werd sneller vooruit gespeeld. Vlak voor rust was daar de beloning. Na goed druk zetten leverde de Kloetingse defensie de bal in bij Patrick Triep. Die bedacht zich geen moment en haalde verwoestend en onhoudbaar uit in de linkerhoek. Een mooie opsteker zo net voor de thee.

Twee wissels. Yasin en Maily bleven achter. Gabriel en Pjotr kwamen er in. Zwaluwen ging verder waar het gebleven was. Vlak na rust een mega kans op de 2-1. Pjotr werd diep gestuurd. De keeper kwam uit dus Pjotr legde de bal daarom breed op Michel da Silva. Die had alleen nog een verdediger op de doellijn om te passeren maar hij schoot de bal veel te hard en ongecontroleerd naast. Wat een kans! Weer vlak daarna diezelfde Michel met een mooie voorzet op Jazzy. Die kwam helaas net een teenlengte tekort om de bal tussen de verdediger en de keeper binnen te tikken. Zwaluwen verloor het initiatief en de ruimtes werden te groot. Kloetinge profiteerde door via een mooie aanval door de as de 2-1 binnen te schieten. Vorige week zorgde tegenslag voor gelatenheid, nu werd er wederom karakter getoond. Zwaluwen ging vol voor de gelijkmaker en die kwam er ook. Na een voorzet van Michel kon Pjotr voor zijn man komen maar de keeper redde. Jazzy was erbij en nu werd wel de bal wel het verlaten doel binnen gewerkt. Zwaluwen ging vol voor de winst. Na wederom een mooie bal van Michel kopte Pjotr de bal geweldig naar de kruising maar met een wereldredding hield de keeper zijn ploeg op de been. En dat deed hij 10 minuten voor tijd nog eens. Want na een schot op doel werd de bal met de hand tegen gehouden. Strafschop. De kans op de verdiende 3-2 maar de keeper tikte de penalty van Patrick fraai uit de hoek. En om nog eens te weerspiegelen in welke bizarre hoek Zwaluwen zit valt 2 minuten later ook nog eens de 2-3 aan de overkant. En opnieuw weer uit een corner. Ongelofelijk maar waar! Met alles of niets kreeg de ingevallen Ukbe Arslan nog een goede kans maar schoot vanaf de zijkant de bal naast.

Dit is geen domper maar een mokerslag. Normaliter valt de 3-2 en 4-2 en ga je freewheelend naar het einde. Maar dit is tot nu toe geen “normaliter” seizoen voor Zwaluwen. Laten we hopen dat dit de allerlaatste druppel uit de welbekende gifbeker was…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *