Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

DVO’32 3 – Zwaluwen 3

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma.  Meteen de eerste wedstrijd van Zwaluwen3 in de reserve 2e klasse sinds 2018. Een mengeling van gretigheid, zenuwen en bijna jeugdig enthousiasme was te bespeuren in de kleedkamer.

Zelf had ik er wel vertrouwen in. Op vrijdagavond verschenen weer ouderwets filmpjes in de groepsapp met polonaises en mixdrankjes. Een bericht van Pepijn ‘mag ik op de bank beginnen morgen?’ tot daar aan toe. Natuurlijk niet, je speelt gewoon!

Smetje op de vertrouwde voorbereiding was het wederom spelen in gele shirts. Alhoewel dit keer wel lekker gewassen door MarrieVLD.

Onze nieuwe aanwinsten Leon en Tiemen verzonden nog gelukwensen vanuit hun vakantiebestemmingen. Dat had je vorig seizoen nog niet gekregen, kan je gewoon in je zak steken! Vol vertrouwen dus richting de Marathonweg voor de eerste van de vier stadsderby’s dit najaar.

Aan de bekerresultaten te zien zou DVO de favoriet moeten zijn met een 100% winstpercentage. Het bleek ook daadwerkelijk een goed spelende equipe te zijn die licht het initiatief nam. Na een kwartier pas eigenlijk echt een kans met een vrije trap, goed op de paal gekeken door Water. Iets later was het toch 1-0. DVO schakelt snel om terwijl wij nog te ver uit elkaar staan. Voorzet, doelpunt. Niet veel later de 1-1, uit een prachtige aanval. Letterlijk één keer raken vanaf onze eigen zestien. Een driehoek tussen Martijn, Sebas en Joeri. Ver de hoek in naar Juul die nog net de bal weet voor te geven, kopbal Robin, doelpunt! Juichen!

Dat daarna vrij snel de 2-1 valt uit een corner bracht de nodige frustratie. Hij stond ook wel errug vrij. Toch rapen we onszelf bij elkaar en maken vlak voor rust 2-2. Een boogballetje van Marnix op Juul, die zijn been tussen verdediger en keeper weet te krijgen en mooi de gelijkmaker tegen de touwen krijgt. Rust na een toch wel lekkere eerste helft.

In de rust nog net geen paniek. Water moest eruit want het is, ondanks speciaal broekje, in zijn lies geschoten. Een lastige discussie wie het doel in moet. Na twee keer staken van de stemmen offert Marnix zich op en trekt de handschoenen aan.

Wetende dat we het moeilijk gaan krijgen gaan we met de koppies omlaag terug richting het veld. We staan klaar maar er is ondanks maar liefst 5 man op de bank niemand gevonden om de vlag te hanteren. Uiteindelijk doet Theo zijn warming-up langs de lijn met de vlag. Het is een voorbode van het komende kwartier waar de doelpunten ons om de oren vliegen. De 3-2 is een misverstand tussen Menno en Martijn waar de één aan mandekking denkt en de ander aan zone verdediging. De 4-2 een afstandschot die hard richting kruising vliegt. De 5-2 door een lange dribbelactie van één der DVO’ers waar net als vorige week een verwijzing naar Exodus 14 weer op zijn plaats was.

Toen de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld leek een vrije trap van Theo in de muur. De bal rolt terug richting Menno, een meter of 30 van het doel, Theo naast hem… De hardcore Zwaluwen3 volgers krijgen dezelfde flashback: Floreant uit, seizoen 2013/2014… Maar helaas, de bal spat op de lat uiteen. Toch even blijven kijken volgende keer, want Juul stond op de goede plek en kopt ‘m binnen. 5-3, zit er dan toch nog iets in het vat?

Nee. Ondanks een korte periode waar met name Pally er dreigend uitkwam toch nog twee doelpunten tegen. Zowel de 6-3 als 7-3 waren schoten buiten de 16 die erin rollen. Wonderschone sierduiken van MarrieVLD ten spijt. Einde wedstijd.

Na afloop nog een klein kannetje bier in de kleedkamer waarna ieder zijn eigen weg gaat. Op de terugweg bedenk ik vooral ‘wat als Water had kunnen blijven staan’. Ik denk vele teamgenoten met mij. Na afloop moest Dani nog even retour naar de Westwijk omdat de sleutel van kleedkamer 5 thuis toch echt niet op de deur paste. Mooie mogelijkheid om de pijnlijke enkel even te testen. Op naar de volgende Vlaardingse derby tegen CION2, een bekende van vorig seizoen. Water zal nog niet kunnen keepen. Vorig seizoen hadden we twee keer een invaller op doel tegen CION, met in totaal 4 punten als resultaat. Toeval? Brengt het ons geluk? We gaan het zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *