Nieuws

klik hier

Activiteiten

klik hier

Business Club

klik hier

Webshop

klik hier

25 mei – Staantribune on tour

We gaan weer iets leuks doen voor de voetballiefhebbers bij Zwaluwen! Op donderdag 25 mei a.s. komt STAANTRIBUNE ON TOUR naar onze kantine met een avondvullend programma voor echte voetballiefhebbers. Wil je erbij zijn? Als lid van Zwaluwen heb je natuurlijk voorrang bij het aanmelden. De kantine kan propvol maar de capaciteit is natuurlijk niet oneindig. Meld je aan door te reageren naar businessclub@vvzwaluwen.nl en laat weten met hoeveel mensen je wil komen.

Staantribune is een tijdschrift wat alle mooie kanten van het voetbal belicht, behalve het spelletje zelf. Denk daarbij aan oude stadions, supporterscultuur, lichtmasten, staantribunes en nostalgische shirts. Dit doen ze door het uitbrengen van een fraai vormgegeven magazine (6x per jaar), verschillende boeken, leuke evenementen en een wekelijkse podcast. Echte liefhebbers zullen Staantribune al wel kennen, de mannen achter de podcast brachten eerder een bezoek aan Vlaardingen voor de reünie van de B&A Boys, het voetbalteam van Bassie & Adriaan.

De naam Staantribune on Tour is tweeledig: een groepje mensen trekt het land door om de mooie verhalen over hun voetbalreizen te vertellen. Het bezoeken van voetbalwedstrijden in binnen-en buitenland is steeds populairder aan het worden. Dit zogenaamde ‘groundhoppen’ wordt omarmd door de liefhebbers, omdat de echte voetbalcultuur een beetje aan het verdwijnen is in eigen land. Of het nu gaat om een wedstrijdje over de grens bij Borussia Dortmund of een voetbalreis door Buenos Aires, de mensen die op 25 mei langskomen zitten vol met anekdotes en tips.

We gaan er een leuke avond van maken, boordevol verhalen over voetbalreizen, een heuse groundhopquiz en een mooie inkijk in de wereld van voetbalshirtverzamelaars. Aan de stamtafel zal Ino de avond samen met Jim Holterhues, oprichter en hoofdredacteur van Staantribune, aan elkaar praten en dat doen ze samen met de volgende gasten:

Hans Douw: deze ‘Groundhopper des Vaderlands’ bezocht al in bijna 100 landen een voetbalwedstrijd, deze titel komt niet zo maar aanwaaien dus! Vorig jaar bundelde hij zijn verhalen in het boek Voetballiefde zonder Grenzen.

Jeroen Heijink: Naast het bezoeken van ruim 1300 wedstrijden in 37 landen is Jeroen ook de man achter de podcast van Staantribune en tevens fanatiek shirtverzamelaar. Hiermee heeft hij onlangs ook de tv-studio van Ziggo gehaald en deze ‘heilige graal’ zal dan ook niet ontbreken op deze avond.

Ben je benieuwd naar alle verhalen van de mannen of heb je vragen over hoe je het aanpakt om een voetbalreis te organiseren, kom dan op donderdag 25 mei naar de kantine van onze club. Het exacte programma volgt nog.