Zwaluwen O19-3 stijgt naar 2e plek

25 november Zwaluwen JO19-3 – Westlandia JO19-3   5-1 (2-0). – Nadat we vorige week pas op de plaats moesten maken in de strijd om de koppositie, stond vandaag de strijd om plek 2 op het programma tegen Westlandia. Wij als nummer 4 en zij als nummer 2. Westlandia waar we van weten altijd sterke teams te hebben met nogal wat fysiek geweld. En juist daar moesten we ons proberen onderuit te voetballen met aannemen en doorspelen. Iedereen was prima op tijd bij het verzamelpunt en werden we getrakteerd op een lekker hagelbuitje zodat de koppen geteld werden via de whatsapp. Vol gas richting het Westland en konden we de kleedkamer in, althans dat dachten we. Na wat lekkere meligheid was daar uiteindelijk de sleutel en konden we ons omkleden en uiteindelijk aan de warming-up beginnen. Mooi om te zien dat iedereen in het mooie sponsorpak van Sander van Rij deze warming-up afwerkt. Mooi team om ze zo bezig te zien en aan alles zag je dat het wel goed zat. Na wat omkoperij praktijken van Bas om onder het vlaggen uit te komen kon er worden afgetrapt, met vandaag Thomas op de goal omdat Dylan er niet bij kon zijn. Vanaf de eerste minuut is Zwaluwen duidelijk beter op dreef dan de Westlanders en zijn wij heer en meester. Er wordt leuk gevoetbald, wat toch lastig is op dit hobbelige veld. De eerste mooie kans is als Diego met een prachtige pass Rens aanspeelt maar zijn inzet van de lijn wordt gehaald. Niet veel later schiet Max voorlangs. Zwaluwen blijft de druk erop houden en komt dichter in de buurt van de eerste goal. Captain Allard is heer en meester op middenveld en struint daar de hele veld af. Eerst een mooie actie van Jesse die Dani nog buitenkant paal schiet, maar daarna is het raak. Een mooie pass van Youri op Rens wordt goed binnengeschoten en is het 0-1. Nu proberen om de voorsprong snel uit te bouwen zodat we snel op rozen zitten. En die 0-2 komt er ook als Allard van afstand tegen een speler aanschiet en de bal bij wederom Rens komt. Uit de draai weet hij de prima keeper van Westlandia te verrassen, door in de verre hoek te schieten, 0-2. Met nog dik 20 minuten op de klok in de eerste helft, zou je zeggen er mag er nog wel ééntje bij en daar gaan de boys ook naar op zoek. Inmiddels hebben ze bij Westlandia in de gaten dat ze uit een ander vaatje moeten tappen en gaan wat harder en gemener spelen. Als bij een overtreding de scheids vergeet te fluiten (of zijn fluitje deed het niet) is daar Guus die tijdens de eerste helft als rechtsback speelt maar ook live verslag doet van de wedstrijd als Evert ten Napel en de scheids eraan herinnerd om te fluiten. Fluiten scheids, fluiten scheids, fluiten scheids en ja na 5x roepen heeft hij het aan/uit knopje gevonden van zijn fluit en krijgen we de vrije trap mee die dramatisch wordt overgeschoten en vraag je je af of hij niet beter had door kunnen laten spelen (zowat een mooie zin zeg). Als Dani nog via de keeper op de lat schiet is het al rust. In de rust proberen we iedereen scherp te houden omdat de valkuil dit seizoen is dat we na hoge pieken nog wel eens diepe dalen kunnen hebben en worden er nog wat voorbeelden uit het verleden bijgehaald. En als de tweede helft begint zien we ook even een terugval en zien we een dreigend Westlandia, maar toch is de eerste kans weer voor de Zwaluwen als Jesse afgeeft op Max maar helaas op de lat schiet. Daarna laten we ons toch echt te ver terugdringen en is het goede spel van de eerste helft verdwenen. Als Westlandia ons eerst waarschuwt door op onze lat te schieten kan daarna op het middenveld een speler een hoge bal van zo’n 20 meter in alle vrijheid aannemen. Dit mislukt nog in eerste instantie ook en stuitert de bal weer op en kan gewoon weer aannemen terwijl er 4 zwart-witte gestreepte hemden er naar staat te kijken. Doordat er dan bij ons iemand zijn man niet houdt mag nooit de aanleiding zijn dat Westlandia zich terug in de wedstrijd speelt en op 1-2 komt. Even denken we dan van het zou toch niet weer…. Maar gelukkig keren we het tij op tijd. Als Mees met een prima pass Max voor de keeper zet en beheerst afrondt 1-3. Dit geeft ons vertrouwen en Westlandia gaat uit een ander vaatje tappen met wat vliegende scharen en tackles die je gewoon moet betraffen maar helaas zat de scheids niet lekker in de wedstrijd. Zwaluwen is weer veel sterker op dit hobbelige veld en gaat doordrukken. De laatste wissels worden doorgevoerd en Tim gaat op links spelen wat hij prima deed en Ruben een keer op rechts. Eerst vuurt Rens nog eens af door de bal vol op zijn slof te nemen vanuit de lucht maar gaat de bal net naast daarna de mooiste actie van de dag als Mees weer op komt zetten en Rico bereikt die vervolgens afgeeft op Dani die vol vanaf een meter of twintig uithaalt en de 1-4 scoort. Ook de 1-5 komt op naam van Dani die uit een assist van Ryan afrondt. De tackles worden grimmiger en even wordt het Diego te veel en wisselen we hem uit voorzorg. Thomas laat nog even zien een betrouwbare doelman te zijn door een prima redding. Je vraagt je dan echt af waarom zo’n scheidsie dan door laat spelen. Waar hij in de eerste helft veel te vroeg afblaast telt hij nu bij een al lang gespeelde wedstrijd alle tijd van de eerste helft er keurig bij op en halen we gelukkig zonder zwaargewonden spelers het eindsignaal. De punten gaan mee naar Vlaardingen en kunnen we ons op gaan maken voor de laatste twee potjes van deze competitie.