Zwaluwen JO9-7 stelt teleur

Den Haag, 22 april 2017 – Met de wedstrijd tegen XerxesDZB nog in het achterhoofd gingen we vol vertrouwen richting GDA JO9-8M voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Misschien met iets te veel vertrouwen …

Vlak voor de wedstrijd dachten enkele spelers van Zwaluwen JO9-7 wel erg makkelijk over de tegenstander en er is zo’n spreekwoord met hoogmoed in de zin. Zwaluwen begon aardig aan de wedstrijd en kreeg al snel een overwicht. Vroeg in de wedstrijd leidde dit al tot een kans maar het schot kon de keeper van GDA niet in de moeilijkheden brengen. We kregen de nodige hoekschoppen maar dit leverde verder geen grote kansen op. In deze fase van de wedstrijd had onze keeper Tim weinig te doen en gingen Xavi, Ikaalo, Muket, Joe, Ryan, Saifan en Abdimajid de strijd nog goed aan. Naarmate de eerste helft vorderde werd dit steeds minder en lieten we GDA in de wedstrijd komen. Abdimajid en Ikaalo probeerden het aanvallend nog wel maar de steun van medespelers ontbrak. Hierna kantelde de wedstrijd. GDA werd feller en Zwaluwen keek meer toe terwijl ook het tempo aan onze kant omlaag ging. Het werd drukker voor het doel van Tim zonder dat hij echt in actie hoefde te komen. Ondanks het vrijlopen en vragen om de bal lukte het niet om de bal bij de vrijstaande spelers te krijgen en daardoor werd de druk op ons doel steeds groter. We kregen aardig wat hoekschoppen tegen en steeds liep dit goed af maar toen leek een schot, buiten bereik van Tim, in het doel te verdwijnen. Gelukkig wist Ryan de bal op doellijn weg te schieten waardoor de stand gelijk bleef. Vlak voor rust ging Abdimajid nog één naar voren. Hij kwam tot bij het doel van GDA maar de keeper wist eenvoudig redding te brengen. We mochten van geluk spreken dat we met een 0-0 stand de rust ingingen.

Op het veld werd de limonade rustig opgedronken door de jongens terwijl de coaches zich drukker leken te maken om het vertoonde spel. Met nog wat aanwijzingen hoopten we op een betere tweede helft. Die hoop vervloog al heel snel. Waar het tempo in de eerste helft al niet hoog was, leek de tweede nog slomer te verlopen. We lieten GDA rustig hun gang gaan en ook nadat we een waarschuwing kregen, een speler van GDA kon op ons doel af gaan maar gelukkig kon doelman Abdimajid nog redding brengen, werden we niet wakker. Sterker nog, we werden erg lief voor onze tegenstander. Het leek net of de jongens van Zwaluwen de meiden van GDA leuker vonden dan de bal. Terwijl onze tegenstander aan bleef vallen stonden wij in een soort theekransjes toe te kijken hoe ze dat deden. Nog vrij lang konden we stand op 0-0 houden door de bal steeds weg te werken maar aanvallend wisten Joe, Ikaalo, Tim, Ryan, Muket, Saifan en Xavi niets meer te brengen. Dat de 1-0 viel was geen verrassing te noemen. Bij een uitval van GDA was onze verdediging nergens te bekennen waardoor Abdimajid kansloos was tegen een overmacht van spelers. Als dit geen wake-up call was. Dit bleek het echter niet zo te zijn en het spel van Zwaluwen werd er niet beter op. Het tempo was bijna gezakt tot wandelniveau en daar win je geen wedstrijd mee. Toen we de bal achterin bij een spelhervatting aan de tegenstander gaven bleef de verdediging rustig toekijken hoe deze er 2-0 van wist te maken. GDA behaalde hiermee een verdiende overwinning omdat ze graag wilden winnen en dit ook uitstraalden op het veld. Bij de strafschoppen na de wedstrijd had Abdimajid de kans om met een paar goede reddingen te laten zien wat hij kan. Gelukkig wisten we zelf ook een aantal doelpunten te maken, waarvan die van Xavi het mooiste was.

Waar we voor de wedstrijd hoopten op een mooie pot met een overwinning voor Zwaluwen, werd het uiteindelijk een wedstrijd om heel snel te vergeten. Door de resultaten op de andere velden eindigen we het seizoen op een 8e plaats.