Zwaluwen JO19-3 op karakter langs Hermes DVS

7 september Hermes DVS JO19-1 – Zwaluwen JO19-3   1-2 (2-3). – Was in de ochtend nog onduidelijk of de wedstrijd tegen Hermes door kon gaan, uiteindelijk kwam om 13:00 uur van Ronald het seintje dat het veld was goedgekeurd en we konden vertrekken naar Schiedam. Iedereen keurig op tijd aanwezig en konden we ons ontspannen voorbereiden op de wedstrijd. Hermes natuurlijk een oude bekende. Deze ploeg was vorig jaar onze laatste concurrent in de strijd om de titel die we natuurlijk in ons voordeel besliste, maar vandaag is het gewoon weer nieuwe ronde nieuwe kansen en hebben we nu geen ingevlogen lange spits. Eén wijziging vandaag in ons team en dat was de keeper. Dylan had vandaag andere verplichtingen en gelukkig wilde Bas uit O19-4 ons uit de brand helpen. Na het beginsignaal van de man in het geel was Hermes duidelijk de betere ploeg. Met goed voetbal en combinaties drongen ze Zwaluwen terug en beloofde het een lastige middag te gaan worden. Gelukkig stond de verdediging met Bas, Ruben, Guus en Youri goed opgesteld dus kwamen ze nog niet in onze zestien. Toen onze mannen met een speldenprikje eruit kwamen lag er meteen bij ons ruimte achterin en daar snee Hermes vlijmscherp doorheen. Eén op één met onze gastkeeper Bas wist laatstgenoemde prima te redden en bleef een achterstand uit. Dit herhaalde zich nog twee keer en mocht Zwaluwen van geluk spreken dat Bas uitstekend stond te keepen en ons op de been hield. Gesterkt door het feit de onze keeper heel betrouwbaar was kroop zwaluwen uit zijn schulp en kwam meer in de wedstrijd. Opvallend dat na 25 minuten de pijp al aardig leeg bleek bij een aantal van onze Schiedamse vrienden. Zwaluwen krijgt ook eindelijk wat kansjes en zien al dat de keeper van Hermes niet geheel balvast is. Na 28 minuten krijgt Zwaluwen een corner die Jesse neemt. Als de bal bij onze ingevlogen Belg Max terecht komt haalt hij uit en staan we 0-1 voor. Vanaf dat moment wordt Zwaluwen sterker en gaat de tegenstander meer mekkeren als gevolg van gemekker uit hun dug-out. Zwaluwen voelt dat het door moet drukken nu. Drie minuten na de openingsgoal is het weer raak als Ruben door kan komen en Diego aan kan spelen. Deze geeft af op Jesse, en met links knalt hij prachtig de bal in de verre kruising en is het gewoon verdient 0-2. De ploegen zijn inmiddels aardig aan elkaar gewaagd met een iets sterkeren gevaarlijker Zwaluwen. In de laatste minuut voor rust wordt een bal van Hermes van afstand richting ons doel geknald en wordt deze geblokt door Ruben. Waar de scheids eerst naar de cornervlag wil wijzen verandert hij van mening door op aandringen van de zijkant waar op iedere beslissing wordt gemekkerd alsnog naar de stip te wijzen voor hands. Een zeer onterechte pingel die helaas wordt ingeschoten en we met 1-2 gaan rusten. Tweede helft proberen weer te gaan voetballen en niet te veel luisteren naar de randzaken. Dit plan kan al na 10 minuten in de prullenbak. Door de regen is het veld behoorlijk glad geworden met vele glijpartijen en veel te veel ruimte tussen de linies is van verzorgd voetbal geen sprake meer. Dan maar uit een ander vaatje tappen. Bas en Max blijven geblesseerd achter. De tweede helft is zoals we eindigden in de eerste helft, Zwaluwen is sterker en geeft weinig weg maar echt grote kansen kunnen we niet creëren. Toch krijgt Dani een grote kans en telde ik de 1-3 al maar schiet hij naast. Zwaluwen had hier zeker een pingel verdient daar hij achteruit getrokken werd door de tegenstander. De hoofdrol wordt opgeëist door een doorgeslagen coach die een toneelstukje opvoert en daarin aardig slaagt. Ongelooflijk dat een scheids dat accepteert en zich zo laat beïnvloeden. Maar goed we gaan verder en staan gewoon met 1-2 voor totdat er opeens ook gekorfbald mag worden. Een blauwhemd heeft de bal nog net niet klemvast met twee handen maar de man in het geel ziet er nu geen hands in en er mag doorgespeeld worden met als gevolg een razendsnelle aanval van Hermes die uiteindelijk een corner oplevert. Deze nemen ze prima en ligt de bal in ons doel en staan we gelijk 2-2. Twee tegendoelpunten en twee keer door verkeerde keuzes van de leidsman en voel je je toch erg benadeeld. De show langs de zijlijn gaat verder en Hermes wil doordrukken maar komen niet verder dan onze zestien. Zwaluwen loert op de counter maar voorin is te weinig beweging om de eindpass te geven. Uiteindelijk is het Mees die oprukt en er verwarring is tussen de verdediging van Hermes en hun niet balvaste doelman. Mees weet de bal te ontfutselen en komt zo alleen voor de keeper en rond beheerst af,2-3. Vreugde alom bij alles wat zwart-wit is en iedereen wordt nog even op scherp gezet. Zwaluwen komt niet meer in de problemen. Op het middenveld verzet Allard bergen werk en maakt hij Hermes daar het leven zuur. De verdediging geeft geen krimp en als de scheids afblaast kunnen we deze overwinning vieren en gaan we wederom met drie punten terug naar Vlaardingen. Het spel was niet wat we voor ogen hadden, maar de inzet en vechtlust maakte dit alles goed.