Zwaluwen JO19-2 op weg naar de laatste horde

23 april Zwaluwen JO19-2 – VFC JO19-4 1-1 (4-2). – Na de zinderende pot voetbal van vorige week tegen onze naaste concurrent Hermes DVS die we winnend afsloten, en de dik verdiende nederlaag van de andere concurrent Westlandia tegen onze satelliet club DVO’32 was de opdracht duidelijk. We mogen 1x gelijkspelen en dan 1x winnen en we zijn kampioen. Vandaag dan de wedstrijd tegen VFC. Een wedstrijd waar je onze jongens niet voor hoeft te motiveren en andersom ook niet, dus zouden ze ons weleens het kampioenschap kunnen ontfutselen. Uit hadden we immers door eigen schuld onnodig verloren 3-2, dus moesten we de fouten van toen nu rechtzetten. Thomas was er vandaag niet bij, dus hadden we Indy uit B3 erbij gehaald vandaag. Na de bespreking en warming-up konden we beginnen aan de wedstrijd en was het Zwaluwen wat precies weer deed wat er de vorige pot tegen hun ook fout ging. Weinig duels aan gaan en verzuimen dus om de tweede bal te veroveren. Daardoor kwamen we onnodig onder druk te staan. Toch is de eerste de beste uitbraak voor Zwaluwen maar wordt Jesse terecht of niet teruggefloten voor buitenspel. Na 7 minuten countert VFC eruit na een corner en staan we 0-1 achter. Hopelijk zal dit het keerpunt zijn. Het spel komt langzamerhand iets meer in evenwicht, maar verliest Zwaluwen de strijd net iets te veel op het middenveld. Dan weer een aanval van VFC maar is het Dylan die het gevaar voorkomt door de goede voorzet er prima uit te halen. Dan even een momentje als Bas aan de zijkant met een actie zijn tegenstander torpedeert en de beste jongen verkeerd op zijn arm terecht komt en niet meer verder kan. Een kaartje blijft nog uit deze keer. Zwaluwen kruipt langzaam uit zijn schulp en de kansen beginnen te komen als eerst Ruben voor de keeper verschijnt. Zwaluwen moet wel oppassen en VFC had zomaar op 0-2 kunnen komen als Bas de bal niet van onze doellijn had gehaald. Maar de boys zetten aan en met een prima voorzet van Ruben lijkt Max de gelijkmaker binnen te schieten maar mist hij. Dan wederom Ruben voor de keeper, maar schiet hij veel te slap op de keeper. Dan vlak voor rust geeft Allard af op Dani die met een prachtige lob het net eindelijk weet te vinden en kunnen we met een 1-1 stand gaan rusten. Vanaf het begin 2e helft is Zwaluwen wel bij de les en binnen de kortste keren krijgen we wat kansjes en is het Allard die de paal raakt. Dan een merkwaardig moment wat iedereen nog lang bijblijft. Als er een bal over komt van het veld naast ons staan er 22 man te schreeuwen dat we die bal moeten teruggeven, maar zien ze niet dat dat even niet gaat. Als vervolgens onze eigen bal hun kant op wordt geschoten schieten ze die in de sloot omdat ze schijnbaar erg gehecht zijn aan hun eigen bal. Nou, wij weten nu waarom. Onze bal in de sloot, dus gaan we met hun bal verder tot ongenoegen van die 22 man. Met hun bal maken we onze aanval af en maken we wonderwel de 2-1 door Max op aangeven van Guus. Verwarring alom natuurlijk. De eerst 22 schreeuwende mannen kunnen het nu wel waarderen en gaat er een gejuich over de velden. Als de ballen weer vriendelijk zijn verwisseld blijkt dat VFC met 10 man is komen te staan doordat een speler de scheidsrechter niet zo vriendelijk zou hebben toegesproken. Maar goed we staan voor en het spel gaat verder. Een afstandsschot van VFC wordt geblokt alleen wel met de hand en is het dus een pingel, die goed wordt ingeschoten, 2-2. Dan rijgt Zwaluwen de kansen aan elkaar, maar worden er veel verprutst. Na 68 minuten spelen geeft Dani af op Jesse en is daar de voorsprong, 3-2. Het spel gaat rustig verder. Zwaluwen heeft de buit binnen, en VFC gelooft het wel dus wordt de wedstrijd rustig uitgespeelt. Met nog 4 minuten op de klok mag Dani met zijn elfde goal op aangeven van Max de eindstand bepalen op 4-2. Als de scheids afblaast kunnen de handen geschut worden en geeft VFC aan dat ze hopen dat we volgende week de titel pakken. Dit hebben we de laatste weken meer gehoord van tegenstanders, dus is het aan ons om het nu af te maken tegen een dit keer hopelijk niet versterkt VOC. Come on boys, nog 1x knallen.