Zwaluwen JO19-2 na simpele zege KAMPIOEN !!!!!

29 april Zwaluwen JO19-2 – VOC JO19-4 3-0 (12-1). – Na de spannende laatste weken van dit seizoen, was daar vandaag de laatste wedstrijd die gewonnen moest worden om kampioen te worden. De trainers zeggen weleens dat je nooit te vroeg koploper moet worden, maar dat we moesten wachten tot de laatste speeldag was wel een beetje overdreven jongens. Na de zwaarbevochte overwinning van vorige week was het vandaag de taak om de kroon op ons werk te zetten. De laatste week van voorbereiden verliep totaal niet vlekkeloos. We moesten nl. twee afzeggingen incasseren van Guus en Koen. Dit was een tegenvaller voor het team en moesten we zien op te lossen. We zouden het toch niet op deze manier uit onze handen laten glippen. Gelukkig konden we aankloppen bij B3 en wilde Indy en Matthijs mee spelen, en hoe…. Toen we de poppetjes hadden ingevuld konden we in de ochtend beginnen aan ons inmiddels traditionele kampioenen ontbijt. Na deze maaltijd konden eenieder zich op zijn eigen manier voorbereiden voor de belangrijke wedstrijd. De één ging aan de wandel, de ander ging alvast een balletje trappen en andere gingen maar eens de nieuwe geluidsinstallatie uittesten. Toen kon er eindelijk aan de warming-up worden begonnen en zagen we een gretige groep. In de bespreking werd dit aangehaald en was de opdracht duidelijk. Lekker gaan voetballen, laten zien at je de bal wilt hebben, en laten zien dat je wilt winnen. Na het beginsignaal lieten de boys meteen zien dat dat niet tegen dovenmansoren was gezegd en vlogen ze er bovenop. Ieder duel werd gewonnen en VOC werd teruggedrongen. Meteen de eerste kans voor Allard, maar helaas schiet hij over. Meteen de tweede kans maar dan voor Indy en ook nu helaas nog geen kans. Na 9 minuten is het raak als Dani Max weet te vinden en is het 1-0. VOC probeert op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Zwaluwen speelt erg goed. De verdediging staat als een huis vandaag. Thomas als rechtsback speelt zijn beste wedstrijd van het seizoen, Youri en Bas geven geen meter ruimte weg aan de spitsen en onderbreken elke poging tot aanvallen van onze tegenstander ruim op tijd en Ruben speelt foutloos als linksback, de positie waar hij uitstekend uit de voeten kan. En in deze wedstrijd laat zien dat scoren iets anders is dan je mannetje uitschakelen. Met een enkele corner en vrije trap is VOC wat gevaarlijk, maar weet de betrouwbare Dylan bijna alle ballen te pakken. Man, wat heb jij je weer ontwikkelt dit seizoen. Inmiddels is de wedstrijd een half uurtje oud als we toch wel even een extra doelpuntje kunnen gebruiken en die komt ook. Als Thomas keurig afspeelt op Dani kan hij Indy de diepte insturen. Die komt naar binnen toe en kapt en draait keurig bij zijn tegenstander weg en weet het net te vinden, 2-0. Zwaluwen zit op rozen en speelt goed. Ryan die vrijdagavond al opviel tijdens de training door zijn gretigheid trok deze lijn door naar de wedstrijd en op aangeven van Allard kon hij de ruststand bepalen op 3-0. Dit geven we niet meer weg en het kampioenschap komt in zicht. Als de 2e helft net is begonnen stuit Allard meteen op de keeper. Niet veel later is het weer Allard die het probeert, uit de kluts staat de goed spelende Jesse op de juiste plaats en is het 4-0. Als Dani op de paal schiet komt de bal bij Max voor zijn voeten en kan hij de 5-0 aantekenen. Het verzet van VOC is gebroken en is het kans op kans wat we te zien krijgen. Dan weer een mooie aanval die wederom bij Dani begint en via Max bij Diego terecht komt. Deze B-junior die dit seizoen bij ons in de A speelt beloond zichzelf met een lekker doelpuntje, 6-0. VOC komt er sporadisch uit en inmiddels is Matthijs ingevallen, en wat een lekkere wedstrijd speelt hij voor het eerst in deze groep. Hij verdedigt, bouwt op, het lijkt wel of hij al jaren met onze boys samenspeelt. Samen met Indy eerste jaars B, spelen zij uitstekend vandaag en dragen bij aan deze goede pot voetbal. Uit een corner van Jesse is het Allard die bij de 2e paal met zijn neus binnenkopt, 7-0. Uit een counter weet VOC toch een keer het net te vinden en is het 7-1. Meteen daarna nog een keer Zwaluwen als Max via Jesse de 8-1 aantekent. Met een hele goede bal van Matthijs op Max kan Max zijn topscoorders totaal op 25 doelpunten zetten en is het 9-1. Max, onze veel scorende spits moet deze titel bijna delen met Ruben als hij vandaag al zijn kansen had weten te benutten. Ruben gaat als spits spelen en krijgt kans op kans. Een doelpunt is hem gegund en waar ze er op de training blindelings ingaan wil het vandaag niet lukken. Een assist geven lukt Ruben gelukkig wel en geeft hij af op Dani, 10-1. Wat belangrijk vandaag weer voor je team, Dani. Vandaag bij 6 doelpunten betrokken en ook de laatste is voor Dani als hij na afgeven de eindstand op 11-1 zet. Ne wedstrijd zien we dat het uiteindelijk 12-1 is geworden. Zou Ruben dan toch……… We geven hem aan Ruben, uit een assist van Guus en Koen. Als de prima scheids afblaast kan het waterfeestje beginnen en blijft het nog lang onrustig aan de Zwaluwenlaan en in huize Blom. Een toch weer mooi seizoen komt op zijn eind. Menigmaal werd er gedacht dat we het niet gingen redden, maar steeds weer op het juiste moment stonden we er. We gaan nog een maandje door met ballen voordat we aan onze welverdiende vakantie gaan beginnen. De trainers zijn weer trots op jullie boys.

Jullie zijn gewoon een fantastische groep die aan aardig potje kan ballen. Chapeau.