• Home
 • Verslagen 2017-2018

Verslagen 2017-2018

 • Zwaluwen gelijk tegen Achilles Veen

  Dat een duel zonder doelpunten toch kan boeien bleek zaterdag aan de Zwaluwenlaan. Twee ploegen probeerden met goed combinatievoetbal een opening te creëren bij de tegenstander. De keren dat dat lukte werden niet benut. Aan beide zijden stond er een uitstekende doelman tussen de palen die hun goal schoon hielden of de bal naast of over zagen gaan. Zodoende een aantrekkelijke wedstrijd die eindigde in 0-0.
  lees meer

  Posted on: 3 december 2017
 • Zwaluwen verliest van zichzelf

  Het zit verdedigend niet goed bij Zwaluwen. De laatste drie wedstrijden incasseerden de Vogels maar liefst negen doelpunten. Ook tegen Nootdorp zag het er niet goed uit. Twee kopballen binnen de vijf meter en een afstandsschot van zo’n meter of veertig troffen doel. Dat zou niet moeten kunnen. Nootdorp nam tegen een beter voetballend Zwaluwen zodoende de punten mee naar huis en daar had men niet op gerekend.
  lees meer

  Posted on: 26 november 2017
 • Zwaluwen op karakter naar winst

  Wat er zaterdagmiddag tijdens de rust in de kleedkamer van Zwaluwen is gebeurd is niet bekend, maar de Vlaardingers kwamen na een 3-0 achterstand binnen 45 minuten terug en wonnen met 3-4. Ondanks een gemiste strafschop bij 3-1 namen de Vogels een niet meer verwachtte driepunter mee naar Vlaardingen. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook groot.
  lees meer

  Posted on: 19 november 2017
 • Zwaluwen laat kansen liggen

  Zwaluwen liep in de thuiswedstrijd tegen SteDoCo tegen een onnodige nederlaag op. De ploeg benutte de kansen niet, Waar de tegenstander er juist zeer effectief mee omging. Bij een 0-2 achterstand kreeg Zwaluwen een grote kans op de aansluitende treffer, maar in plaats daarvan viel aan de andere kant de 0-3. De Vogels knokten wat ze waard waren, maar verder dan 2-3 kwam de ploeg niet meer.
  lees meer

  Posted on: 12 november 2017
 • Zwaluwen wint van Noordwijk

  In een zeer spannende en goede ontmoeting deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Noordwijk probeerde met veel druk naar voren Zwaluwen vast te zetten, maar de Vogels wisten daar regelmatig onder vandaan te komen. Voor de rust was de kansenverhouding in balans, maar na de rust wist Zwaluwen met twee uitstekende goals een verdiende voorsprong te nemen. Noordwijk scoorde nog wel tegen, maar daar bleef het bij en hield Zwaluwen drie belangrijke punten in huis.
  lees meer

  Posted on: 5 november 2017
 • Prima overwinning Zwaluwen

  Na enkele moeizame weken pakte Zwaluwen de draad weer op tegen Rijsoord. Er werd een verdiende 1-2 overwinning geboekt, waarbij de uitslag hoger had moeten uitvallen. In de laatste fase van de wedstrijd werden er enkele grote kansen om zeep geholpen. De verdediging van Zwaluwen stond goed en gaf in deze fase niet veel weg.
  lees meer

  Posted on: 29 oktober 2017
 • Zwaluwen verliest van Jodan Boys

  Hoewel Zwaluwen de eerste minuten gevaarlijk voor de doelman van Jodan Boys verscheen, lukte het niet om een doelpunt te maken. De tegenstander kwam er daarna gevaarlijk uit en had voor de rust al voldoende afstand kunnen nemen. Dat gebeurde wel vlak na de pauze en in blessuretijd. Zodoende verloor een machteloze thuisploeg met 0-3.
  lees meer

  Posted on: 22 oktober 2017
 • Blamage Zwaluwen

  Heel veel meer valt er niet van te maken. Het collectieve falen van Zwaluwen kan niet anders worden omschreven. Als je het voor elkaar krijgt om na een slechte eerste helft toch met een voorsprong de rust in te gaan, dan verwacht je dat er iemand opstaat en de waarheid zegt. Blijkbaar niets van dat alles. Binnen no-time buigt ’s-Gravenzande de achterstand om en bij Zwaluwen staat men erbij en kijkt ernaar. Men kijkt naar een tegenstander die bereid is om wel alles te geven.
  lees meer

  Posted on: 14 oktober 2017
 • Zwaluwen niet langs Hoek

  Zwaluwen had lang de hoop om drie punten te kunnen bijschrijven, maar vlak voor tijd viel toch de gelijkmaker. Een matige eerste helft met veel balverlies van beide kanten werd gevolgd door een leuke tweede, waar een aantal niet te missen kansen er toch niet in gingen. Beide keepers hielden veel uit hun doel, waardoor het slechts 1-1 bleef.
  lees meer

  Posted on: 8 oktober 2017
 • Onverdiende nederlaag Zwaluwen

  Een leuke partij voetbal leverde Zwaluwen geen punten op. Ter Leede werd lange tijd het balbezit gegund, maar verder dan een bal op de paal kwam de thuisploeg lange tijd niet. De ploeg uit Sassenheim kwam tien minuten voor tijd niet onverdiend op 2-2, maar na de 3-2 werd Zwaluwen een overduidelijke penalty onthouden. Waarom de bal niet op de stip ging zal altijd onduidelijk blijven.
  lees meer

  Posted on: 1 oktober 2017
 • Zwaluwen en RVVH delen de punten

  In een zeer matige partij voetbal deelden de ploegen de punten door met 1-1 gelijk te spelen. Zo goed als Zwaluwen de afgelopen weken liet zien te kunnen voetballen, zo matig was het deze zaterdagmiddag. Er werd veel te weinig bewogen en al helemaal geen druk naar voren gezet. Zo eindigde deze partij in een gelijkspel. Beide ploegen speelden te matig om de overwinning te verdienen.
  lees meer

  Posted on: 24 september 2017
 • Zwaluwen uitstekend tegen FC den Bosch

  Vlaardingen – De wedstrijd duurde niet lang genoeg om het feest compleet te kunnen maken. Zwaluwen kwam in de eindfase knap terug tot 2-3, maar daar bleef het bij. Het algemene gevoel was dat er meer ingezeten had. De Bosschenaren waren echter scherper voor de goal en sloegen in de tweede helft toe en liepen uit naar 0-3. Zwaluwen kwam uitstekend terug en verliet na het laatste fluitsignaal het veld, onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek.
  lees meer

  Posted on: 20 september 2017
 • Zwaluwen verdiend naar overwinning

  Het bleef lang spannend in Barendrecht. Zwaluwen miste binnen de eerste 10 minuten drie grote kansen. Smitshoek brak er af en toe tussenuit, maar kon ook lang niet tot scoren komen. Het venijn zat in de staart. Ricardo Merrelaar zorgde binnen enkele minuten voor twee doelpunten, maar Tim Strijbosch schoot Smitshoek weer dichterbij. Daarbij bleef het, dus Zwaluwen nam de punten verdiend mee naar huis.
  lees meer

  Posted on: 10 september 2017
 • Zwaluwen en Rijnvogels in evenwicht

  Vlaardingen – Zwaluwen heeft de competitie uitstekend geopend. Het hoog aangeslagen FC Rijnvogels werd in de slotfase op een gelijkspel gehouden. Even leek dat er niet op. De krachten vloeiden bij de Vlaardingers weg in de slotfase en Rijnvogels scoorde de 0-1 acht minuten voor tijd. In blessuretijd kwam Zwaluwen terug en zag een mooie aanval worden afgerond door Erwin de Groot. Een verdiend gelijkspel was het resultaat.
  lees meer

  Posted on: 3 september 2017
 • Robin Verhorst neemt afscheid van Zwaluwen

  Na vijf mooie jaren heeft Robin Verhorst Zwaluwen vaarwel gezegd en is overgestapt naar de amateurs van Sparta. Hij deed dat met twee treffers, waardoor Sparta de wedstrijd ook won. Zwaluwen wist ondanks een legio aan kansen het net niet te vinden met als resultaat een 0-2 nederlaag.

   Al na 8 minuten kan Verhorst zijn eerste doelpunt aantekenen. Volledig vrijgelaten kan hij vanaf een meter of vijf ongehinderd inkoppen (0-1). Drie minuten later een snelle aanval van Zwaluwen over rechts , maar vanwege buitenspel wordt de ingetikte bal afgekeurd. Een puntertje van Verhorst levert Sparta de 0-2 op na 24 minuten spelen. Zwaluwen mist een handvol kansen en krijgt ook geen penalty na vermeend hands.

  De tweede helft speelt zich voornamelijk af op de helft van Sparta, waar Zwaluwen niet één van de legio kansen weet te benutten. Ook Sparta weet tijdens een enkele uitval de grote kansen niet te benutten, dus sluit Verhorst tijdens zijn afscheid af met twee treffers. Een mooi einde aan vijf seizoenen voor Zwaluwen.

   Ernest Kegel

   

  Posted on: 13 augustus 2017