• Home
 • Verslagen 2016-2017

Verslagen 2016-2017

 • Zwaluwen op eigen kracht veilig

  Zwaluwen plakt er weer een jaartje hoofdklasse aan vast. De laatste wedstrijd mocht niet verloren worden om rechtstreekse handhaving in eigen hand te houden. Tegenstander Smitshoek moest met vijf doelpunten verschil winnen van de Vogels. Vanaf het begin zat dat er niet in. Zwaluwen was beter maar wachtte lang om het duel te beslissen. Aan de uiteindelijk ruime zege viel niets af te dingen. Een uitstekende prestatie van de volledig nieuwe ploeg.
  lees meer

  Posted on: 14 mei 2017
 • Zwaluwen pakt belangrijk punt tegen Swift

  Zwaluwen startte geconcentreerd aan deze belangrijke wedstrijd. Toch was het eerste schot op goal gelijk een tegendoelpunt. Zwaluwen bleef de gehele wedstrijd knokken voor wat het waard was, kwam ook op voorsprong, maar de uiteindelijke puntendeling was terecht. Zwaluwen zag Smitshoek verliezen en daardoor op drie punten komen. Sliedrecht won en staat nu op doelsaldo boven Smitshoek.
  lees meer

  Posted on: 7 mei 2017
 • Gemiste kans voor Zwaluwen

  Zwaluwen deed zichzelf tekort in Sassenheim tegen koploper Ter Leede. Het miste met name in de tweede helft een handvol goed gecreëerde kansen. Het zag Smitshoek na de winst op Ajax dichterbij komen, dus dat betekent nog twee spannende wedstrijden te gaan.
  lees meer

  Posted on: 30 april 2017
 • Zwaluwen hard onderuit tegen Noordwijk

  Leek er de gehele eerste helft geen vuiltje aan de lucht, het tegendeel bleek in de tweede helft. Twee aan elkaar gewaagde ploegen speelden in de eerste helft een felle leuke partij voetbal, zonder tot grote kansen te komen. De tweede helft liet twee totaal andere ploegen zien. Zwaluwen stortte totaal in na het eerste tegendoelpunt en Noordwijk kreeg vleugels. Het denderde over de thuisploeg heen en binnen een minuut of zes scoorde het maar liefst vier keer. Uiteindelijk werd het 0-5 voor Noordwijk en het liet Zwaluwen gedesillusioneerd achter.
  lees meer

  Posted on: 23 april 2017
 • Zwaluwen onderuit tegen Achilles Veen

  Vlaardingen – Zwaluwen had een massale offday tegen Achilles Veen. De tegenstander moest winnen om voor het kampioenschap te kunnen blijven gaan en liet dat ook zien. Bij Zwaluwen was er niets zichtbaar van de goede prestatie afgelopen zaterdag tegen Ajax. Er werd fout op fout gestapeld en zodoende viel de 0-4 nederlaag nog laag uit.
  lees meer

  Posted on: 17 april 2017
 • Zwaluwen maakt het niet af tegen Ajax

  Van een paar grote kansen weet Zwaluwen er maar één te benutten. Doodzonde, want vier minuten voor tijd schiet Ajax de gelijkmaker tegen de touwen. Zwaluwen verdiende meer, maar dan moet het wel zelf de kansen gaan benutten. Nu voelt het gelijkspel aan als een nederlaag.
  lees meer

  Posted on: 16 april 2017
 • Slordig Zwaluwen wint van FC Breukelen

  Vlaardingen – Zwaluwen speelde een goed uur lang zeer slordig. Veel passes kwamen niet aan en aangezien Breukelen er nog minder van bakte was de wedstrijd niet echt vermakelijk te noemen. Zwaluwen kwam verdiend aan de leiding, maar gaf die voorsprong na een verdedigingsfout al na enkele minuten weer weg. Zwaluwen claimde twee keer een penalty, maar dat werd door scheidsrechter Jobse weggewoven. Diep in de tweede helft creëerde Zwaluwen enkele grote kansen waarvan het uiteindelijk twee benutte. Zo bleven de kostbare punten in Vlaardingen.
  lees meer

  Posted on: 9 april 2017
 • Afgang Zwaluwen op eigen terrein

  Na enkele weken redelijk tot goed voetbal liet Zwaluwen zich tegen Sliedrecht van zijn slechtste kant zien. Het ongeïnspireerd ogende team liet de gehele wedstrijd bijna niets zien. Het kwam tot één schot op de goal in de gehele wedstrijd en een ongevaarlijke kopbal over het doel. De tegenstander begreep waar het om ging en nam drie verdiende punten mee naar huis in de strijd om degradatie. Zwaluwen blijft op de 12e plaats, maar ziet een winnend Smitshoek tot op 4 punten naderen.
  lees meer

  Posted on: 26 maart 2017
 • Zwaluwen onderuit in Zeeland

  Het is Zwaluwen niet gelukt om een goed resultaat neer te zetten tegen Hoek. Ondanks een voorsprong lukte het niet om een punt over te houden aan een voor het publiek leuke wedstrijd. Net als de afgelopen weken speelde Zwaluwen een frisse partij voetbal met leuke combinaties, alleen werd er verdedigend te veel ruimte weggegeven. Uiteindelijk maakte Hoek daar gebruik van en ging met de overwinning aan de haal.
  lees meer

  Posted on: 19 maart 2017
 • Zwaluwen in slotfase langs Jodan Boys

  Jodan Boys onder drukZwaluwen koesterde heel lang een 1-0 voorsprong, maar gaf die uit handen toen scheidsrechter Paarhuis onverwacht floot vanwege spelbederf. Marvin van Tienen zou de bal te lang in zijn handen hebben gehouden, met als gevolg een indirecte vrije trap, waar Jodan Boys wel raad mee wist (1-1). In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de winst en dat viel uit in het voordeel van de Vogels. Na hands schoot Ricardo Merrelaar de bal hard achter doelman Marvin Straver waardoor de drie punten in Vlaardingen bleven.
  lees meer

  Posted on: 12 maart 2017
 • Zwaluwen strandt in kwartfinale districtsbeker

  Jerry ScholmanOndanks het feit dat Zwaluwen niet minder was dan tegenstander Noordwijk, lukte het de Vogels niet om de halve finale te bereiken. Na een enerverende partij voetbal, die in 0-0 eindigde moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin wist Noordwijk net iets koeler te blijven en won de serie met 6-5. Zwaluwen speelde een goede partij, maar zal zuiniger met de kansen moeten leren omgaan.
  lees meer

  Posted on: 5 maart 2017
 • Zwaluwen laat kansen liggen

  Na een prima partij voetbal moest Zwaluwen toch met lege handen terug naar Vlaardingen. De teleurstelling was groot na de wedstrijd tegen Spijkenisse. De lat en doelman Dyron Bijl stonden een overwinning in de weg. Zwaluwen speelde geconcentreerd één van de beste wedstrijden van het seizoen, maar vergat zichzelf te belonen door geen enkele kans te benutten. Uiteindelijk deed Spijkenisse dat wel en dus waren de druiven zuur voor de Vlaardingers.
  lees meer

  Posted on: 26 februari 2017
 • Zwaluwen en RVVH delen de punten

  In Ridderkerk wisten beide ploegen niet de winnende treffer te produceren. RVVH ging furieus van start maar scoorde niet. Het had in de tweede helft veel meer balbezit maar creëerde te weinig. Zwaluwen nam de leiding maar vergat die in de eerste helft te verdubbelen. Zodoende een gelijkspel, waar Zwaluwen het meest tevreden mee zal zijn.
  lees meer

  Posted on: 19 februari 2017
 • Zwaluwen wint boeiende partij

  Zwaluwen en Argon begonnen fel aan de wedstrijd. Binnen een kwartier waren er al diverse schotmogelijkheden geweest. Beide doelverdedigers stonden steeds op de goede plaats, waardoor er niet gescoord werd. Diep in de eerste helft scoorden de Vogels uit een standaardsituatie wel de 0-1. Een benutte penalty leverde de 0-2 op in de tweede helft. Argon deed vlak voor tijd nog iets terug en zodoende werd de eindstand bepaald op 1-2. Zwaluwen deed belangrijke zaken en nam meer afstand van de onderste plaatsen.
  lees meer

  Posted on: 5 februari 2017
 • Eerste thuisnederlaag Zwaluwen

  Na zeven thuiswedstrijden zonder nederlaag moest Zwaluwen het hoofd buigen voor DFS. De fusieclub uit Opheusden was feller vanaf het begin. Aan beide kanten veel foute passes, waardoor er in eerste instantie geen kansen werden gecreëerd. Het wordt toch 0-1 als er balverlies wordt geleden bij Zwaluwen en spits Roy de Ruiter fraai kan scoren. In blessuretijd wordt het ook nog 0-2 en dan is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
  lees meer

  Posted on: 15 januari 2017
 • Zwaluwen in tweede helft op dreef

  Tijdens de eerste helft hielden BVCB en Zwaluwen elkaar prima in evenwicht. Beide ploegen probeerden met combinatievoetbal de defensie te kraken en het moet gezegd worden; het had bij de rust ook 3-3 kunnen staan. Beide doelmannen wisten hun doel schoon te houden met enkele prima reddingen, zodoende was het bij de rust nog steeds 0-0.
  lees meer

  Posted on: 18 december 2016
 • Zwaluwen verdiend naar eerste thuisoverwinning

  Na alle vorige thuiswedstrijden te hebben gelijkgespeeld, won Zwaluwen verdiend met 3-0 van Smitshoek. Vooral in de eerste helft domineerden de Vogels en namen met twee doelpunten al afstand. In de tweede helft bood Smitshoek meer weerstand, maar het wist geen enkele kans te benutten. Toen Ricardo Merrelaar tegen het einde met een prachtige goal de eindstand op het bord zette was de weerstand van Smitshoek definitief gebroken. Enige smetje op de wedstrijd was het wegzenden van Leon Krznaric na een belachelijk gegeven tweede gele kaart in blessuretijd.
  lees meer

  Posted on: 11 december 2016
 • Zwaluwen afgetroefd door Swift

  swiftZwaluwen leed in een koud Amsterdam een verdiende nederlaag tegen Swift. De thuisploeg creëerde in de tweede helft via een snelle omschakeling enkele grote kansen waaruit koelbloedig werd gescoord. Zwaluwen kwam nog even terug in de wedstrijd, maar Swift liet al snel zien over een paar snelle aanvallers te beschikken, die vergaten de score hoger te laten oplopen.
  lees meer

  Posted on: 4 december 2016
 • Prima partij aan de Zwaluwenlaan

  dennis-van-rijnOp deze koude zaterdagmiddag maakten Zwaluwen en Ter Leede er een heerlijke voetbalmiddag van. Ter Leede, dat graag naar de derde divisie toe zou willen, was een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Zwaluwen bood goed tegenstand en probeerde waar mogelijk de aanval te kiezen. Dat leverde uiteindelijk een 2-2 eindstand op, waar weinig op af te dingen viel.
  lees meer

  Posted on: 27 november 2016
 • Onverdiende nederlaag Zwaluwen

  Niet voor de eerste keer blijft Zwaluwen onnodig met lege handen achter. Bij Noordwijk speelde de ploeg een hele goede tweede helft, maar vergat het de kansen voldoende te benutten. Terwijl de eerste helft voor Noordwijk is, dat verdiend op voorsprong komt, is de tweede helft voor Zwaluwen. In blessuretijd voorkomt Stefano Goncalves van Noordwijk de verdiende gelijkmaker door een harde kopbal op de lijn te keren en waarmee hij de drie punten voor zijn ploeg over de streep trekt.
  lees meer

  Posted on: 13 november 2016
 • Zwaluwen ten onder in blessuretijd

  Niet voor het eerst dit seizoen moet Zwaluwen in blessuretijd een doelpunt toestaan. Daarmee heeft het al diverse punten verspeeld in de slotfase van een wedstrijd. Tegen Jodan Boys werden de ruimtes te groot om te belopen, zeker nadat de ploeg in de eindfase met tien man kwam te staan. Na twee keer op voorsprong te zijn gekomen, gingen de Vogels toch met lege handen naar huis.
  lees meer

  Posted on: 6 november 2016
 • Zwaluwen door in beker West II

  de-nijsIn de tweede ronde van de KNVB-beker ging Zwaluwen op bezoek bij Neptunus-Schiebroek. Het werd een kleine overwinning en daarmee was de eerste doelstelling bereikt, nl. zo ver mogelijk door in de beker. Een andere doelstelling werd volgens trainer Oscar Biesheuvel niet gehaald. Goed voetballen en er zelf beter van worden was deze wedstrijd een probleem. De 1-2 overwinning was verdiend maar had met beter voetbal een hogere uitslag moeten hebben.
  lees meer

  Posted on: 23 oktober 2016
 • Zwaluwen verspeelt punten tegen Sliedrecht

  sliedrecht-uitValt er over een saaie eerste helft weinig te melden, des te meer was de tweede helft een spektakelstuk van jewelste. In die tweede helft vielen er maar liefst zeven doelpunten en daardoor stond er uiteindelijk 4-4 op het scorebord. Zwaluwen zal daar het minst tevreden over zijn, want de voorsprong werd diep in blessuretijd weggegeven. Daardoor staat de ploeg nu tiende op de ranglijst, waar het na winst zou zijn opgeklommen naar de vijfde plaats. Heel zuur voor de altijd zo betrouwbare Leon Krznaric die bij de laatste goal niet vrijuit ging.
  lees meer

  Posted on: 16 oktober 2016
 • Zwaluwen vergeet zich te belonen tegen Hoek

  zwaluwen-hoekZwaluwen en Hoek schotelden de toeschouwers een heerlijke middag voor. De nieuwe grasmat aan de Zwaluwenlaan lag er werkelijk prachtig bij en liet de mogelijkheid open om er een goede wedstrijd van te maken. Die kwam er ook. Zwaluwen was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar vergat een aantal grote kansen te verzilveren en deed zichzelf daarmee te kort. Hoek had in de tweede helft meer balbezit, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. De uiteindelijke brilstand was daardoor het gevolg.
  lees meer

  Posted on: 9 oktober 2016
 • Zwaluwen verdiend langs FC Breukelen

  Zwaluwen boekte een verdiende maar moeizame overwinning op FC Breukelen. Was de eerste helft bijna in z’n geheel voor de Vogels, de tweede helft was Breukelen de bovenliggende partij. Zwaluwen vergat het overwicht in de eerste helft in meer dan één doelpunt uit te drukken, dus bleef het tot het einde aan toe spannend.
  lees meer

  Posted on: 2 oktober 2016
 • Spektakel aan de Zwaluwenlaan

  zwaluwen-rvvhZwaluwen had een groot deel van de wedstrijd weinig in te brengen tegen een vlot combinerend RVVH. Tegen enkele kleine kansjes voor Zwaluwen creëerde de ploeg uit Ridderkerk een paar hele grote en toen RVVH na een klein uur spelen op 0-3 kwam, gaf niemand meer een cent voor de kans op succes voor Zwaluwen. Twee aanvallende wissels en de lange hectische blessuretijd later werd de eindstand op 3-3 bepaald en pakten de Vogels alsnog een punt.
  lees meer

  Posted on: 25 september 2016
 • Zwaluwen verslaat Ajax

  In Amsterdam bleef het tot de laatste minuut spannend. Zwaluwen stond de gehele wedstrijd verdedigend uitstekend, maar na de voorsprong diep in de tweede helft werd de druk door Ajax opgevoerd. De spanning nam toe, maar zwaluwen hield stand en nam drie dure punten mee naar Vlaardingen.
  lees meer

  Posted on: 18 september 2016
 • Zwaluwen en Argon delen de punten

  Argon kwam flitsend uit de startblokken maar wist de kansen niet te benutten. Een penalty leverde toch de op dat moment verdiende voorsprong op. Zwaluwen kwam beter in de wedstrijd en benutte nog voor de rust ook een toegekende penalty. Zodoende stond de uitslag al voor de rust op het scorebord. Na de rust twee gelijkwaardige ploegen die het net niet meer wisten te vinden.
  lees meer

  Posted on: 11 september 2016
 • Geen punten voor Zwaluwen

  Daarmee is ook gelijk het meeste gezegd over deze wedstrijd. Zwaluwen begon ongelofelijk slap aan deze wedstrijd en maakte veel te veel fouten. Bijna iedere tweede bal was voor de tegenstander door slechte aannames van de bal en een gebrek aan duelkracht. Achilles Veen was daardoor de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend.
  lees meer

  Posted on: 4 september 2016
 • Zwaluwen verliest eerste wedstrijd

  Het is Zwaluwen niet gelukt om aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen punten over te houden. In Opheusden ging de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel onderuit tegen DFS. De Vlaardingers kwamen al vroeg op voorsprong, maar tijdens een matige fase in de tweede helft moesten er twee doelpunten worden toegestaan. Het sterke offensief in het laatste deel van de partij leverde maar één doelpunt op en dat was niet genoeg om een gelijkspel uit het vuur te slepen.
  lees meer

  Posted on: 21 augustus 2016