V2 houdt nederlaag beperkt dankzij uitblinkende Amin ( 1-3 )

Laat ik nou net die druilerige morgen gewaarschuwd worden voor voor Matchfixers ( de zog Emeffers) in mijn ochtendkrantje. Het moet toch niet gekker worden in dit voetballand , waar eenoog koning lijkt te worden. Kleedruimte 4 en de mannen zijn al aan het verkleden als ik aankom , Leo zet net de feestneus af en doet de lolbroek uit , druppel druppel ,zo, iedereen is er .

Dan een opvallende noviteit: Niet alleen de namen van de elf startenden wordt genoemd, maar bij een enkeling wordt er zelfs een opdracht meegegeven door R.B. ( ‘’ Jij schakelt de meest aanvallende middenvelder uit, maakt niet uit hoe “) Nog even twee leuke feiten voor we gaan beginnen: Mary is er weer, dus gaat hij scoren en een aarzelend zonnetje breekt door. O ja, ook zonder bril hoor ik vanaf veld vier roepen :”Hallo mijnheer Mostert “ en het zijn of twee leerlingen van me of hun even leuke moeders. Lastig hoor, zo zonder bril op een voetbalveld. Het eerste kwartier doen we heel aardig mee met laatste man Arthur als tactische variant,maar daar is dan de 0-1 als we op snelheid geklopt worden. Jammer,maar dat gebeurde vaker de laatste tijd. We doen toch redelijk mee en ik zie met name op rechts heel aardige aanvallen met zelfs een hele goede kans voor Marcel . Dan het kantelmoment : R.B. ( laat ik het anoniem houden , je weet niet of zijn collega’s meelezen ) heeft de bal op het middenveld en hoort van 9 teamgenoten dat Peter helemaal vrij staat op links, vrije doorgang heeft op vermoedelijk de 1-1 en wat doet hij…? Hij schiet terug op …op…een groen-witte met zwarte kuif,die de 0-2 kan aantekenen. De vijandelijke dug-out ontploft en wij snappen het even niet. Verder kabbelt de wedstrijd richting rust en onderscheidt Amin zich nu reeds met uiterst kundige reddingen. RUST Tja, we weten niet hoe hier over te praten en dus vraagt aanvoerder Jan ons na afloop extra vriendelijk te zijn voor Hansie, die voorlopig onze wedstrijden zal fluiten en dus wel wat positieve feedback kan gebruiken.Ik zie om me heen , dat deze opdracht net zo moeilijk is als de drie punten halen , maar wie weet Dan nog een opvallendheid :R.B. wissel terwijl hij altijd juist de tweede helft wil spelen, dan drukt hij mij ook nog de vlag in de hand met een vaag verhaal over “ even iets aanpakken “ en mag ik vlaggen. Leo.Kees , Frans en Jim er in en nou, die hebben er zin in.Kees begint als half, maar zie ik al snel ook heel verdedigend werk doen. Heel eigenlijk zijn nog maar twee feiten het vermelden waard : De aansluitings 1-2 van onze spits Marcel,die iets later zelfs nog een keer zou kunnen scoren, maar de bal afgeeft in plaats van te schieten. Verder houdt Amin alleen al drie doorgebroken spelers van scoren af en verricht hij nog een paar onmogelijke reddingen. Zou hij dat doen om mij te pesten : Al zo vele malen heb ik hemels over hem getikt, wat kan ik daar nu nog aan toevoegen? Amin, ik laat dit even open en als me iets invalt, laat ik dat nog weten. Voor nu :Chapootje diep af!! Zo doen we dat.O ja, de 1-3 viel nog na een net wel/ net niet buitenspel en ik ontving zonet van Mary een filmpje waarop overduidelijk te zien is dat ik terecht de vlag naar beneden liet. Dank daarvoor, je zou toch gaan twijfelen anders. Over de man van de wedstrijd heb ik het al gehad, nog even de nababbel: Hans komt naast me zitten, dankt me voor de goede samenwerking en echt in het oor fluisterend stelt hij me voor een vast arbitrair duo te worden – inclusief M.F-jes .Zo gaat hij komende week een weekje Tenerife doen enne “ de porto laadik thuis” eindigend met een vette knipoog. Ik voel me overvallen, en zeg er over na te denken.Gelukkig neemt Peter het van me over en doet wat Jan vroeg in de rust en verzint een paar complimentjes (Logisch :Peter zat 2e helft op de bank en had daar alle tijd voor ) Aanvoerder Jan vraagt Marcel stukje te schrijven ,maar in huize de Groot moet de kamer van –ik dacht Mary – worden gestoffeerd, volgende week graag!! Om die reden dus nu mijn verhaal , wat ik zo ongeveer ga beëindigen :het rondje was van Leo , 39 alweer en Leo, mag ik zeggen : Wie zijn keuken bij Leo laat doen, hoeft er de eerste jaren niks meer aan te doen!! Als ik de deur van het complex open om huiswaarts te gaan ,zie ik een vaag figuur,type loempiaverkoper, die me aankijkt en iets brabbelt van : Mistel lené ? wat nu : Zeg ik nee, dan denktie beet te hebben, zeg ik ja, idem…….. Afijn , ik heb hem van me af geschud en kon verder veilig thuiskomen , gelukkig maar. “ de Snelle “