Twee jeugdteams van vvZwaluwen spelen de finale van KNVB Jeugdbekertoernooi

Zaterdag 27 mei stond in het teken van de finales van het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van het KNVB district west II. vvZwaluwen werd door maar liefst twee teams vertegenwoordigd: JO11-4 en JO11-5. De weg naar de finale was lang voor de jongens. Beide teams begonnen zeer succesvol aan het seizoen door in hun bekercompetitie 6 van de 7 wedstrijden te winnen en zodoende de eerste plaats in de poule te veroveren. Hiermee was plaatsing voor de volgende ronde van bekertoernooi een feit. JO11-4 won vervolgens van Maense, Vlotburg (4-2), DHC (4-4, wns) voordat in de halve finale vakkundig werd afgerekend met HBS (2-4). De weg naar de finale voor JO11-5 leidde het team langs Hermes DVS (6-1),  XerxesDZB (4-4, wns), Stellendam (1-5),  VVSB (0-9) en Excelsior’20 in de halve finale (4-4, wns).

Vandaag kunnen beide teams de klus klaren en de beker winnen. Op het terrein van vv Noordwijk werden de finales afgewerkt. JO11-4 nam het op tegen DHC JO11-5 en BZC/Zuiderpark JO11-3 was de tegenstander van JO11-5. Laten we allereerst vooropstellen dat het bereiken van de finale is al een felicitatie waard: knap gedaan! Maar als je in de finale staat, wil je deze natuurlijk ook winnen!

Wedstrijdverslagen BZC/Zuiderpark JO11-3 tegen Zwaluwen JO11-5

JO11-5 verscheen om 10:00 aan de aftrap op deze warme ochtend. Na het fluitsignaal trok Zwaluwen al snel het initiatief naar zich toe. Na 5 min was de eerste kans, een actie over links belandde voor de voet van linksbuiten die vervolgens zijn zachte schot gekeerd zag worden door de keeper. Niet veel later, in de 10e min, volgde er een corner die indraaide op de paal. BZC/Zuiderpark kwam hier goed weg!

Zwaluwen bleef domineren en halverwege de eerste helft volgde er een aanval over rechts en via goed combinatievoetbal kwam Zwaluwen er gevaarlijk uit, maar werd de steekpas helaas doorzien door de verdedigers. In de 16e minuut gebeurde waar we bang voor waren. Geheel tegen de verhouding in kwam BZC/Zuiderpark op voorsprong. Een verre uittrap werd niet goed verwerkt door onze verdedigers en werd deze slordigheid genadeloos afgestraft. Zwaluwen ging voor de theepauze nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Er volgde nog een paar kansen en verdween een schot ter hoogte van de middellijn maar net over het doel van keeper die iets te ver uit zijn doel stond. Vlak voor het fluitsignaal ging een schot na een voorzet over links net naast het doel van de tegenstander.

In de tweede helft trapt Zwaluwen af en werd er gelijk weer druk gezet op het doel van de tegenstander, maar kreeg BZC de eerste kans via een corner. Een ingestudeerde corner werd teruggelegd, ingeschoten, daarna geblokt en na een schot uit de rebound van de lijn gehaald door onze verdediger. In de 4e minuut volgt dan eindelijk de verlossende gelijkmaker. Yonis zet met een werkelijk subliem steekpass de spits vrij voor het doel, die de keeper omspeelt en de 1-1 binnenschiet.

Helaas duurt de vreugde maar voor korte duur. Na een schot verdwijnt de bal in de kruising en staat Zwaluwen met 2-1 achter! De laatste minuten speelt Zwaluwen alles of niets. Het was echt spannend, waarbij bij een uitbraak van BZC de bal nog van de lijn werd gehaald. Helaas bleef het bij 2-1! Zwaluwen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wisten enkele goede kansen niet te verzilveren. Desondanks was het een zeer vermakelijke wedstrijd. Een groot compliment voor jullie inzet en spel!

Ondertussen was de bus met JO11-4 gearriveerd uit Vlaardingen met aan boord, naast de spelers, staf, ouders, nog meer supporters! Een supporter had duidelijk het weerbericht voor vandaag niet meegekregen of dacht dat de bus op weg was naar een poolexpeditie!

Wedstrijdverslagen DHC – Zwaluwen JO11-5

Om 12:00 uur begon de wedstrijd. Al snel bleek dat de tegenstander DHC weinig in te brengen had in de wedstrijd en soms volledig werd overklast door onze jongens! Het duurde 9 minuten voordat de eerste grote kans voor DHC kwam. Een corner werd ingekopt, maar werd fraai van de lijn gewerkt. Het uitverdedigen ging daarna moeizaam en de bal kwam in de kluts voor de voeten van de spits van DHC, maar die deed er niet veel mee!

Pas in de 22ste minuut komt het eerste doelpunt. De bal wordt veroverd op het middenveld en na paar mooie soloacties volgt er een pas op de linksbuiten. Deze draait vervolgens naar binnen en kon, niet gehinderd door de verdedigers, beheerst de 0-1 binnenschieten! Vlak voor tijd volgt een hele grote kans, maar vrij voor het doel werd er naast geschoten. Dit was de kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien.

In de tweede helft werden er verbeten duels uitgevochten op het veld.  Een speler van DHC liet zich te veel gaan in de emotie en moest met een gele kaart 5 minuten van het veld! Een vrije trap van Zwaluwen verdwijnt op de lat en in de 6e minuut volgt een mooie aanval over links, maar de ingekomen spits raakt de bal niet goed met een afzwaaier als gevolg! In de 16e minuut volgt de eerste kans voor DHC, maar erg zuinig werd er niet omgesprongen met dit buitenkansje.  Een minuut later volgt dan eindelijk de verlossende 0-2! Iedereen opgelucht en werd de wedstrijd zonder kleerscheuren uitgespeeld. Gefeliciteerd jongens met deze fraaie overwinning in de finale!