Tegenstander is maatje te groot voor JO9-3

Vlaardingen, 28 oktober 2017 – Het was nog schemerig op Sportpark Zwaluwen toen de jongens van Zwaluwen JO9-3 klaar stonden voor de wedstrijd tegen GHVV’13 JO9-1.

Zwaluwen begon goed aan de wedstrijd en wist de tegenstander onder druk te zetten. Wesley was een aantal keren gevaarlijk met schoten vanaf de zijkant. De keeper en verdediging van GHVV’13 hielden echter stand. Het sterke begin ebde echter snel weer weg en de gasten namen de regie over. Een ongevaarlijke bal werd door onze verdediging niet goed ingeschat en zo kon een speler van GHVV’13 vrij op Jayden aflopen en een hoek kiezen; 0-1. Niel veel later had GHVV’13 de bal aan de zijkant en ongehinderd werd de bal keurig in de verre hoek geschoten. Je knippert even met je ogen en het staat 0-2. Abdimajid, Wesley, Tygo, Ryan en Jan probeerden het wel maar werden vaak afgetroefd door een betere tegenstander. We gaven onze tegenstander te veel ruimte en daar wisten de spelers van GHVV’13 wel raad mee. Dat er bij de gasten een aantal spelers rondliepen met een goed afstandsschot bleek wel uit de vele gevaarlijke schoten op het doel van Zwaluwen. Gelukkig wist Jayden nog de nodige ballen uit het doel te houden. De druk op ons doel bleef groot maar we overleefden een aantal schoten en hoekschoppen. Onze jongens probeerden het wel maar konden niet gevaarlijk worden voor het doel van GHVV’13. Een mooie pass in de ruimte van Ryan bleek net te hard en ook Tygo en Wesley kwamen er combinerend niet doorheen. Jan vocht samen met Wesley en Tygo hard op het middenveld om ballen te veroveren maar ze konden niet voorkomen dat we met een 0-4 achterstand de korte pauze ingingen. Waar in het begin van de wedstrijd Wesley met ballen vanaf de zijkant nog voor gevaar kon zorgen werden deze nu door een speler van GHVV’13 allemaal onschadelijk gemaakt. Vrij kansloos liep de stand op naar 0-6. Toch wisten onze jongens nog tot scoren te komen. Een pass van Wesley werd door Mazin opgepikt, zijn schot werd door de keeper nog aangeraakt maar vloog wel tegen te touwen. In ieder geval werd de eer gered ! Met een stand van 1-6 zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. GHVV’13 was de bovenliggende partij en kreeg een hoop kansen. Mazin begon in de tweede helft als keeper en ondanks dat het soms op een schiettent leek hield hij het doel wel schoon, waaronder een miraculeuze redding op de doellijn. Een volgende tegentreffer kon gezien het aantal kansen voor GHVV’13 niet uitblijven. Waar we eerdere hoekschoppen nog goed doorkwamen was het nu wel raak. Uit de voorzet kopte een speler van GHVV’13 de bal keurig in het doel voor de 1-7. Een mooi doelpunt. In tegenstelling tot de reddingen waren de spelhervattingen van Mazin iets minder waardoor we niet bij ons doel wegkwamen. Dit liep vaak, met enig geluk, goed af totdat een tegenstander wél het net wist te vinden en zo voor de 1-8 wist te zorgen. Inmiddels was het weer tijd geworden voor een korte pauze. Tygo trok de keepershandschoenen aan en kon gelijk aan de bak. Met een aantal prima reddingen hield hij de gasten van scoren af en we kwamen beter aan voetballen toe. Jayden, Ryan en Jan kwamen op het middenveld meer in balbezit en ook Wesley liet zich weer meer zien. Tot veel kansen kwamen we echter niet omdat de keeper van GHVV’13 goed op stond te letten en bij gevaar heel snel uit zijn doel kwam om de verdediging te helpen. Mazin kreeg nog een behoorlijke kans toen de keeper een schot van Wesley net kon tegenhouden. Het schot verdween echter ruim over het doel. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 1-11 en gezien het spelbeeld was dit niet meer dan logisch. De van beiden kanten sportieve wedstrijd werd afgesloten met strafschoppen en daar trokken we de lijn van de wedstrijd door; weinig pingels troffen doel. Die hebben we wel eens beter genomen !

Het is een wisselvallig seizoen voor ons Zwaluwen JO9-3. De ene keer is het alles en de andere keer niets. Al moet wel worden gezegd dat we vooral tegen de selectieteams verliezen en daar hoeven we ons zeker niet voor te schamen.

Spanning voor het doel van GHVV’13