Sterke wedstrijd Zwaluwen JO19-3 beloond met drie punten

5 november Zwaluwen JO19-3 – Den Hoorn JO19-4   4-3 (2-1). – Vandaag een latertje voor onze boys in de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn. Na de matige wedstrijd van vorige week wilde we dit vandaag rechttrekken tegen de middenmoter uit Den Hoorn. Bij het betreden van het veld was al meteen duidelijk dat onze boys nog jongens zijn en de tegenstanders mannen. Wat eten ze toch in het Westland? Wat onze boys eten weet ik niet, maar na zo’n super Saterday weet je wel aardig wat ze in ieder geval drinken. Een bijna compleet elftal vandaag. Dylan was er vandaag niet bij. Het was ons niet gelukt om een vervangende keeper te vinden dus wilde Thomas deze belangrijke taak op zich nemen. Onder het gehoor van een kolkende kantine kon er keurig op tijd worden afgetrapt. Binnen één minuut is daar het eerste gevaar van Zwaluwen als Max oog in oog met de goed uitkomende keeper van Den Hoorn komt te staan. Bij deze actie klapt Max door zijn enkel en is het bete er meteen bij hem af. Met plak en vliegwerk proberen we hem op de been te houden, maar uiteindelijk moet Max na een half uur de strijd staken. In die tussentijd zien we een heerlijke pot voetbal tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Lekkere stevige duels, zonder over de streef te gaan. De eerste de beste corner is voor de bezoekers en stompt Thomas deze weg uit zijn goal. Dan na 21 minuten krijgt Zwaluwen een corner die Dani neemt en deze bij Rico terecht komt. Die haalt heerlijk uit, en de bal is te hard voor de uitstekende keeper van Den Hoorn en via zijn vuisten beland de bal in het dak van de goal en is het 1-0. De wedstrijd is spannende en leuk om naar te kijken, met hier en daar gevaar voor beide goals. Ryan vecht aan de rechterkant menig duel uit voordat hij voor gevaar kan zorgen. Maar de slag wordt vandaag geslagen op het middenveld, waar in de eerste helft captain Allard, met Dani en Jesse menig duel uitvecht en met succes. Als Bas het eens van afstand probeert wordt niet veel na een mooie actie Diego neergelegd op een meter of twintig van de goal. Rens en Jesse gaan achter de bal staan en is het Jesse die prachtig stijf onderkantje lat de 2-0 binnenknalt. Een lekkere voorsprong voor onze boys. Dan wordt Rico een beetje hardhandig tegen de hekken gewerkt en weet hij nu ook dat zo’n stalen hek niet meegeeft. Gelukkig kan hij verder, zij het met de nodig pijn in zijn rug. Dan vlak voor rust is hun goede linksbuiten Tim te snel af en schuift hij de bal onder Thomas door en gaan we met 2-1 rusten. In de rust de complimenten voor de boys, want we spelen prima en moeten gewoon dit nog 45 minuten volhouden. In het begin van de 2e helft zijn we een iets sterker Den Hoorn dat op jacht gaat na de gelijkmaker. Even moeten alle zeilen worden bijgezet en bij enig gevaar weet Tim net op tijd op te ruimen. Dan een grote kans voor de bezoekers als hun spits één op één met Thomas komt te staan maar Thomas uitstekend redding brengt. Nadat Rens het van afstand probeert valt de gelijkmaker aan de andere kant, 2-2. Dit gebeurt eigenlijk net op het moment als Zwaluwen sterker begint te worden. Dan met nog een half uur te spelen de laatste wissels. Zwaluwen gaan vol voor de winst en rijgt eindelijk de kansen aan één. Het middenveld staat als een huis met Rens, Mees en Allard. Daarachter geven Bas en Youri geen krimp meer en kan Ruben constant voor gevaar zorgen met zijn opkomsten. En aan de andere kant natuurlijk Guus die naast zijn prima spel heerlijk zijn team opzweept met zijn positieve coaching. Als eerst Mees Rens voor de keeper zet is het daarna andersom maar zonder succes. Dan eindelijk komt Tim prima door over de linkerkant en omspeelt zijn tegenstander en kan de zestien binnengaan en met een goede voorzet kan Rens ons op 3-2 zetten. De zwart-witte staan zo dik verdiend voor tegen de rood-witte maar moeten geconcentreerd blijven spelen. Zwaluwen is heer en meester en moet de druk naar voren houden. Als Ruben met een heerlijke pass Jesse bereikt kan deze fraai afwerken en lijkt hij Zwaluwen op een veilige afstand te zetten als het 4-2 is. Met nog 10 minuten op de klok weet Den Hoorn toch weer de terug in de wedstrijd te komen als een schot van afstand via Bas de andere hoek in gaat dan waar Thomas la lag en staat het 4-3. In de laatste 10 minuten gebeurd er niet heel veel meer, maar wordt er wel door 22 jongens gevochten voor iedere meter en als de uitstekend fluitende scheids afblaast kan de overwinning gevierd worden. En dat ze dat kunnen vieren zien we ’s avonds als bijna het hele elftal aanwezig is in de kantine en menigeen op een bierdouche getrakteerd wordt door onze boys. Conclusie: een prima wedstrijd van onze boys, misschien wel de beste van het seizoen waarin we 90 minuten lang alles hebben gegeven. Op naar volgende week met de derby tegen het lastige DVO’32.