Sterk Zwaluwen 5 laat punten liggen tegen VDL

25 November VDL 4 – Zwaluwen 5 – Vlaardingen
In een éénzijdige wedstrijd in Maassluis heeft de koploper in de 5e klasse punten laten liggen. Hierdoor profiteerde het niet optimaal van de verassende nederlagen van 2 directe concurrenten.

Door de geboorte van alweer zijn derde kind, was spelverdeler Timmermans afwezig in deze topwedstrijd. Vaak heeft het team moeite zijn exceptionele kwaliteiten goed op te vangen. Niets bleek echter minder waar op deze druilerige zaterdagmiddag. Al snel creëerde Zwaluwen een veldoverwicht en werd er in een vrij hoog tempo rondgespeeld. Na een grote kans voor Bijloo in de eerste minuten stokte het echter vaak bij de eindpass. Het was dan ook uit een corner dat Duijverman tegendraads koppend kon scoren. De scheidsrechter was echter niet overtuigd dat de bal volledig de doellijn was gepasseerd en liet doorspelen.
Na de rust nam de druk toe en was het wachten op de 0-1. Toch bleef de ervaren defensie van VDL lang op de been. Een prachtige vrije trap van Medina bracht uiteindelijk de bevrijdende en dik verdiende goal.
Zwaluwen 5 wilde de wedstrijd snel beslissen, maar kreeg al snel de deksel op de neus bij een spaarzame uitbraak van VDL, 1-1. Opnieuw moesten de Vlaardingers op zoek naar een voorsprong.

Dicht bij een doelpunt waren nog Struik, met een schot in de verre hoek en Auke Wieringa die verzuimde een fraaie kopassist van Bijloo te verzilveren. VDL hield echter stand. Na het laatste fluitsignaal droop Zwaluwen af. Het verlies van Capelle en Schipluiden was slechts een schrale troost.

GS