Zwaluwen 3

 • ARC 3 - Zwaluwen 3

  Het seizoen zit er bijna op en Zwaluwen 3 dendert door in de afgelopen weken. We peuren er dus nog maar wat inkt uit. Nog drie competitiewedstrijden te gaan, inclusief de wedstrijd van afgelopen zaterdag: ARC 3 – Zwaluwen 3. Een bloedeind naar Allephen, een parkeerplaats op 600 meter lopen van de daadwerkelijke vereniging en een eerdere thuisnederlaag zorgden voor een niet al te zonnig vooruitzicht. Een Zwaluwen 3 in bloedvorm en een heerlijk weertje zorgden daarentegen voor een zeer zonnig vooruitzicht.
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - Kethel Spaland 2

  Hallo,

  Vlaardingen tegen Schiedam. Voor de laatste keer in de competitie deze grote burenruzie voor Zwaluwen 3. In Schiedam op de A4 werd het, na een 2-0 voorsprong van De Vogels, nog 2-2 door tegendoelpunten in de laatste minuten. Ook was het toen koud. En het waaide er overdreven hard. Niets van dat alles op Super Saturday in maart. Uitstekend voetbalweer en er stonden door het aanwezige vijftal van geblesseerden redelijk wat toeschouwers te loeren.
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - VVOR 2

  Nou, vooruit.

  Het vorige wedstrijdverslag van Zwaluwen 3 dateert van een lange tijd geleden. En er is blijkbaar nog steeds behoefte aan, dus wie ben ik dan om daar niet aan te voldoen? De uitwedstrijd tegen de tegenstander van afgelopen zaterdag (VVOR 2) werd wél keurig netjes voorzien van commentaar. Kortom, het is weer tijd voor een verbale uitkleding.
  lees meer

 • CWO 2 - Zwaluwen 3

  Het leuke (en spannende) aan het voetballen tegen andere Vlaardingse/Schiedamse clubs in de jeugd was dat je tegen bekende jongetjes moest spelen. Van de hood, van de school, van het uitgaan. Je wilde winnen, anders moest je je ziek melden en/of een nieuw café zoeken waar je de komende drie weken de tijd moest uitzitten.
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - DCV 2

  Vorig seizoen móést DCV 2 het kampioenschap wel behalen. Moeilijk te verslaan, positieve spelopvatting, en met de Aron Winterstop stijf bovenaan. Dat ze het uiteindelijk niet werden, kwam enigszins als een verrassing. Het was stranden in het zicht van de haven. Auteur heeft Krimpense bronnen: ‘Vorig jaar hebben we het een paar keer zo gigantisch weggegeven. En ARC 4 was opeens ook niet meer te houden.’
  Sneu voor die knaapies. Een uitdagende uitdaging om daar dit seizoen opnieuw mee te wedijveren. Zwaluwen 3 had voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd evenveel punten behaald als DCV 2 en beide ploegen hadden vorige week verloren. DCV in de laatste minuten; Zwaluwen vooral van zichzelf.
  Clichématig: een kans op revanche. Voor iedereen.
  lees meer

 • VVOR 2 - Zwaluwen 3

  Gouda. Delft. Rotterdam-Oost. De tegenstanders van Zwaluwen 3 komen van steeds minder ver. Zaterdag 17 september was de datum van de wedstrijd van het jaar. Voor de trainer van VVOR 2 welteverstaan. De gebroeders Peters kwamen immers op bezoek. De rivaliserende trainer zag er slecht uit; misschien slecht geslapen in de aanloop naar de wedstrijd toe. In het meest ideale scenario zou Zwaluwen 3 met 7-0 winnen zonder dat één der Peters op het scoreformulier zou staan. Om aan de VVOR-trainer te laten zien dat Zwaluwen 3 meer is dan onze twee Koningen van de Sportschool. De kans dat dit ideale scenario vlekkeloos werd uitgevoerd, was op basis van eigen ervaring (vorig seizoen) nihil te noemen.
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - Vitesse Delft 3

  De terugkeer van Ahmed Hossam Mido na het opeten van drie kamelen bij Ajax in 2010, Guus Hiddink die het Nederlands Elftal eventjes naar het EK in Frankrijk zou loodsen: de voetballerij zit vol met succesverhalen over terugkeer en verloren zonen.
  Of de terugkeer van Die Schrijver van Drie (DSvD), na een rondrit in een tropisch paradijs waar hij door iedereen welgemeend ‘My Friend’ werd genoemd en waar ze allemaal ‘special prices’ aanboden voor hun klerezooi, ook een succesverhaal wordt, valt nog te bezien.
  lees meer

 • Schoonhoven 2 - Zwaluwen 3

  Nog één keer alles gegeven
  Davy Klaassen, aanvoerder van Ajax, verzuchtte na afloop van het debacle in Doetinchem: ‘Volgend seizoen maar weer.’ Los van clubvoorkeuren en ‘Helemaal niets in die en die stad!’ zijn teleurgestelde en huilende sporters eigenlijk de reden dat deze sport zo mooi is. Vreugde en ontlading wordt ze gegund; ze krijgen genoeg betaald. Bij teleurstelling en decepties komt echter de menselijkheid van de mannen naar boven. Je wilt winnen. Dat is waar het allemaal om gaat.
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - Capelle 3

  Capelle 3-uit. De enige competitiewedstrijd waar de razende reporter fysiek niet aanwezig was. Iets met vriendin en weekendje weg en meer van die ellende. Zwaluwen 3 verloor met 2-0. Het zal mijn afwezigheid geweest zijn. Menno de Mol nam toentertijd de honneurs waar als verslaggever en leverde een meer dan priema werkstukje in. Het zal mijn afwezigheid geweest zijn.
  lees meer

 • Nieuwkoop 2 - Zwaluwen 3

  Het aardigste van plezierige dingen is de herinnering. De thuiswedstrijd van Zwaluwen 3 tegen Nieuwkoop 2 is zo’n plezierig ding. Een gelijk opgaande strijd werd toentertijd door Joeri via het benutten van een rebound in het voordeel van de zwart-witten beslecht. Wat herinnert men zich nog meer van die wedstrijd? Lelijke shirts, lelijke shirtsponsor, geen bijzonder team met een lange CVM en een kleine, technische CAM. Geen enkele wedstrijd ís en geen enkele wedstrijd zál dit seizoen een eitje worden voor de Vogels. Maar het gouden woorden duo bestaande uit ‘vorm’ en ‘werklust’ moest Zwaluwen 3 naar wéér een overwinning sturen. ‘Wéér,’ omdat wéér in dit geval de vijfde (!) overwinning op rij zou zijn.
  lees meer

 • Gezocht; Trainer voor ons 3e elftal!
  Zwaluwen  is op zoek naar een enthousiaste trainer voor ons derde elftal. Bij voorkeur in het bezit van het diploma UEFA C / TC 3 of is bereid deze te halen maar is geen pre. Zwaluwen is bereid hierover afspraken te maken. Ben jij de trainer die wij zoeken, neem dan contact met ons op.


  lees meer

 • Zevenhoven 3 - Zwaluwen 3

  Bij de bekendmaking van de competitie indeling schreeuwde een ieder moord en brand over Zeuvenhoven. Dat was een eind rijden zeg. Eerst over heel veel snelweg; dan over heel veel landweg; dan tussen heel veel weilanden door totdat je ergens wat doelpalen zag staan in plaats van koei’n. Dán pas was je bij Zeuvenhoven. Laat ik direct met den deur in den huizen vallen: er was geen woord aan gelogen. Het is dat ik wist dat we richting het Noorden reden, anders had ik bijna aan m’n papa en mama gevraagd of we al in België reden. Op weg naar een of andere zonvakantie ten zuiden van de Alpen.
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - VVOR 2

  gele-schoenen-koenEen fel maartzonnetje in combinatie met een strak blauwe hemel toverde de Zwaluwenlaan 500 om in het mooiste plekje van de zaterdag. Het was goed toeven langs de lijn bij veld 2 waar mondjesmaat de 3e selectie binnendruppelde. Mensen zonder jas, Theo vers van de catwalk, zonnebrillen, Villa Achterwerk; alles was aanwezig. Het was bijna jammer dat er gevoetbald moest worden. “Anders ga ik wel wissel joh, lekker op het bankie,” werd meerdere malen uitgesproken. Maar stiekem wil iedereen natuurlijk spelen, altijd.
  lees meer

 • BSC'68 2 - Zwaluwen 3‏

  We waren gewaarschuwd. Het zou een enorm eind rijden zijn. Een deel van het team sliep daarom vrijdagnacht bij Theo. Lekker in de buurt; lekker gezellig. De Ketel1 was niet aan te slepen. Zelfs de scheidsrechter schijnt een leuke avond gehad te hebben. Misschien dat hij daarom een kleinklein half uurtje later was.

  Dat eind rijden viel nog wel mee, Theo had zich vergist. Vergissen bleek achteraf het werkwoord van zaterdag 5 maart 2016. Want er werd wat gevergist mensen; ongehoord!
  lees meer

 • Zwaluwen 3 - Jodan Boys 3

  Vanaf het begin van de hervatting van 2015/2016 ging het over Jodan Boys-thuis. ARC 4 hadden we in de begroting meegenomen, maar tegen de Goudse kazen MOEST het gebeuren.
  “Wat waren die gasten slecht zeg!” & “Dat we daar toen van verloren!” Deze uitspraken en ingestudeerde varianten deden de ronde op de Zwaluwenlaan. Ik proefde een lichte onderschatting. Natuurlijk, met alle respect voor de JB; het was niet de meest verfijnde ploeg die ik ooit heb gezien. Met nog meer respect voor Zwaluwen 3; verfijning is op van alles van toepassing, maar zeker niet op Zwaluwen 3 in 2015/2016.
  lees meer