Pas op: JO11-7M komt er aan!

Zaterdag 2 september 2017 staat in het teken van de start van een nieuw seizoen, met een gedeeltelijk nieuw team en in een nieuwe indeling (dit jaar bij de jongens)….

Ondersteund door een grote groep enthousiaste supporters mochten we aantreden in het pittoreske Schipluiden tegen de gelijknamige voetbalclub. Het overgrote deel van deze groep was zo enthousiast, dat niet werd opgemerkt dat een enkeling het tempo onderweg niet kon bijbenen……

Eenmaal (weer compleet) aangekomen op locatie zagen we dat de omstandigheden ons goed gezind waren voor een heerlijk potje voetballen: een strak en kort gemaaid grasveld, voorzien van een laagje ochtenddauw (dus sproeien was niet nodig), en een heerlijk “september” zonnetjes aan een verder strakblauwe hemel…..

12 meiden en 10 jongens, 2 doelen en een half voetbalveld…. Alleen nog de scheidsrechter met een wedstrijdbal ontbreekt nog. Ondertussen maken de coaches kennis met elkaar, en spreken we af om 8 tegen 8 te spelen gezien de grote groep.

Om 9:10 uur klinkt dan het 1ste fluitsignaal !!

Het begin oogt wat zenuwachtig/ onwennig van beide kanten, en blijft de bal voornamelijk op het middenveld “hangen”. Onbevangen, en fair, gaan beide partijen de duels/ strijd met elkaar aan, en begint zich een leuke en goede wedstrijd te vormen.

Waar vooraf nog over-en-weer de te verwachten meiden/jongens grappen werden gemaakt, heeft dit plaatsgemaakt voor fanatiek voetbal…..door beide partijen…. Zoals het hoort.

Daar waar Zwaluwen voetballend veel makkelijk combineert en overspeelt, zijn het helaas toch de geel-blauwen die wat gelukkig op 1-0 komen (6e minuut). Onze meiden laten zich niet van de wijs brengen en gaan verder waar ze gebleven waren. Dit betaald zich uit: 1-1 (8e minuut) door een goede voorzet van Lisa, die Chloë vrij voor de keeper zet, en deze kans verzilverd.

Op dat moment is Zwaluwen veel beter dan de tegenstander, de organisatie staat en er wordt goed gecombineerd. Enkele tegenstoten worden onschadelijk gemaakt door de verdediging of de sterk keepende Chelestyne, die haar debuut maakt onder de lat.

Met dit goede spel belonen de meiden zich 5 minuten later. De rollen zijn omgedraaid, dus het is Chloë die Lisa in stelling brengt. Koeltjes rond ze af in de linker onderhoek en noteert ze hiermee de 1-2 (13e minuut). Zwaluwen wisselt meteen: Het zijn Nicole, Indy en Tess die hun eerste “officiële” minuten maken voor Zwaluwen. Joëlle neemt haar vertrouwde plek in onder de lat in, zodat Chelestyne zich kan gaan omkleden om als veldspeler de 2e helft in te gaan.

Ondanks de vele wissels blijven we goed georganiseerd voetballen al weet Schipluiden nog voor rust terug in de wedstrijd te komen met een onvervalste counter 2-2 (18e minuut), wat ook meteen de eindstand is van de 1ste helft.

Na de pauze zien we hetzelfde beeld: Zwaluwen combineert makkelijk, speelt goed naar elkaar over, alleen zijn we ongelukkig in de afronding….meerdere keren blijkt een voetje, de keeper of het aluminium een afronding van een succesvolle aanval in de weg te staan….

En dan komt de al-oude-voetbalwet: als je ze zelf niet maakt dan….. Inderdaad: in korte tijd weet Schipluiden 2 maal te scoren en zo uit te lopen naar 4-2.

De coaches zien het met verbazing gebeuren en proberen de meiden weer te motiveren en – door te wisselen – hernieuwde energie in de ploeg te brengen. Het heeft effect, want het laatste deel van de wedstrijd zien we veelvuldig 8 jongens voor hun eigen doel hangen…. het aantal corners voor Zwaluwen volgt elkaar in rap tempo op. Met het nodige kunst en vliegwerk (af-en-toe ook hulp van het aluminium) en wat meer geluk dan wijsheid weten zij het doel leeg te houden…. Tsja, we staan aanvallend en willen graag die aansluitingstreffer maken (alles óf niets)…. En zoals de eerste helft al bleek, Schipluiden blijkt erg effectief / gelukkig te zijn in het counteren, waardoor de eindstand uiteindelijk op 6-2 komt.

Bij de afrondende penalty’s blijkt het killerinstinct bij onze meiden wel degelijk aanwezig te zijn… 1 op 1 met de keeper, zit het met scoren wel goed…. Dit onderdeel beheersen we in ieder geval goed met een 2-8 uitslag.

Laten we ons niet van de wijs brengen door scorebordjournalisten, op basis van de getoonde instelling en spelopvatting (en een beetje meer geluk) zijn de komende tegenstanders gewaarschuwd!

Komende week werken we toe naar de 1ste thuiswedstrijd van dit seizoen: Zwaluwen – Kethel Spaland