Kansen missend JO9-3 doet zichzelf tekort

Hellevoetsluis, 4 november 2017 – Vroeg in de ochtend vertrok Zwaluwen JO9-3 naar Hellevoetsluis voor de wedstrijd tegen de plaatselijke JO9-3. Zelden hebben we onze jongens zo veel kansen zien missen als vandaag.

Bij aankomst op het veld werden we verwelkomd door de wedstrijdleider die meteen met uitleg begon. Hier kunnen heel wat clubs een voorbeeld aannemen. Na de aftrap ontstond er een leuke wedstrijd die op en neer golfde. Beide teams kregen mogelijkheden maar het was het thuisteam wat op voorsprong kwam. Onze verdediging lijdt aan de zijkant balverlies. Mazin duikt nog richting de bal maar kan er net niet bij waardoor de bal in de verre hoek van het doel gaat. Zwaluwen geeft niet op en zoekt de aanval maar het geluk zit niet mee. Zo is een voorzet van Tygo net te hoog voor Jan waardoor hij niet op het doel kan koppen, krijgt Wesley de bal niet voorbij de keeper en iets later speelt Tygo de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper van Hellevoetsluis eenvoudig kan redden. Aan de andere kant blijft het ook oppassen. Bij spelhervattingen geven we onze tegenstander vaak te veel ruimte waardoor er regelmatig gevaarlijke situaties voor ons doel ontstaan. Gelukkig brengt Mazin met een goede reactie redding en hebben we het geluk dat Hellevoetsluis een hele grote kans mist als onze verdediging even niet goed staat. Tijd voor een korte pauze. Ook na de pauze blijft het een leuke maar slordige wedstrijd van onze kant. Vaak is er tijd om de bal rustig aan te nemen maar kiezen de jongens er voor om de bal gelijk weg te schieten. Hierdoor komen we weinig aan voetballen toe en lopen we, onnodig, achter onze tegenstander aan. Jayden is gaan keepen en heeft pech als een schot via een been van een andere speler zo over hem heen het doel in het doel ploft. Hierdoor komt de stand op 2-0. Kansen we krijgen we genoeg maar de bal wil er niet in. Een schot van Ryan gaat naast en Abdimajid weet zich niet door de verdediging heen te wurmen. Ook Wesley weet het doel niet te vinden. De grootste kans is misschien wel voor Jan als hij vrij richting het doel gaat. Hij schiet richting de verre hoek maar de bal rolt langs de verkeerde kant van de paal. Dan is het al weer tijd voor de rust en beide teams gaan richting de kleedkamer.

Onze jongens komen goed uit de kleedkamer. De limonade en het teamgesprek lijken goed gewerkt te hebben. Waar we voor rust al genoeg kansen kregen, krijgen we er na de rust nog meer. Alleen het afmaken lijkt vandaag niet te lukken. Zo gaat Tygo recht op het doel af maar schiet hij tegen de keeper op. Jayden mag het daarna proberen maar ook hij komt niet voorbij de keeper. De daarop volgende hoekschop wordt genomen door Tygo, komt via de verdediging weer terug bij hem waarna hij een prima voorzet aflevert. Jayden heeft de bal voor het inkoppen maar weer weet de keeper (vraag niet hoe) redding te brengen. Langs de zijlijn kijken de coach en ouders vol ongeloof toe. Zo veel grote kansen krijg je niet vaak maar normaal gesproken worden deze dan ook niet door de jongens gemist. Ondertussen weet keeper Ryan een paar keer redding te brengen en de spelhervattingen zijn, net als bij Mazin en Jayden in de eerste helft, goed verzorgd. Joe heeft de bal achterin en met een goede pass weet hij Jayden te bereiken. Jayden stoomt op en passt bal voor het doel. Mazin stond hier al op te wachten en weet de bal langs de keeper te tikken. 2-1 ! Wij zijn weer terug in de wedstrijd ! Zwaluwen ruikt mogelijkheden waardoor we erg aanvallend gaan spelen. Hierdoor ontstaat er soms veel ruimte voor Hellevoetsluis. Één van de kansen zorgt voor de 3-1 als Ryan de bal niet tegen kan houden. Niet veel later volgt er weer een korte pauze. Gezegd moet worden dat de wedstrijdleider een prima wedstrijd fluit. Beide teams krijgen uitleg waarom er gefloten wordt of hoe, bijvoorbeeld, een doeltrap genomen moet worden. Mede hierdoor is het van beide kanten een sportieve en prettige wedstrijd. Zwaluwen gaat ondertussen door met het missen van hele grote kansen. Wesley komt vrij voor het doel, plaatst de bal in de verre hoek maar raakt de paal en de rebound verdwijnt over het doel. In plaats van 3-2 wordt het 4-1 als Joe, na de pauze is hij gaan keepen, de bal weg wil schieten maar deze niet goed raakt waardoor het leren gevaarte ons doel in hobbelt. Het spel van Zwaluwen is beter dan in de eerste helft. Er is meer rust aan de bal. Alleen belonen we ons zelf te weinig. Wesley krijgt een goede schietkans maar opnieuw is de keeper van Hellevoetsluis een sta in de weg. Gelukkig is Mazin meegelopen en schiet hij de 4-2 binnen. Zoals al eerder geschreven spelen we de tweede helft erg aanvallend waardoor er nogal eens ruimte wordt weggegeven. Als drie spelers op ons doel afkomen zijn Abdjimajid en Joe in ondertal en komt de stand op 5-2. Vlak voor tijd wordt het nog 5-3 als Jayden de bal hoog in het doel schiet. Na afloop namen beide teams hun strafschoppen en vervolgens reden we weer terug naar Vlaardingen.

Ondanks het verlies was het een leuke wedstrijd om naar te kijken wat onder leiding stond van de beste wedstrijdleider die we tot nu hebben gehad. Kansen kregen we vandaag genoeg en als we deze de volgende wedstrijd beter af weten te maken dan zullen we zeker gaan winnen !

Jan is dichtbij een doelpunt