JO9-7

• A1 speelt voor periodekampioenschap

zwaluwen-a1-15-16Morgen, zaterdag 17 oktober, kan Zwaluwen A1 periodekampioen worden. Om 14:30 uur speelt ons hoogste jeugdselectieteam uit bij Jonge Spartaan A1. Een puntje is genoeg om de 1e periode in de wacht te slepen. Tot nu toe wonnen de jongens onder leiding van Daniel Spencer en Vincent van Hoogdalem alle zes de wedstrijden. Bij het halen van de periodetitel zal er aan de Zwaluwenlaan nog een klein feestje losbarsten op de klanken van DJ DNL SPNCR. Kom jij ook even langs?

• Bekerderby aan de Sportlaan

Afgelopen zaterdag heeft iedereen kunnen genieten van de topper Zwaluwen – Katwijk. Het eerste speelt het komende weekend uit. Dat geeft de Zwaluwen-fan een mooie kans om naar het complex van VFC te komen voor een echte bekerderby tussen VFC A1 en Zwaluwen A1. Beide teams spelend in de top van de hoofdklasse zijn in de beker aan elkaar gekoppeld. In de competitie twee weken geleden was het al een spetterde wedstrijd, die in de allerlaatste minuut werd beslist in het nadeel (2-1) van de mannen van trainer Daniel Spencer (de oud aanvoerder van Zwaluwen1). Ondanks dat VFC over een iets sterker team beschikt zijn deze derby’s altijd bijzonder. De laatste twee jaar was deze generatie van Zwaluwen tijdens het vlaardings kampioenschap VFC net iets te sterk af. In juni was er een uiterst spannende penaltyreeks voor nodig om Zwaluwen met de trofee naar huis te laten gaan. De spelers kennen elkaar van haver tot gort. Vanaf de F-tjes komen ze elkaar tegen, maar nog belangrijker is dat de vriendschappen van school even niet gelden. Gezworen kameraden zijn voor 2 keer 45 minuten elkaars grootste vijand. Het competitietreffen leverde al voor een volle tribune een geweldig schouwspel op. Echter bij deze bekertopper tussen de beste jeugdvoetballers van Vlaardingen kan het Zwaluwen-team best enige steun gebruiken. Iedereen met een Zwaluwen-hart kan de toekomstige eerste elftalspelers komen bekijken en steunen.