JO9-3; Zwaarbevochten gelijkspel

Vierpolders, 25 november 2017 – Op het mooie complex van VV Brielle stonden de plaatselijke JO9-3 en ons Zwaluwen JO9-3 klaar voor hun competitiewedstrijd. Beide teams zouden er een spannende wedstrijd van maken.

Na de aftrap ontstond er een wedstrijd die beide kanten op ging. Zowel het thuisteam als Zwaluwen kreeg wat kleine kansjes maar de keepers hoefden nog niet in actie te komen. We begonnen met Jayden in het doel, Abdimajid en Hosi in de verdediging, Ryan op het middenveld en Tygo en Wesley in de aanval. Tygo en Wesley probeerden met acties en passes door de verdediging heen te komen maar dit bleek erg lastig. Een aantal keren leek er een kans voor ons te komen maar steeds wist een verdediger van VV Brielle het gevaar onschadelijk te maken. Aan de andere kant hadden we soms moeite met de snelheid van enkele tegenstanders. Daarnaast lieten we VV Brielle in deze fase ook te makkelijk voetballen en gaven we ze te veel ruimte. Als een speler van het thuisteam iets te veel ruimte aan de zijkant krijgt weet hij, net buiten het bereik van Jayden, de bal via de binnenkant van de paal in het doel te schieten waardoor we op een 1-0 achterstand komen. Door de tegenvaller is Zwaluwen niet van slag maar echte kansen krijgen we ook niet. Tijd voor een korte pauze. Ook na de pauze blijft het spel op en neer golven, al is VV Brielle wel iets gevaarlijker. Mazin is inmiddels in het veld gekomen als we toch wat kansjes krijgen. Het lukt Wesley, Tygo en Ryan niet om tot een doelpunt te komen. Jayden brengt ondertussen diverse malen redding en is erg belangrijk als een tegenstander vrij op hem af komt. Het schot lijkt voor de 2-0 te gaan zorgen maar Jayden weet de bal met een knappe reflex over te tikken. We blijven te lief in de duels en geven ruimte aan de tegenstander om te voetballen. Waar Jayden al meerdere keren redding kon brengen kan hij weinig doen aan de 2-0. Niet veel later bijt Zwaluwen wat meer van zich af. Ryan stapt op het middenveld in, onderschept de bal en passt deze vervolgens naar Wesley. Met een schot in de verre hoek komen we terug tot 2-1. Niet ver voor het rustsignaal lopen we tegen een derde tegentreffer aan. Het is een kopie van de 1-0 met als enig verschil dat de bal nu niet via de binnenkant van de paal in het doel rolt maar direct in het doel verdwijnt. Na een stuk wandelen zoeken de jongens de kleedkamer op waar Richard de spelers van instructies kan voorzien,

Het complex van VV Brielle is mooi maar het is ook een stuk wandelen van de kleedkamer naar het achterste veld waar we spelen. Voordeel is wel dat je bent warmgelopen en dat is met de kou niet vervelend. Zwaluwen begint goed aan de tweede helft en het eerste schot op doel is van Wesley maar gaat helaas naast. In dit deel van de wedstrijd hebben we het meeste balbezit en weten we VV Brielle vaak onder druk te zetten terwijl we weinig weggeven. De posities worden goed afgewisseld en Tygo, Jayden, Mazin, Ryan, Abdimajid en Wesley laten beter voetbal zien dan in de eerste helft. Tot grote kansen komen we echter niet. Net op het moment dat het wat minder lijkt te gaan komt er een ommekeer. Een paar van onze spelers krijgen wat vervelende dingen naar zich geroepen. Gelukkig zorgt Richard voor rust bij enkele van onze spelers. Dit maakt iets los in het team. Tygo is dichtbij een doelpunt maar komt niet voorbij de keeper. Lang weten de verdediging en keeper van VV Brielle ballen tegen te houden maar dan volgt er een curieus moment. Een voorzet van Tygo vanaf de zijkant wordt door een verdediger van richting verandert. De keeper houdt de bal maar het heeft er alle schijn van dat de bal de doellijn is gepasseerd. Een korte discussie is het gevolg maar wel met als resultaat dat het een doelpunt is; 3-2. Inmiddels klinkt het signaal weer voor een korte pauze. Met nog 10 minuten te gaan is alles weer mogelijk. Wesley is dicht bij een doelpunt maar zijn schot gaat net naast. Aan de andere kant hebben we geluk als een speler van VV Brielle net iets eerder bij de bal is dan onze keeper, Hosi. Gelukkig brengt de paal redding. De wedstrijd wordt met de minuut spannender en aan de kant is het voor de aanwezige toeschouwers een leuke wedstrijd om naar te kijken. Er gebeurd een hoop. Het blijft billenknijpen maar Hosi sleept ons er met diverse reddingen doorheen. Ondanks dat we het verdedigend prima doen geven we nog een hele grote kans weg. VV Brielle lijkt voor de beslissing te gaan zorgen als een schot Hosi kansloos laat maar tot opluchting van heel Zwaluwen gaat de inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in. Mazin, Ryan, Tygo, Wesley, Abdimajid en Jayden staan allemaal hun mannetje. Er wordt onderling goed samengewerkt, ballen worden weggeschoten waar nodig en we blijven de combinatie zoeken. Het lijkt echter te weinig voor een gelijkspel. Ook al is er geen klok te zien weten we dat er niet heel lang meer te spelen is. Nog maar een aanval als de bal op het middenveld via Jayden terecht komt bij Abdimajid. Hij gaat naar voren, passeert een speler maar de keeper lijkt te kunnen redden. Op de een of andere manier weet Abdimajid de bal naar rechts te tikken. De keeper is uit positie als Jayden voor het laatste tikje zorgt en daarmee de 3-3 scoort. Vrijwel direct daarna klinkt het laatste fluitsignaal. Zwaluwen haalt een zwaar bevochten gelijkspel.

Niet voor het eerst dit seizoen weten de jongens een achterstand om te zetten in een mooi resultaat. Daar mogen we zeker trots op zijn ! De laatste loodjes van de najaarscompetitie breken aan. Hopelijk kunnen we er met z’n allen iets moois van maken.

Tygo houdt het overzicht