JO9-3; Geen mooie wedstrijd, wel winst

Vlaardingen, 11 november 2017 – Op een koude en miezerige zaterdagmorgen stonden Zwaluwen JO9-3 en SCO’63 JO9-2 klaar voor hun wedstrijd. Net als het weer was de wedstrijd zeker niet mooi, het resultaat dan weer wel.

Gezien het koude weer, de miezerregen en het feit dat beide teams evenveel spelers hadden werd er besloten om de wedstrijd met negen tegen negen te gaan spelen. Eerder dit seizoen speelden we tegen SCO’63 JO9-1 en al snel bleek het verschil met het tweede team best groot. Zwaluwen was de ploeg die aan viel terwijl SCO’63 zich voornamelijk beperkte tot het optrekken van een muur bij hun doel. Op zo’n klein veld worden de ruimtes dan heel klein en goed voetbal wordt dan erg moeilijk. Als vier of vijf spelers van SCO’63 zich dan ook nog massaal op een speler van Zwaluwen storten als deze de bal heeft dan wordt het er voor de neutrale toeschouwer niet leuker op. Het gevaar van Zwaluwen kwam vooral van schoten vanaf de zijkant omdat er door het midden geen doorkomen aan was. Tygo en Wesley konden echter niet tot een gevaarlijk schot komen. De spelers van SCO’63 waren eerder met het wegwerken van de bal bezig dan aanvallen waardoor onze keeper Ryan meer last van het weer had aangezien hij heel weinig te doen te kreeg (op een enkele terugspeelbal na). Verdedigend hadden Hosi, Abdimajid en Saifan het prima voor elkaar. Het middenveld en de aanval werd gevormd door Mazin, Jan, Jayden, Tygo en Wesley. Er was heel weinig ruimte op de helft van SCO’63, toch kregen we een grote kans. Jammer genoeg kon Jayden de bal niet vol raken waardoor de keeper de bal eenvoudig kon oppakken. Één speler van SCO’63 probeerde met lange ballen voor gevaar te zorgen maar, zoals al eerder geschreven, ons middenveld en verdediging hadden hier geen problemen mee. Verdiend komen we op voorsprong als een schot van Wesley via wat benen van SCO’63 spelers in het doel beland. Een doelpunt wat past bij het beeld van de wedstrijd; niet zo mooi. Zowaar krijgen we wat meer ruimte maar gaan we hier slordig mee om. Jayden, Wesley en Mazin komen in kansrijke positie maar laten het na om te scoren. De gelijkmaker komt eigenlijk uit de lucht vallen. Ons middenveld en aanval vergeten bij balverlies mee terug te verdedigen en als de beste speler van SCO’63 onze verdediging te snel af is, is er voor Ryan geen houden meer aan; 1-1. We kunnen weer opnieuw beginnen. In een wedstrijd waarin de ruimtes en kansen schaars zijn is dit geen prettige stand. Vlak voor rust lukt het Jan dan toch om een gaatje te vinden in de verdediging en zo zoeken de jongens met een 2-1 voorsprong de kleedkamer op.

Zwaluwen begint heel goed aan de tweede helft. Bijna vanaf de aftrap gaat Wesley in de aanval, dribbelt langs een paar tegenstanders en schiet de 3-1 tegen de touwen. Als Jan niet veel later op een soortgelijke wijze voor de 4-1 zorgt begint het er op te lijken. Helaas wordt het spelbeeld van de eerste helft weer hersteld al is Jayden nog erg dichtbij een doelpunt. Hij krijgt een voorzet van Wesley op de binnenkant van zijn voet maar ziet de bal net voorlangs het doel van SCO’63 gaan. De ruimtes worden weer kleiner en de term ‘kluitjesvoetbal’ is weer van toepassing. Ook in de tweede helft hebben Mazin, Saifan, Abdimajid, Tygo, Ryan, Wesley, Jan en Jayden weinig te vrezen van SCO’63 waardoor Hosi, de keeper van de tweede helft, op wat terugspeelballen en ongevaarlijke doelpogingen na weinig te doen heeft. Ondanks het gebrek aan ruimte weet vooral Jayden het overzicht te bewaren en met een paar mooie passes teamgenoten te bereiken. Dan weer een grote kans voor Wesley maar hij raakt eerst de paal waarna de rebound wordt overgeschoten. Aan de andere kant leidt een sporadische aanval van SCO’63 leidt tot een bal op de bovenkant van de lat. We zijn weer gewaarschuwd. Hierna kabbelt de wedstrijd een tijdje voort met weinig actie voor één van de beide doelen. Tekenend voor de wedstrijd is de 5-1. Een schot van Wesley verdwijnt in het doel als de keeper van SCO’63 vergeet dat hij op een voetbalveld staat en totaal niet op let. Bij de aftrap doen wij het niet veel beter. Terwijl onze spelers gezellig met elkaar staan te kletsen gaat opnieuw de beste speler van SCO’63 er met de bal vandoor. Een poging om de bal te veroveren mislukt waarna Hosi niet kan redden. Met een schot in de verre hoek wordt de eindstand op 5-2 bepaald. Beide teams sluiten de wedstrijd af met strafschoppen waarin onze jongens een paar mooie doelpunten maken en Hosi de nodige strafschoppen weet te stoppen.

Het was zeker geen mooie wedstrijd om naar te kijken maar het resultaat is prima. Komende week hebben we geen wedstrijd waarna een uitwedstrijd tegen VV Brielle wacht.

Zwaluwen en de muur van SCO’63 JO9-2