JO9-1 behaald 5e plaats op Coen Moulijn Memorial cup

Afgelopen zaterdag deed JO9 mee aan het jaarlijkse toernooi de Coen Moulijn memorial cup op SC Feyenoord. Nadat de mannen van Danny in 2015 het grootste O9 toernooi van Nederland als winnaar afsloot, werd er veel van onze jongens verwacht! Zwaluwen was op Ramon na compleet en trainers Giovanni en Jesse hadden er veel zin in. Teammanager Ashraf (bekend van de Zwaluwen soccer school) vond het allemaal nog spannend, maar vanaf de eerste wedstrijd maakte zwaluwen een goede indruk. VV Loosduinen dat een klasse hoger speelt dan Zwaluwen werd met 3-0 verslagen! De tweede wedstrijd speelde Zwaluwen tegen Blijdorp.. Er werd maar liefst met 14-0 gewonnen, waarbij de keeper zelfs tot twee keer toe het doel trof. Twee wedstrijden in de poule gespeeld 6 punten en 17 doelpunten voor! Zwaluwen speelde goed voetbal en wist dat het een mooie middag kon worden. Wedstrijd 3 was Brummen de tegenstander. Na lang op voorsprong te staan werd het in de slotminuut alsnog 1-1. Onverdiend! Nog 4 wedstrijden te gaan! Kampioen 1e klasse Rhoon, kampioen 2e klasse Lyra, SVS & WAVV. Van de 4 wedstrijden werd er 1 verloren, namelijk tegen Rhoon en zwaluwen kwam op 16 punten, gelijk met Rhoon en Loosduinen. Zwaluwen kwam, dankzij het doelsaldo van +27 op de eerste plaats en schakelde Rhoon en Loosduinen uit! Er werd geteld en gerekend en uiteindelijk was Rijnsburgse boys JO9-1 de tegenstander. In een spannende wedstrijd, waarbij zwaluwen de grootste kansen kreeg werd het 1-1. Er moesten strafschoppen genomen worden. Het werd uiteindelijk 8-7 in het voordeel van Zwaluwen. Alle spelers hadden hun penalty gemaakt, waardoor Zwaluwen door ging naar de volgende ronde! Zwaluwen lootte Quick Boys O9-1 uitkomend in de hoofdklasse. Zwaluwen kreeg al snel de kans op de 1-0 voorsprong helaas ging deze er niet in en dit was ook de enige kans voor Zwaluwen in deze wedstrijd. De wedstrijd ging helaas 2-0 verloren en Zwaluwen was uitgeschakeld.

De jongens hebben het boven verwachting gedaan! Het was een lange en slopende dag en wij kunnen tevreden terug kijken op deze dag!

Wist je dat?

• Zwaluwen 33 goals heeft gemaakt in 9 wedstrijden en maar 8 tegendoelpunten kreeg!
  • Sahin (keeper) 2 keer heeft gescoord!
  • Voor Ashraf (Zwaluwen Soccer School) was dit zijn 1e toernooi zonder winst!
  • Emaira een goal maakte van eigen helft en op de Facebook is gekomen van de Coen Moulijn Memorial Cup.
  • Het team uitgenodigd is voor een BBQ bij Ashraf thuis!
  • De zoon van Dirk Kuyt de bevrijdende 2-0 maakte voor Quick Boys.
  • Bilal als wervende linksbuiten heeft gefungeerd!