JO17-3; Zaterdag 9 september tegen Groeneweg JO17-2

Vorige week zag en schreef ik dat deze tegenstander met 15 – 0 had verloren van The Jodan Boys (#Hoekandat). Antwoord kreeg ik vandaag. Zij hadden maar 8 spelers. Dan red je het niet. Jammer, heel jammer voor onze bekercompetitie. Hoewel het meer oefenwedstrijden zijn (vind ik) wil ik wel graag winnen. Dit haal je op doelsaldo niet in. Hoewel, de andere wedstrijd is dan wel afgelast maar spelen zij gelijk, dan kan het …..

Voetbalvereniging Groeneweg, nog nooit van gehoord. Even kijken op google maps. Zevenhuizen!, dat ligt niet naast de deur. Vervoer is noodzakelijk en de een na de ander meldde in de app dat hij vervoer nodig heeft. Als dat maar goed gaat. Je hoeft niet met 15 auto’s er naar toe. 4 is voldoende. Zorgen om niets. Iedereen melde dat hij met pietje, jantje of klaas mee kon. Voldoende vervoer.

Gearriveerd bij Groeneweg werd ik hartelijk ontvangen met het speelschema voor volgende week en stond geen Zwaluwen op. Hoogstwaarschijnlijk afgelast. Even navragen, meneer. Oh, dat is het schema voor volgende week #lekkerhandig. U heeft kleedkamer 5 en veld 2. “en waar is mijn koffie?”. Die kunt u halen in de kantine waar 14 mensen voor mij stonden en wachten duurt dan lang #laatmaar.

Na de bespreking het veld op voor de warming-up en de rondo. Mooi op tijd allemaal en na een leuk praatje met de scheidrechter en coach tegenstander waarbij wij over en weer ons respect voor de scheidrechter en tegenstander spraken (want zonder hen heb je geen wedstrijd……) konden we beginnen.

We begonnen weer heel lief en keken onze ogen uit dat de tegenstander naar elkaar konden spelen en combinaties konden en mochten opzetten met als resultaat dat, hoewel de afwerking van hen slecht was, wij al 5 schoten op ons doel mochten “bekijken”. Alles wat ik riep was tegen dovemansoren. GGRRRRRRRRRR!. Gelukkig ging het onweren en bliksemen en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt en gaf mij de tijd om de jongens wel goed aan te spreken. We hervatte de wedstrijd en het liep iets beter. De rust was niet nodig maar conform de regels heb je die dan snel na de onderbreking.

Nog een paar puntjes op de i en in de tweede helft ging het langzaam beter. Na 13 minuten de wissels en toen ging het zoveel beter. Met name Marnix van der Meer, die nu de rol van laatste man had, gaf de tegenstander geen kans meer. Met zijn snelheid haalde hij iedereen in en doodde het spel met de terugspeelbal naar de keeper. Hij controleerde en heerste achterin. Dat speelt een stuk makkelijker waardoor het middenveld druk kon zetten en dat monde snel uit in de 0 – 1 voor ons. Eenmaal kapot gespeeld viel de 0 – 2 op een goed moment en konden we echt de wedstrijd uitspelen.

Je ziet, als je in je organisatie blijft spelen. Rust bewaard, eenvoudig opbouw (niet gelijk naar voren) en dan de versnelling er in zet, kom je verder. Mooie pot die we terecht wonnen. Weer een stap verder.

Stand doelpuntenmakers:

• 3          Jarno van den Bosch