JO17-3; Zaterdag 28 oktober tegen Victoria ’04 JO17-2

Onze 4e wedstrijd in de competitie. 2 gewonnen en 1 verloren en nu pakken we de draad weer op na de herfstvakantie.

Ik werd op dinsdagavond verrast met de mededeling van Zoë zelf dat ze stopt bij ons team en weer terugkeert naar de meiden. Snap haar beslissing. Vond het bijzonder jammer want ik zag hierin wel een uitdaging. Anderzijds maakt het voor mij als trainer/coach het wel weer eenvoudiger met 14 spelers. Voor mij een ideale situatie met name op wedstrijddagen waarbij ik 3 wissels heb en dus om de 20 minuten kan wisselen en iedereen zo veel mogelijk aan de wedstrijd kan laten deelnemen.

Victoria ’04 zit lekker dichtbij en dus zag ik op weg daar naar toe diverse spelers op de fiets. Heb wel iets met deze club. Ken een hoop mensen en zag het wel zitten alhoewel ik ook ervaring heb met Victoria dat zij dergelijke wedstrijden iets te …. nemen. Dat bedoel ik met name op het feit dat wij beiden uit Vlaardingen komen en zij absoluut niet willen verliezen van Zwaluwen. Liep in het verleden wel eens “bijna” uit de hand. Bleek ook wel uit de ontvangst bij het wedstrijdsecretariaat. “Oh, je bent van die club waar ik de naam niet van kan uitspreken”. Was grappig bedoelt maar kwam niet grappig over.

De wedstrijd op zich was leuk voor de neutrale kijker maar wie een Zwaluwen-hart heeft iets minder. We moesten zo lang mogelijk de 0 achterin houden en het in de tweede helft afmaken. Helaas gingen we de rust in met een 2 – 1 achterstand. Aangezien wij tot dusverre in alle gespeelde wedstrijden maar 2x scoren, ziet het er somber uit voor de tweede helft. Alhoewel Victoria hielp ons door een eigen goal te maken, dus als wij nog 2x kunnen scoren, kunnen we met een overwinning naar huis.

In de tweede helft maakt we het erg bont. Eerst kregen we in de eerste 6 minuten 3 open kansen en ging er geen èèn in en achterin gingen we meer en meer uit positie spelen en weinig druk naar voren. Ik weet waar het aan lag maar kreeg geen begrip van en grip op de spelers. Hoewel met een goede goal van Jarno we de aansluiting vonden, ging het achterin zo faliekant mis waardoor we wederom tegen een achterstand keken.

Met nog 15 minuten spelen zei ik nog tegen de reserve spelers: “Sem scoort nog wel maar wie maakt de winnende”. Dat gezegd hebbende knalde Sem inderdaad niet veel later de 3 – 3 op het bord. We kregen nog wel wat kansen maar Victoria soms ook dus ben tevreden dat het uiteindelijk in een gelijkspel afliep.

Complimenten aan de scheidrechter. Hij floot bijzonder goed en eerlijk. Ik deelde nog wel mede aan het wedstrijdsecretariaat van Victoria en de scheidrechter dat ik het wat minder van hun coach vond. Allereerst geen begroeting voorafgaand aan de wedstrijd, praatjes naar zijn eigen scheidsrechter en na afloop ook geen hand van hem. Zou dat dan weer te maken hebben dat wij van die club zijn waarvan ze naam niet willen uitspreken ….. Afijn, ik heb er geen minder weekend door.

Volgende week zijn wij vrij. Jammer, want ik vond het wel lekker om iedere week te spelen. Kom je in een soort flow. Voor de herfstvakantie ging het daardoor beter en beter en nu moest je weer even opschakelen. De week daarna een wedstrijd tegen medekoploper Smitshoek. Ik hoop doordat we thuis spelen in ieder geval de drie punten kunnen pakken en aansluiting blijven houden met de koplopers. Dan blijft het een leuke competitie.

Eric
(trainer/coach JO17-3).

Stand doelpuntenmakers (inclusief bekercompetitie):

• 6          Sem de Jongste
  • 4          Jarno van den Bosch
  • 1          Jelle Zonneveld
  • 1          Lars Zwanenburg
  • 1          Maarten Hoefnagel
  • 1          Mike Mookhoek (ingevallen tegen ’s-Gravenzande d.d. 7/10)