JO17-3; Zaterdag 25 november tegen Excelsior’20 JO17-2

Zo jammer en zonde. Komen we spoedig in de tweede helft op een 2-0 voorsprong, verliezen we uiteindelijk nog met 2-3.

Mopper de mopper in de kleedkamer. Ja, want als die dit niet of wel doet en als hij dat niet of wel doet. En waarom speelt hij of hij niet daar op die plek, etc etc…

Nou, het is heel simpel jongens. Iedereen betaald contributie en heeft recht op evenveel speelminuten. Met 3 reserves kan ik om de 20 minuten wisselen waarbij naast de keeper er nog een speler is die de hele wedstrijd speelt. Dat bepaal ik op het aantal reserve beurten die iedereen heeft gehad en er is altijd wel een speler die het meest heeft en dan de hele wedstrijd speelt. Zo trek ik alles weer recht.

Bij de wisselbeurten let ik goed op wie er reserve gaan en hoe ik dan een opstelling kan maken wat het best tot zijn recht kan komen. Dan ligt het ook aan jullie wat je er mee doet.

Iedereen vind dat hij moet spelen, dus aan instelling ligt het niet, maar er mogen er maar 11 op het veld staan. Kan lastig zeggen dat ik met 11 basisspelers begin en jullie 3….., tsja als ik moet of wil wisselen dan komen jullie er in. Zou mooi zijn, een speler die alleen de laatste 5 minuten mag meedoen…… We zijn geen EreDivisie !.

Wel twee goede doelpunten. De eerste van Maarten na goed doorzetten. Hij had al eerder zo’n kans gehad maar de tweede mogelijkheid pakte hij wel. De tweede was, ook volgens het aanwezig publiek, na een mooie combinatie die uiteindelijk door Lars er ingetikt werd.

En toch hadden we weer wat mogelijkheden om meer te scoren maar helaas en ik schreef dit al eens eerder. Wij maken er maximaal 2. Nooit meer dat 2 in een wedstrijd. Ja, een keer hadden wij er 3 maar dat kwam door een eigendoelpunt van de tegenstander en als de tegenstander er wel meer dan twee maakt, dan verlies je.

Ach, we kunnen er zoveel over zeggen en schrijven. Het is nou eenmaal zo. We spelen heus niet slecht maar het lukt gewoon niet “het voorin” af te maken en “het achterin” dicht te houden. Als je het bekijkt dan mis je net 4 punten om bovenin mee te doen maar aan de andere kant is het ook wel reëel waar je staat omdat buiten de top 3 de tegenstanders gelijkwaardig zijn. Je kan er van winnen maar ook tegen gelijkspelen of helaas verliezen.

Nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop en hopelijk pakken wij de maximale 6 punten waardoor we het goed en leuk kunnen afsluiten.

Eric (trainer/coach JO17-3).

Stand doelpuntenmakers (inclusief bekercompetitie):

• 6          Sem de Jongste
  • 4          Jarno van den Bosch
  • 3          Lars Zwanenburg
  • 2          Maarten Hoefnagel
  • 1          Jelle Zonneveld
  • 1          Mike Mookhoek (ingevallen tegen ’s-Gravenzande d.d. 7/10)