JO17-3; Zaterdag 18 november tegen Lyra JO17-2

Daar ga je dan met 4 – 1 onderuit. Potverdorie wat ging het stroef. Waar is het gebleven om in de organisatie te blijven spelen en het balletje rond te laten gaan.

Ik had al wel een vermoeden dat we de afgelopen weken tegen wat betere tegenstanders aan zouden lopen gezien de stand en de uitslagen van deze tegenstanders. Dan hoop je door wat feller te trainen de koppies er bij te krijgen. De bewustwording van onze kracht maar ook onze zwakte.

Doordat je nu een paar keer verliest en 1x gelijk speelt, merk je dat sommige spelers en hier en daar een ouder dan een opmerking plaatst die soms kant nog wal slaan. Ik begrijp dit heus wel en ga graag hierover in gesprek. Het kan mij eventueel helpen om iets te proberen of mijn ogen te openen maar we spelen heus niet slecht en iedereen speelt op een, inmiddels, vertrouwde plek. Ik train wekelijks met de jongens en weet hun sterktes en zwaktes. De afgelopen tegenstanders hebben gewoon iets meer voetbal in hun team en ook de wil om te winnen. Dit mis ik bij mijn spelers. Ze kunnen het wel maar doen het niet. Ze zijn te lief en winnen te weinig duels en de wil om te scoren of te winnen mis ik gewoon. We trainen wekelijks op passen en aannames. Wachten tot de tegenstander naar je toekomt en eenvoudig passen naar de vrije speler. Bal mag vooruit maar mag ook achteruit en dan opbouwen, stap voor stap als je maar in balbezit blijf en naar de vrij man passt. Voetballen is niet moeilijk maar de moeilijkheid van voetbal is simpel voetballen.

Sommige dingen train ik diverse keren maar zie dit nimmer terug in de wedstrijd. Bij de ingooi inlopen en terugpassen naar diegene die ingooit, bij vrije trappen tegen, een goede muur en organisatie neerzetten, bij vrije trappen mee, een variant proberen i.p.v. blind knallen op de goal, etc…

Eric, je moet Pietje of Jantje eens daar neerzetten!. Ja, kan maar waar zet ik dan diegene neer die daar eigenlijk speelt en op die plek het beste en meeste rendement heeft. Ik kijk ook naar het collectief. Zet ik Pietje of Jantje daar neer, wil niet zeggen dat het beter gaat omdat de aanvoer daarnaar toe niet komt. Dit heeft ook met kwaliteit te maken. Ik kan de balvaardigste spelers even reserve zetten en later in de wedstrijd inzetten, maar sta je dan al ver achter, dan is het ook niet goed. Het gaat mij om de balans in het team. Daarnaast heeft iedereen recht op evenveel speelminuten. Wij werken niet met 11 basis spelers en af en toe een wissel. Gewoon zoveel spelers gedeeld door aantal speelminuten zijn dit de wisselbeurten.

Afijn, nu we deze tegenstanders gehad hebben, kunnen we weer tegenstanders verwachten waarvan je moet kunnen winnen (gezien de stand en uitslagen). Je kan er ook van verliezen of gelijkspelen maar ik hoop dat we goed genoeg willen zijn, dat we deze wedstrijden winnen. “Willen zijn” schrijf ik, want het ontbreekt gewoon aan willen winnen, meedogenloos zijn, duels aangaan en niet te afwachtend zijn.

Dan hoop ik dat we richting winterstop goede resultaten neerzetten en een goede uitgangspositie hebben voor na de winterstop. Ik weet dat het kan.

Eric (trainer/coach JO17-3).

Stand doelpuntenmakers (inclusief bekercompetitie):

• 6          Sem de Jongste
  • 4          Jarno van den Bosch
  • 2          Lars Zwanenburg
  • 1          Jelle Zonneveld
  • 1          Maarten Hoefnagel
  • Ik mis doelpunten van Adam, Marnix, Stijn, Floris en de productie moet omhoog van Lars, Jelle, en Maarten. Zij staan vaak voorin en zouden zo af en toe een doelpunt moeten maken. Zeker na al 9 wedstrijden.
  •  1          Mike Mookhoek (ingevallen tegen ’s-Gravenzande d.d. 7/10)