JO17-3; Zaterdag 11 november tegen Smitshoek JO17-4

Het ging zo lekker aan het begin van de competitie. Naast de bekercompetitie speelde we elke week en kwamen steeds beter in onze rol en combinaties. Dan opeens heb je de herfstvakantie en speel je 14/10 en 21/10 niet. Dan weer een wedstrijd die je moet en kan winnen maar helaas gelijk. 4/11 niet en dan afgelopen zaterdag de topper tegen Smitshoek, welk op 1 staat.

De trainingen liepen goed. Veel getraind op afmaken. Sneller handelen en schieten. Leuke oefening waarbij de scorende partij mag tellen en tegenpartij moet opdrukken. Na verloop van tijd zie je dat er meer beleving en strijd komt want men wil niet weer opdrukken. Lol en plezier stralen er vanaf.

In het begin van de wedstrijd pakken ze het goed op. Snel hebben we al een paar schoten op doel gedaan echter volgende keer hopelijk tussen de palen en niet er naast of er over heen. Helaas houden we dit leuke spel niet consequent vol en telkens zijn het toch individuele fouten die ons nekken. Smitshoek heeft gewoon wat meer voetballers in hun team en voetballend komen ze er steeds beter uit en nadat we al 0 – 2 achterstaan, valt er ook nog een penalty tegen. Maar tot ieders verrassing stopt onze keeper Justin deze penalty fantastisch en we zouden er met een sneller counter er uit kunnen en in een overtal situatie hopelijk de aansluiting treffer kunnen maken. Helaas door een individuele fout (blijven lopen met de bal i.p.v. diepe inspelen) strand deze aanval en tekent dit het niveau van de wedstrijd. In de eerste helft probeer ik nog de organisatie op de rit te krijgen maar mijn backs spelen te ver vooruit, mijn laatste man staat te ver naar voren (moet tussen de goal en tegenstander staan), mijn tijdelijke rechtsbuiten loopt consequent naar het midden c.q. helemaal naar linksbuiten …. Pfffff.

Tweede helft hoop je op herstel omdat die bij ons vaak beter is dan de eerste helft. Helaas wordt het niveau van de 1e helft doorgetrokken. Duels worden niet gewonnen, aanname van de bal is ongelukkig, passen niet nauwkeurig, veel door het midden i.p.v. via de buitenspelers. Afijn en dan loop je nogmaals tegen een penalty op. Ja, het blijft geen feest. Die gaat er natuurlijk wel in.

Wij scoren altijd 2 doelpunten. Niet meer en niet minder en deze wedstrijd lukt het ons gewoon niet. We verliezen kansloos met 0 – 4 en missen even de aansluiting met de top.

Volgende week nog een uitdaging met een uitwedstrijd bij en tegen Lyra. Ik hoop en verwacht dat we met de wedstrijden tegen ’s-Gravenzande en Smitshoek de sterkste tegenstanders hebben gehad alhoewel ik Lyra ook wel hoog aansla. Het kan en ik hoop. We kunnen duidelijk meedoen met de top en na Lyra wachten wekelijkse wedstrijden tegen mindere tegenstanders op basis van de stand.

Dan hoop ik dat we richting winterstop goede resultaten neerzetten en een goede uitgangspositie hebben voor na de winterstop. Ik weet dat het kan.

Eric

(trainer/coach JO17-3).

Stand doelpuntenmakers (inclusief bekercompetitie):

• 6          Sem de Jongste
  • 4          Jarno van den Bosch
  • 1          Jelle Zonneveld
  • 1          Lars Zwanenburg
  • 1          Maarten Hoefnagel
  • 1          Mike Mookhoek (ingevallen tegen ’s-Gravenzande d.d. 7/10)