JO17-3; Zaterdag 02 december tegen ………

Tsja, daar sta je dan op dinsdagavond om 19:15 uur op het trainingsveld om met de warming-up aan te vangen en welgeteld 1 speler aanwezig. Er komen dan wel 2 a 3 spelers een minuut te laat, maar om een training te beginnen en te geven aan 4 spelers, vind ik niet zo handig. Ik besluit de training af te gelasten en meld dit in de app. Terwijl ik de pionnen opruim en weg breng naar het opslaghok, kom ik terug op het trainingsveld en nog steeds niemand. Pak mijn spullen en besluit nog even te wachten.

Dan opeens zie ik ze komen en op het trainingveld naar elkaar kijken. Eentje ziet mij en komt naar mij toe met de melding ”he trainer, wat gaan we doen?”. Nou ik weet niet wat jullie gaan doen, maar ik ga naar huis want het is bijna 19:30 uur.

Na mijn spullen in de auto te hebben gezet, kijk ik nog even om het hoekje en zie ze een bal lenen om wat te gaan doen. Prima. Zelfinitiatief prijs ik.

De app reageert met meldingen dat hun zoon op tijd is vertrokken. Ja, dat zal wel maar toch zijn ze ruim te laat. Ik denk dat ze ergens op een hoekje op elkaar wachten.

Ik moet haasten om op tijd te zijn. Dan de ballen nog even checken en oppompen, pionnen pakken, trainingschema er bij en alles klaarzetten om op tijd te kunnen beginnen. Loop met verschillende schema’s want komen ze alle 14 of heb ik toch nog wat afwezigen waardoor ik moet overschakelen naar die of die training o.b.v. de aanwezigen.

Soms kijk ik op de klok en zijn we om 19:15 uur met 7, 8 of 9 spelers. Prima, ik start met de warming-up maar tijdens de warming-up komen er nog een paar aankakken. 1x is leuk, 2x wordt vervelend en 3x wordt stront vervelend en nu is het al de 13e a 14ex. Een warming-up vind ik heel belangrijk. Zonder warming-up zijn de prestaties minder en heb je risico op blessure(s).

Ik vind het leuker en gezelliger als we er op tijd zijn. Lekker schieten met de bal en even kletsen met elkaar terwijl ik de oefening(en) klaar zet. Is echt zoveel leuker.

Op de app krijg ik veel bijval van de ouders. Dat stelt mij gerust en mijn beslissing is aangekomen. Vrijdag waren ze allemaal op tijd en ik heb er niets meer over gezegd. Klaar. Het was trouwens gelijk een van de leukste en lekkerste trainingen.

Ouders betalen contributie zodat hun zoon een wedstrijd kan spelen en 2x kan trainen. Ik doe er van alles aan om dit mogelijk te maken. Ik heb er lol in en zie het ook als mijn sportavond om even lekker in beweging te zijn. Aan mij ligt het niet. Als je zoon graag wilt voetballen, dan bied ik ze die mogelijkheid. Even een appje dat je niet komt vanwege school, blessure of ziek is een kleine moeite maar geen reactie, is voor mij de melding dat je (op tijd) komt.

Dan hadden wij zaterdag om 10:00 uur moeten voetballen uit en tegen MSV. Ja, het was koud maar om 10:00 uur zouden de omstandigheden toch prima zijn om te voetballen. Helaas had MSV de wedstrijd afgelast. Sta je om 7:00 uur op. Had dan graag even uitgeslapen.

Nou ja, komende zaterdag thuis tegen VFC. Om 15:00 uur. Vind ik persoonlijk een betere tijd.

Eric (trainer/coach JO17-3).

Stand doelpuntenmakers (inclusief bekercompetitie):

• 6          Sem de Jongste
  • 4          Jarno van den Bosch
  • 3          Lars Zwanenburg
  • 2          Maarten Hoefnagel
  • 1          Jelle Zonneveld
  • 1          Mike Mookhoek (ingevallen tegen ’s-Gravenzande d.d. 7/10)