JO11-7M wacht nog op eerste overwinning

Zaterdag 7 oktober, vlaardingen – Vandaag wederom een derby op het programma, en komende 2 wedstrijden ook (thuis tegen Victoria’04 en uit tegen DVO’32). Het weerbeeld komt vandaag dichtbij de ideale omstandigheid waarin onze meiden het best tot hun recht komen…. Het is bewolkt, een fris windje en heel af-en-toe een spatje regen.

CWO, het is de afkorting voor Combinatie Wil Overwinnen…. Wij twijfelen hier zeker niet aan, maar of we hetzelfde over “ combinatie” denken, zal nog blijken.

De meiden zijn gedreven, op tijd aanwezig en allemaal klaar voor een nieuwe uitdaging en dit keer geen slaperige oogjes… Ondertussen zien we de trainer van CWO druk zijn met zijn mobieltje, nog maar 5 spelers in de kleedkamer… Zwaluwen is er klaar voor, en gaan dus alvast richting het veld voor een goede warming-up.

Vandaag start Chelestyne als keepster, waardoor Joelle een plekje op het middenveld inneemt. De gedachte was om dit na rust om te draaien, daarover later meer.

Waar we dachten een half uurtje te kunnen gebruiken om de meiden klaar te stomen, is de scheidsrechter van dienst juist van mening dat er best 15 minuten eerder begonnen kan worden. Immers heeft ook CWO uiteindelijk voldoende spelers op het veld.

Zwaluwen schiet uit de startblokken, en binnen de 5 minuten is het Joelle die raak schiet! 1-0 en wat een heerlijk begin. CWO wisselt meteen en het effect hiervan ervaren we, CWO wordt sterker en de bal blijft enkele keren gevaarlijk hangen voor ons doel….Chelestyne staat haar “ mannetje” maar moet in deze periode helaas wel 3x vissen. 3-1 is de ruststand, een licht vertekend beeld als je het ons zou vragen, maar goed dan maar in de 2e helft repareren.

Onderweg naar de kleedkamers is er wat discussie over de leeftijd van een spelers bij CWO. Het zijn de ouders die hem herkennen van school, en een groep 8-er hoort normaal gesproken niet bij JO11 te spelen… De trainers zoeken de scheidsrechter op voor een opheldering, te meer doordat deze speler overduidelijk het verschil maakt.

Helaas moeten we het doen met de verklaring dat er “ niets” aan de hand is.

Joelle en Chelestyne spreken ondertussen af om als speler en keeper te blijven staan, wat de trainers betreft ook prima.

Als de 2e helft begint regent het, en geloof het of niet, maar het is Zwaluwen dat goed in de wedstrijd zit (de eerder genoemde speler staat wissel), en ook verdiend op 3-2 komt door wederom Joelle.

CWO ziet de bui al hangen, wordt onzeker en dus…….inderdaad, we wisselen meteen om vol op de aanval te gaan.

De meiden van Zwaluwen zijn gewaarschuwd, stropen de mouwen op, bijten waar ze kunnen van zich af en schuwen geen duel…wat een metamorfose ten opzichte van verleden week.

Zelfs Noemi (onze kleinste en jongste speler) vecht verbeten duels uit met haar tegenstander die dus mogelijk de oudste spelers en een kop groter is…zo willen we het zien als het even niet lukt meiden.

Het spel golft heen en weer, en waar Zwaluwen kans op kans weet te missen op de paal schiet of gestopt ziet worden is het CWO dat in een van de counters wel het net weet te vinden (het staat dan 5-2). Misschien een detail, maar op dat moment is het overigens ook weer droog, misschien heeft het daar ook mee te maken J

Neemt niet weg dat de meiden blijven knokken voor elke meter, tot ongenoegen van enkele spelers van CWO. Zij proberen fysiek of met mondelinge vaardigheden te antwoorden, helaas werkt dat niet (meer) en blijven de meiden doorgaan met goed voetbal. That’s the spririt meiden, zulk gedrag toont een tegenstander die het niet meer weet, en niet lekker in zijn spel komt.

Uiteindelijk weet Megan een aanval van Zwaluwen wel succesvol af te ronden en zo de 5-3 te noteren! Het is dan te laat voor een slotoffensief om de wedstrijd nog spannend te maken, maar wat een verschil met voorgaande weken.

Zwaluwen verdient een groot compliment als het gaat om inzet en spelopvatting. Gezien de vele kansen houden we het erop dat de inzet heel veel energie koste en hierdoor voor het doel de scherpte ontbrak. Komende week weer lekker knallen op de training en klaarstomen voor de thuiswedstrijd tegen Victoria’04.

In de kleedkamer was het – bijna vanzelfsprekend – na de wedstrijd meteen weer supergezellig…..dit keer vierde we met elkaar de verjaardag van Nicole! Aan de teamgeest ligt het in ieder geval zeker niet.

Nb.1: We begrepen dat de trainer van MO17-2 een regendansje deed…. Misschien de volgende keer eerder mee beginnen, zodat wij hier ook van kunnen profiteren, het heeft namelijk nu allen de rest van de dag geregend J

Nb.2: Het blijft helaas voor sommige clubs “ verleidelijk” om de leeftijdsklasse (tot 11 jaar) naar eigen inzicht in te vullen. In dit geval weten we in ieder geval waar “ Combinatie” voor staat bij CWO. Jammer dat dit nodig is, schijnbaar om de rest van de afkorting ook te rechtvaardigen: de Wil om te Overwinnen.