JO11-7M OVERTUIGEND NAAR DE WINST

Zaterdag 9 september 2017, hoe anders was het dan verleden week:   Niet alleen is het een thuiswedstrijd tegen een andere tegenstander, maar vandaag ook bewolkt en van tijd tot tijd een regenbuitje…. Gelukkig staan we deze week ingedeeld op kunstgras, waardoor onze wedstrijd in ieder geval doorgaat.

Verder nog steeds de enthousiaste groep spelers die mogen rekenen op – ondanks het weer – een grote opkomst van onze trouwe supporters en zelfs meer belangstellenden! Het was dringen langs de lijn.

Even onze selectie voorstellen: Joëlle, Yasmina, Nicole, Talita, Indy, Megan, Noëmi, Chelestyne, Lisa, Tess, Meral en Chloë.

Na de groepsfoto op ons hoofdveld, en een goede warming-up maken we ons op voor de wedstrijd. “Hé” roept een van onze spelers….. “zij hebben ook meisjes 🙂 “, en inderdaad Kethel Spaland JO11-7 bestaat uit 6 jongens en 2 meiden. Scherp opgemerkt zullen we maar zeggen.

Zodra de scheidsrechter voor de 1ste keer fluit, is het een minuut of 5 even aftasten… Zwaluwen staat goed georganiseerd, controleert de wedstrijd en bepaald het spel….. alleen tot echte kansen komt het NOG niet.

Na enkele speldenprikjes, is het dan toch raak: de 1-0 van Chloë (8”) zorgt voor feestvreugde bij Zwaluwen…… De tegenstander lijkt op dat moment behoorlijk van slag, zo houdt de enigste wisselspeler enthousiast de bal binnen om door te spelen (8 tegen 7?) en ook een corner die rechtstreeks in het zijnet beland, nemen ze enthousiast opnieuw….. Dit zorgt voor enige verwarring bij Zwaluwen, zeker wanneer deze “onterechte” corner ook nog eens in ons doel beland (1-1?)

Gelukkig is de scheidsrechter bij de les, en zorgt dat we “gewoon” met een 1-0 voorsprong verder kunnen. Zwaluwen heeft geleerd van vorige week, en gaat verder met het creëren van kansen.

Kethel Spaland wordt steeds verder teruggedrongen en Zwaluwen vindt elkaar in deze fase makkelijk. Het is uiteindelijk Meral (20″) die haar 1ste doelpunt – en onze 2e van de dag – noteert.

Met hetzelfde spelbeeld is het niet veel later Chelestyne (22″) die haar voeten laat spreken en beheerst de 3-0 tegen de touwen schiet.

De 1ste helft loopt ten einde, al is het Kethel Spaland nu zelf is die de bal – na een strakke voorzet – wat ongelukkig in het eigen doel werkt (4-0) 24″. De scheidsrechter fluit dan voor het einde van de 1ste helft.

In de rust bespreken we de aandachtspunten vanuit de 1ste helft…. deze tegenstander had verleden nog met 3-0 gewonnen, dus moeten we nu niet te makkelijk gaan denken. Laten we het spelletje blijven spelen zoals we dit in de 1ste helft deden.

Zodra we weer naar het veld mogen, blijkt er een aardige wolkbreuk boven Zwaluwen te hangen. Onze meiden deinzen hier gelukkig niet voor terug…. nou ja, de wissels wel een beetje (zie foto).

Zwaluwen gaat verder waar het de 1ste helft was gebleven, al lijken de krachten wat weg te vloeien. Dit zorgt voor een spelbeeld met minder combineren en wat meer duels en/of 1 op 1 akties, en een tegenstander die wat dichter bij ons doel kan komen….eens kijken hoe Zwaluwen hiermee omgaat.

Het duurt een minuut of 5 á 6 waarna de fysieke (overigens erg sportieve) duels weer plaatsmaken voor ons eigen spelletje: makkelijk gezegd……inspelen, aannemen en doorspelen en zelf altijd in beweging blijven.

Kethel Spaland moet weer noodgedwongen in de achteruit, en Zwaluwen speelt vol op de aanval. Uit een van deze aanvallen is Chloë het eindstation van een vlotlopende aanval, 5-0 in de 30″. We nemen wat gas terug, wisselen nog veelvuldig en werken toe naar het einde van de wedstrijd.

Het slotakkoord komt van Lisa, die besluit nog even de turbo aan te zetten, het halve veld over te steken en dan hard op doel te schieten. De bal verdwijnt in de verre hoek en bepaald de eindstand op 6-0 (48″).

Hierna is het dan echt tijd en fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. De penalty’s zijn wederom een prooi voor onze meiden en een feestelijke afsluiting van de wedstrijd volgt…..

Top gedaan meiden, en komende week weer knallen op de training

Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd. Lyra JO11-9M is dan onze tegenstander, dat zullen ongetwijfeld ook meiden zijn :)….