JO11-7M (NOG) MET LEGE HANDEN

Zaterdag 30 september mogen we om half acht verzamelen voor onze uitwedstrijd tegen Zestienhoven. Het is weer een mooie ochtend…. en dus zijn we gewaarschuwd, want we spelen beter met slecht weer.

Afgelopen week hard gewerkt aan onze minder goede punten, o.a. met een gasttraining (Ron, nogmaals bedankt). Dus even aankijken welke uitwerking dit zal hebben. Dit gaan we echter wel doen met een aangepaste selectie….. Ondanks wat de uitslagen van afgelopen week laten zien, is de ruime selectie van JO11-7M gewild bij andere teams.

Gezien de brede leeftijdsverloop zijn we ook in de gelegenheid om andere elftallen waar mogelijk/ noodzakelijk een handje te kunnen helpen. Zo speelt Meral vandaag een hele wedstrijd bij J09-4M, en zal Indy eerder vertrekken om aan te sluiten bij MO13-1.

Dan de wedstrijd, die plaatsvindt op veld 4. Even een korte toelichting: dit is echt gras en heeft twee doelen, maar heeft ook op een drietal plekken diepe kuilen. Zeker de twee kuilen voor het doel staan vol water….spektakel gegarandeerd dus. Onze keeper beslist om eerst te gaan spelen bij het slechtste / natste doel.

Na een wat tamme warming-up beginnen we aan de 1ste helft. Het spel golft heen en weer, waarbij Zwaluwen wat onrustig oogt. Niet meer de bal aannemen en inspelen, maar meteen gehaast naar voren knallen die bal…. Jammer, want zo komen we niet echt in de wedstrijd . Toch lukt het enkele keren om er voetballend uit te komen, zeker Megan wordt door Zestienhoven veelvuldig over het hoofd gezien…..helaas ook door haar teamgenoten šŸ™

Nadat Zestienhoven de openingscore noteert is het Zwaluwen dat uit een van de goede combinaties wel ChloĆ« in scoringspositie weet te zetten. ChloĆ« weet wel raad met deze bal en rond beheerst af 1-1 en wellicht zorgt dit voor wat meer rust in ons spel. Op zich gebeurt dat ook, en een wat langere periode is het spel in evenwicht. Tot de 14e minuut, wanneer Zestienhoven een scrimmage voor het doel wat gelukkig weet af te ronden 2-1….

Als je dan al onrustig bent, de vorige wedstrijd nog in het achterhoofd hebt en enkele spelers niet voldoende bij de les zijn, loop je snel achter de feiten aan. We gaan rusten met een 5-1 achterstand.

In de rust blijven we op het veld, en zien we een JoĆ«lle die van top tot teen onder de modder zit…..en hierdoor er wel een beetje klaar mee is. Nooit leuk om te horen, dus de trainers proberen de meiden (met name de keeper) weer op te peppen. Laten we deze keer proberen om minder doelpunten tegen te krijgen en meer te scoren , ten opzichte van vorige week.

Om dit wat kracht bij te zetten brengen een extra verdediger in, ten koste van een middenvelder. We zien de meiden worstelen met deze nieuwe variant, en Zestienhoven loopt makkelijk uit naar 9-1…..dus snel terug naar ons oorspronkelijke opstelling. En wat zien we…. een opleving, meer strijd en uiteindelijk een doelpunt van alweer ChloĆ« 9-2! Dus we kunnen het wel!

Uiteindelijk blijkt vandaag Zestienhoven nog een maatje te groot voor onze meiden, maar met de leerpunten van deze wedstrijd gaan we weer een week hard trainen. We besluiten deze wedstrijd met het nemen van de pingels….. Je krijgt er geen punten voor, maar toch lekker om zo positief af te sluiten.

In de kleedkamer is geen tijd voor de eventuele resterende teleurstelling. Het begint een beetje te lijken op vast ritueel, want het is wederom tijd voor een feestje! Niet alleen trakteert Joƫlle voor haar verjaardag, ook Maggie (een van onze harde kern leden van het 1ste uur) heeft een verjaardagstraktatie geregeld. Zo kunnen we toch weer feestelijk aan de rest van het weekend beginnen!

Zaterdag zullen we er weer staan, tijdens de volgende wedstrijd bij en tegen CWO.

PS.: Voor komende zaterdag zijn we dus op zoek naar regenachtig weer, en – als het niet teveel gevraagd is – een jarige jet! Want het feesten na de wedstrijd is bijna al een ritueel op zich….