JO11-7M LOOPT WARM VOOR DE NADERENDE COMPETITIESTART

16 september 2017, een dag waarop je ’s ochtends wakker wordt en – nadat je een kijkje buiten hebt genomen – je afvraagt of de wedstrijd wel doorgaat?

Nou ja, bijna iedereen dan…. Één van onze spelers lag nog lekker op één oor, terwijl de overige spelers al verzamelden in de kantine. Gelukkig lukte het haar om alsnog snel aan te sluiten.

Vandaag is Chelestyne er helaas niet bij, dus zijn we met 11 spelers.

Met verleden week nog vers in ons geheugen, is het enthousiasme bij onze meiden er niet minder om. Nog meer omdat met vereende (ouder)krachten op de maandag nog hard is gewerkt om de nieuwe trainingspakken te bedrukken…. dus vanaf deze week zijn we ook op de training goed te herkennen. De trainers mochten natuurlijk niet achterblijven, en zijn beiden voorzien van een warme coachjas, gesponsord door Haarstudio Sparkle.

Wanneer we de kleedkamer opzoeken wordt het een drukke bedoening, tezamen met de MO15-1 is het wel erg gezellig aan het worden: 26 meiden in één kleedkamer. Door wat onderling geschuif en afstemming komen we hier snel uit en kunnen we in de stromende regen beginnen aan de warming-up.

Ondertussen arriveert de scheidsrechter van vandaag ook, en speciaal voor ons heeft ie zijn badmuts nog even opgepoetst….. het wetsuit, de snorkel en zwemvliezen blijven nog even in de tas maar wellicht volgen deze spoedig. Het komt deze ochtend letterlijk met bakken uit de hemel vallen.

Dit stoort onze meiden niet, en net voor de wedstrijd begint zoeken we nog even de kleedkamer op, aangezien het wel erg druk wordt met de warming-up van diverse teams op veld 2 (waaronder de tegenstander). Een geluk bij een ongeluk: we ontwijken zo ook nog een plaatselijke hoosbui.

Dan starten we aan de laatste bekerwedstrijd, tegen een tegenstander die nog zoekende is naar de juiste indeling en samenstelling (zoals ons wordt verteld). Dit zien we ook direct terug in de wedstrijd, want het is Zwaluwen dat vanuit een goede organisatie direct de aanval zoekt en niet veel later de 1-0 (Chloë; 4”) laat aantekenen.

Chloë is op dreef en weet binnen 10” minuten een hattrick te noteren. Wat is het heerlijk om de oefenstof van afgelopen week terug te zien bij deze aanvallen. Het hele team is betrokken bij deze aanvallen.

Even verkeerd Zwaluwen in euforie, en zal je niet zien valt meteen de 3-1… Oppassen geblazen dus, dat we vooral niet te overmoedig gaan worden.

Het is Lisa die het team weer terug op het juiste spoor zet. Schiet ze eerst nog hard op de paal, niet veel later weet ze het net wel te vinden 4-1 (16”). Dit keer geen gas terug, maar blijven we druk zetten op het doel van Lyra. Na twee doelpunten van Meral (17” en 20”) volgt het eindsignaal van de 1ste helft, en kan ook de scheidsrechter op zoek naar en droge plek, en wellicht een droge verschoning?

Omdat de einduitslag alleen goed is voor de statistieken, besluiten we een verrassende aktie in te zetten: De aanvallers mogen gaan verdedigen en de verdediging gaat in de aanvallen. Op deze manier willen we het team laten “voelen” dat je elkaar hard nodig heeft, en te leren wat je teammaatje in het veld meemaakt. Vanwege het krachtverschil en een blessure bij de tegenstander (geen wissels), besluit Zwaluwen eveneens verder te gaan met 6 tegen 6.

De 2e helft is het Lyra die verrassend ten strijde trekt en de 6-2 noteert. Zwaluwen raakt niet in de war, en voetbalt weer vanuit een goede organisatie. Na de snelle 7-2 van Talita (30”) is het verzet van Lyra gebroken.

Het was Talita’s eerste velddoelpunt in een wedstrijd voor Zwaluwen, en dat geldt overigens ook voor de doelpunten van Indy (35”) en Yasmina (44”) die volgende. Even voor de juiste context: dit zijn normaal gesproken dus onze verdedigers J

Tussendoor laat Megan ook nog van zich spreken met een echte hattrick (41”, 45”, 46”), en is het Chloë (49”) die het laatste doelpunt in deze wedstrijd mag noteren.

Alleen de namen van Joelle, Noëmi, Tess en Nicole ontbreken nog in dit verslag….. maar nu niet meer…. Ook jullie hebben uiteraard de regen getrotseerd en heel hard gewerkt voor het team!

Zwaluwen JO11-07M lijkt klaar voor de 1ste competitiewedstrijd: komende zaterdag thuis – gelijk een derby – tegen VFC.

Hopelijk dat dan weer de zon (een beetje) schijnt, we hebben de afgelopen twee weken wel genoeg neerslag overwonnen….. of spelen we gewoon beter in de regen?

PS: Jos, top dat je ons (met dit weer) wilde fluiten….. volgende keer maar gelijk afspreken in het zwembad, voor een waterballet….