JO11-7M BELEEFT EEN SUPER SATERDAY

Zaterdag 4 november is het Supersaterday bij Zwaluwen, en de meiden hebben vandaag een druk programma voor de boeg! Eerst de wedstrijd tegen AGE-GGK, een klein tussenprogramma, dan acteren als wedstrijdmascotte om daarna te eindigen met penalty’s in de rust van ons eerste elftal.

Vandaag moeten we het nog steeds stellen zonder de geblesseerde Indy, én op vrijdag blijkt Chloë ook niet mee te mogen doen (van de dokter)….. Geen paniek bij de trainers , want het meisjesvoetbal bij Zwaluwen groeit met de week. Ayla zal deze keer ons team waar nodig ondersteunen. Nog wat laatste huishoudelijke spelersmededelingen: vandaag staat Chelestyne in het doel, en is Joelle veldspeler. Nicole is gelegenheidsaanvoerder

Het was even kijken hoe en wat qua kleedruimte (3 teams van Zwaluwen in één kleedkamer?) en wedstrijdshirt, maar de meiden zijn deze ochtend onverstoorbaar en super gemotiveerd. Dus al snel staan we in flitsend blauwe “uit”-shirts op het warming-up veld, bezig met de wedstrijd. Dit alles onder toeziend oog van Chloë die niets wilt missen en er vandaag gewoon bij is.

Zodra we veld 3 betreden, zien wij onze tegenstander AGE-GGK druk met een warming-up…. We zien verbaasde blikken bij trainer en spelers van AGE-GGK: óf ze tegen meisjes moeten spelen? Het antwoord (“ja”) van onze trainers wordt met gejuich in ontvangst genomen door de tegenstander. Alsof AGE-GGK al met 1-0 voor staat??? Dit zorgt dan weer voor verbazing bij de trainers van Zwaluwen…… maar hoeven we de meiden niets meer te zeggen.

Vanaf het 1ste fluitsignaal zien we een gretig Zwaluwen, en een iets wat voorzichtig AGE-GGK. Ondanks dat de wedstrijd redelijk in evenwicht is, zijn de kansen voor Zwaluwen. AGE-GGK heeft echter een uitstekende doelman, die zijn elftal op dat moment nog op de been houd.

Het duurt tot de 20e minuut voordat een van de kansen alsnog de welverdiende voorsprong oplevert: 1-0 door Ayla. Of we nu te eufories zijn, of gewoon even niet scherp, uit het niets is daar een kans van AGE-GGK. Is het eerst de paal die een doelpunt voorkomt, uiteindelijk in de re-bound staat het alsnog 1-1. Jammer, helaas, maar gewoon de draad weer oppakken.

In de rust komen de meiden even bij, en zijn het de trainers die vragen om de bal meer in de hoeken te schieten (zoals we ook op de trainingen laten zien). Verder moeten we de terugspeel bal richting hun eigen keeper eruit halen, zodat we de verdediging onder druk kunnen houden.

De 2e helft begint goed, veel balbezit op de helft van AGE-GGK en wederom is het de keeper die zijn team in de wedstrijd houd. Uiteindelijk is het Joelle die goed doorzet vanaf links en de bal achter de keeper weet te plaatsen: 2-1. Een minuut later is het wederom Joelle die in stelling wordt gebracht door Lisa en de 3-1 noteert. Vandaag zien we ons goede spel beloont worden met doelpunten, en dat geeft een heerlijk gevoel. We spelen vanuit onze organisatie de bal vrij eenvoudig rond, er is diepgang en tegelijkertijd ook controle. We zien de harde kern – waaronder de teammanager en een persfotograaf – tevreden langs de lijn staan, genietend van een heerlijk herfst zonnetje, en het goed spel.

Wanneer Megan ook nog eens de 4-1 tegen de touwen schiet, is de wedstrijd gespeeld. De 4-2 komt te laat voor een slotoffensief, al maakt AGE-GGK ook niet de indruk nog energie over te hebben. Wanneer de goed leidende scheidsrechter (Sven) voor het laatst fluit vliegen de meiden elkaar in de armen….wat een team(prestatie) was dit!

Het tussenprogramma van vandaag wordt opgevuld door één van de sponsors van JO11-7M. Haarstudio Sparkle verzorgd van een groot aantal meiden het kapsel (ze vlecht er lustig op los), zodat de meiden er op-en-top bijlopen als wedstrijdmascotte.

Even voor 14:30 uur staat het team in de startblokken om te kunnen stralen, dit keer in hun eigen tenue. Ze slaan de verleiding af om bij Vrouwen 1 op te treden als wedstrijdmascotte (misschien de volgende keer)…. en wanneer enkele jaloerse dames van Vrouwen 1 zich proberen te mengen in de line-up van ons team wordt het duidelijk: JO11-7M is een hecht team, daar moet je niet mee proberen te sollen!

In de rust van Zwaluwen 1 – Noordwijk 1 nog even lekker penalty’s nemen op de reservekeeper, om daarna met een frisje en een chipje terug te kunnen kijken op een fantastische dag!

Het slotstuk van de dag is voor Zwaluwen 1, die de 3 punten pakt met een verdiende 2-1 overwinning op koploper Noordwijk! Uiteraard alle credits voor de mannen en trainers van de selectie, al is de verleiding groot om te denken dat JO11-7M hier toch nét dat laatste kleine beetje teamgeest aan heeft toegevoegd……..

Het was uiteindelijk nog lang onrustig aan de Zwaluwenlaan…… volgende week weer een SUPERSATERDAY?