Eerste verlies voor Zwaluwen JO9-3

Vlaardingen, 30 september 2017 – Vandaag stonden ons Zwaluwen JO-3 en DVV09 JO9-1 tegen over elkaar. Helaas kregen we niet waar we op hoopten, ondanks een goede eerste helft.

Aan DVV09 zouden we een zware tegenstander hebben en dat bleek al kort na de aftrap. Jayden moest als keeper meteen aan de bak en dit deed hij prima. We kwamen regelmatig onder druk te staan en zowel de verdedigers als de keeper hadden het erg druk. We werkten goed samen maar konden niet voorkomen dat Jayden meerdere keren in actie moest komen om redding te brengen. Dit deed hij meer dan prima. Ook het geluk zat ons mee toen een bal via de paal voor ons doel langs rolde waarna deze weggewerkt kon worden. De storm was wat gaan liggen en we konden wat meer aan voetballen toekomen. Echt grote kansen hadden we nog niet gehad maar we kwamen wel steeds dichter bij het doel van DVV09. Tegen de verhouding in, eerlijk is eerlijk, komen we op een 1-0 voorsprong nadat de keeper van DVV09 een hoog schot van Wesley vanaf de zijkant door zijn handen laat glippen. Dit geeft ons moed en de spelers van DVV09 lijken wat van slag. Onze jongens gaan wat brutaler spelen en komen zelfs op een 2-0 voorsprong. Een schot van Wesley wordt door de keeper half gestopt waarna Tygo in de rebound de bal tegen de touwen schiet. DVV09 is een goed voetballend team en is regelmatig gevaarlijk maar op dat moment hebben Jan, Wesley, Abdimajid, Ryan, Tygo, Wesley en Saifan de zaken prima op orde. Wat ook helpt is dat we met Jayden een betrouwbare en goede keeper hebben (maar dat merken we in de tweede helft). Toch kunnen we niet voorkomen dat DVV09 terugkomt tot 2-1. Een speler weet door onze verdediging heen te glippen en laat Jayden kansloos. De koppies gaan bij onze jongens niet hangen en proberen de tegenstander onder druk te zetten. Tygo heeft succes als hij op de bal jaagt. De verdedigers van DVV09 verliezen dan ook de bal waarna Tygo richting het doel kan. Als ook de keeper geen antwoord heeft komt Zwaluwen op een 3-1 voorsprong. Niet ver voor de rust is Wesley op weg naar de 4-1 maar lijkt hij te worden neergelegd. De tegenstander speelt de bal snel naar voren en maakt zo gebruik van de verwarring in het veld. In plaats van 4-1 gaan we de rust in met een 3-2 voorsprong.

Ook vandaag blijven de beide teams op het veld en drinken daar hun limomade. Zonder coach Richard beginnen onze jongens aan de tweede helft. Jayden is weer veldspeler en Abdimajid keeper. We beginnen de tweede helft met wat mooie passjes maar al snel wordt duidelijk dat we de eerste helft geen goed vervolg kunnen geven. In het kort komt het er op neer dat bijna iedere aanval van DVV09 een tegendoelpunt oplevert. Zo gaan we in een rap tempo van een 3-2 voorsprong naar een 3-6 achterstand. Dit zorgt er voor dat de organisatie bij ons helemaal weg is en nog weinig spelers mee terug lopen. Het laat ook zien hoe belangrijk het is voor een team om een (goede) keeper te hebben, zeker tegen een sterker tegenstander als DVV09. Maar hoe goed of slecht het ook gaat, je kunt het geen van de jongens kwalijk nemen aangezien veruit de meeste geen keeper zijn. Bij deze dan ook de oproep wie de (vaste) keeper van het team wil worden of dat er meerdere jongens zijn die dit samen willen doen (bijvoorbeeld ieder een helft). Terug naar de wedstrijd. Inmiddels is Wesley gaan keepen maar ook hij krijgt er nog twee om zijn oren waardoor de (eind)stand op 3-8 komt. Het had nog erger kunnen zijn als DVV09 het vizier nog wat scherper had staan en ook Ryan, Jan en Abdimajid weten verder onheil te voorkomen met goede verdedigende acties. Was het dan alleen maar ellende in de tweede helft ? Nee hoor, in de laatste fase komen we eindelijk weer aan voetballen toe en krijgen we nog een aantal (grote) kansen. Zo komt Ryan tot twee keer toe op aan de rechterkant van het veld maar weet hij de keeper niet in de korte hoek te verrassen. Ook heeft Jayden nog twee keer een doelpunt op zijn schoen maar wordt dit voorkomen door de keeper en komt Tygo te ver aan de buitenkant terecht waardoor hij niet tot een goed schot komt.

Verliezen hoort er ook bij en vandaag leden we onze eerste, en terechte, nederlaag. Gelukkig leer je er ook wat van. In ons geval blijkt dat we een keeper missen en hopelijk wordt dat in de komende weken opgelost. Met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd !

Jayden legt aan voor een schot