Eerste overwinning voor Zwaluwen JO19-2

5 november Smitshoek JO19-5 – Zwaluwen JO19-2   0-3 (0-10) – Na vorige week onszelf tekort te hebben gedaan door het missen van de vele kansen en daardoor met lege handen bleven staan, hebben we van de week op de trainingen het accent gelegd op het afwerken. Dat dat op deze manier zijn vruchten zou gaan afwerpen had niemand verwacht maar wel gehoopt. Opgetogen en fris en fruitig konden we afreizen naar Smitshoek die net als ons hun eerste wedstrijd hadden verloren. Na een lekkere ontspannen warming-up kon er begonnen worden aan onze wedstrijd en was het Zwaluwen dat uit de startblokken schoot. Met mooie combinaties en zeer goed samenspel voltrok het spel zich voor 90% op de helft van de tegenstander, maar bleven doelpunten lang uit. De eerste kansen van Jesse V en Dani (na mooie combinatie met Ruben en Diego) miste nog scherpte en ook Max mikte nog een keer aan de verkeerde kant van de paal. Jesse H blijft zoeken naar openingen en verlegd keer op keer het spel. Nadat we twee keer van bal gewisseld hebben besloot de scheids dat we verder gingen met onze ballen omdat die toch wat beter en harder waren dan de strandbal waar Smithoek mee wilde spelen. Zwaluwen blijft zeer goed samenspelen en zijn duidelijk de betere. Allard speelt zeer sterk op het middenveld, en achterin zijn Bas en Youri weer heer en meester. Alleen het zal toch weer niet gebeuren dat de bal stras in ons doel ligt. Maar nee, na 34 minuten spelen is daar de eerste goal. Aanvoerder Bas pikt de op bij de middenlijn en met een strakke bal speelt hij Max aan die doorsteekt op Jesse V. Eindelijk is daar de 0-1 voorsprong en is het hek van de dam. 2 minuten later de 0-2 na een ingooi van Ruben kan Dani van afstand scoren. Niet veel later is het Ryan die afgeeft op Jesse V en Max in stelling brengt om de 0-3 te scoren. Op slag van rust de eerste uitbraak van Smitshoek die één op één met Dylan net naast schieten. Met deze fijne voorsprong smaakt de thee toch wel extra lekker in de rust. Na rust hetzelfde spelbeeld al probeert Smitshoek dapper aan te vallen. Na een paar minuten gaat de doelpuntenmachine weer lopen en kan Max voor de 0-4 zorgen na en assist van Dani. Als een zuivere goal nog afgekeurd wordt is er geen houden meer aan. Dani tekent voor de 0-5 en na een prima assist van Koen is het Max die zijn derde binnenschiet, 0-6. Diezelfde Max geeft na een prima actie voor op Jesse V die de bal mist maar is Ryan doorgelopen en geeft een voorzet vanaf de andere kant en kan diezelfde Jesse V alsnog de 0-7 binnen knikken. De honger is nog niet gestilt als Diego de diepte wordt ingestuurd komt de keeper veel te ver uitlopen. De handige Diego weet hier wel raad mee en omspeelt de keeper en weet van afstand het net te vinden, 0-8. Zwaluwen laat af en toe de touwtjes vieren en zodoende kan Smitshoek soms voor onze goal verschijnen. Maar het eergevoel is groot vandaag voor de boys en die willen koste wat het kost het doel van Dylan schoonhouden, en met succes. Dan een mooie aanval opgezet door Guus die afgeeft op Ryan, die vervolgens wederom prima afgeeft op Jesse V en de eindstand lijkt te bepalen op 0-9. Het laatste woord is aan de scheids die of de tel is kwijtgeraakt of heel goed heeft opgelet en vraagt of het 0-10 was. Die kans wilde we niet laten lopen en pikte in ieder geval dat doelpuntje nog maar mee. Hèhè boys, lekkere overwinning met vooral de eerste helft zeer goed voetbal. Van de week gaan we verder met afwerken, kijken of het volgende week weer werkt met dan eindelijk weer eens een thuiswedstrijd tegen Excelsior’20.