Beloning na hard werken voor JO11-7M

Zaterdag 14 oktober 2017 – Al vroeg en – voor sommige (ouders) veel te vroeg – in de ochtend verzamelen we bij Zwaluwen. Vandaag iets eerder dan normaal voor een thuiswedstrijd, in verband met de teamfoto 2.0.

Helaas moeten we Fleur vandaag nog even missen, aangezien die wel erg laat terug kwam uit Engeland, maar Nina houdt haar belofte en heeft de vroege morgen eveneens getrotseerd om de meiden te zien spelen.

Vandaag geen verjaardagen, geen regen of slecht weer….. maar een heerlijk voetbalweertje met veel zon. Dus de meiden weten wat dat betekend.

Na het persmomentje met de paparazzi (bedankt Monique) beginnen we aan de warming-up, terwijl in de kantine de harde kern zich afvraagt of deze trainer wel de kerst zal halen…. J J

Victoria’04 heeft een iets beter doelsaldo dan Zwaluwen, dus vandaag kunnen de meiden van Zwaluwen van die vervelende laatste plek afkomen.

Na de positieve ervaringen uit voorgaande wedstrijd is het signaal duidelijk: de warming-up is het begin, en een goed begin is het halve werk….. dus fanatiek, met veel beleving en scherp wordt de warming-up ingezet!

Inmiddels arriveert Victoria’04 ook op het veld, en maken de trainers kennis met elkaar….. het 7-tal van Victoria’04 kijkt nog eens goed naar de meiden van Zwaluwen: 1…5…10… euh trainer…..ik kom handen tekort voor het aantal tegenstanders J. Terwijl zijzelf net 7 spelers hebben verzameld…..

De scheidsrechter van vandaag is helaas niet komen opdagen/ verhinderd, dus is het de inmiddels bekende Jos die de honneurs waarneemt.

Het eerste fluitsignaal klinkt, en we zien meteen een felle strijd om de bal. De meiden zijn scherp en gaan meteen de duels aan, waardoor de jongens van Victoria’04 zich genoodzaakt voelen om met individuele akties onder deze druk uit te komen. Als snel blijkt dat dit juist niet de oplossing is, want de meiden zitten er echt kort op vandaag.

En in balbezit vinden de meiden elkaar vrij gemakkelijk, al zoeken we misschien te snel de bal naar voren…. Of toch niet…. Want in de 9” minuut speel Talita zo’n bal richting Megan, die passeert op snelheid een tegenstander en rond beheerst af in de verre hoek 1-0!!

De wedstrijd speelt zich de rest van de eerste helft voornamelijk af op het middenveld, mede doordat de tegenstander geen tijd van Zwaluwen krijgt om na te denken/ te kijken…. Je ziet de frustratie toenemen, maar niet bij de meiden van Zwaluwen. Dus hop nog een schepje erbovenop om deze controle te houden.

Met goede en positieve coaching naar elkaar, wisten jullie elkaar scherp en in positie te houden. Hier worden we als trainers vrolijk van!

Heel even schrikken we….. in de laatste minuut van de 1ste helft, vermoedelijk het eerste echte schot op het doel van Zwaluwen, waar Joelle in aktie moet komen. Nou ja, schot? Meer een lobje, maar zeker niet ongevaarlijk.

Joelle weet de lastige bal – heel kalm – onschadelijk te maken, zodat we met 1-0 mogen rusten.

In de rust zien we verbeten en vermoeide blikken in de kleedkamer, waarbij de reactie: “ he, coach: gaat wel lekker toch?” gelukkig ook weer de lach en humor terugbrengt.

We bespreken dat deze strijdwijze ook in de 2e helft gevraagd zal worden, want de boys van Victoria’04 zullen minder ontzag hebben voor onze meiden. Stiekem zijn ze wel een beetje onder de indruk en soms zelfs ook angstig. Kortom, doorzetten met elkaar en knokken voor elke bal.

In de 2e helft eenzelfde beeld, al moet gezegd worden dat de frustratie bij Victoria’04 zorgde voor wat fysieke – en een enkele keer – gemene overtredingen. Maar de scheidsrechter bepaald goed tot hoe ver dit mag, zat er altijd goed bovenop en handelde dit prima af.

De 2e helft is wat dat betreft een stuk rommeliger door oponthoud voor blessurebehandelingen of wat pijnlijke momenten.

Echte kansen zijn er niet te noemen, waarmee we kunnen concluderen dat de wedstrijd professioneel / volwassen werd uitgespeeld om de 1-0 overwinning over de streep te trekken.

Na de wedstrijd horen we vaak dat er in het veld (over-en-weer) ook mondelinge strijd wordt gestreden. Niet meteen schelden of vloeken, maar meer (richting de meiden) in de trend van: “ Meisjes kunnen niet voetballen”

Vandaag had onze aanvoerder (Megan) een gevat antwoord: “je zult maandag op school maar aan je vriendjes moeten vertellen dat je van meisjes verloren hebt” J J J

Zo is het maar net, ook hierin is vandaag de winst behaald!

Belangrijker vinden wij nog dat er heel, heel erg goed gespeeld en gecoached is meiden.

Elke week zien we jullie groeien als het gaat om coaching, positie, weerbaarheid en inzet.

Vandaag hebben jullie jezelf beloont met een heerlijke overwinning en konden jullie moe maar zeker voldaan een zelfverdiend feestje bouwen in de kleedkamer!

En de trainers…..

Met een stijging van plek 12 naar plek 8 hebben die weer even wat credits van de harde kern gekregen…. Minimaal een week of twee (want volgende week zijn we vrij)