Verslagen 2015-2016

 • Zwaluwen ondanks verlies veilig

  In de bestuurskamer was er na de wedstrijd toch sprake van enige opluchting. Ondanks de 0-3 nederlaag tegen Spijkenisse handhaaft Zwaluwen zich in de hoofdklasse, na een zeer matig seizoen. Over de wedstrijd ging het niet of nauwelijks. Die werd verdiend door Spijkenisse gewonnen. Maar door de nederlaag van XerxesDZB tegen Quick Boys hebben de Vogels een veilige afstand op de 11e plaats genomen om zodoende niet in de nacompetitie te hoeven uitkomen.
  lees meer

  Posted on: 8 mei 2016
 • Zwaluwen boekt belangrijke zege

  Door te winnen van Haaglandia/Sir Winston voegde Zwaluwen zaterdag zeer belangrijke punten toe aan het totaal. In een wedstrijd met veel inzet maar weinig uitgespeelde kansen trokken de vogels de overwinning verdiend naar zich toe. Aangezien concurrent voor de nacompetitie XerxesDZB onderuit ging tegen Heinenoord is de afstand nu 5 punten met de Rotterdammers, met nog twee wedstrijden te gaan.
  lees meer

  Posted on: 1 mei 2016
 • Zwaluwen gelijk tegen Sportlust ‘46

  Beide ploegen konden de punten goed gebruiken en waren niet blij met een puntendeling. Waar Zwaluwen voor de rust vergat toe te slaan was dat na de rust de thuisploeg. Bijna ging Zwaluwen nog met de drie punten naar huis, maar in blessuretijd voorkwam doelman Wesley de Ruiter met een goede redding de winnende treffer van Zwaluwen. Zo bleef het bij een terechte puntendeling.
  lees meer

  Posted on: 24 april 2016
 • ZWALUWEN – NOORDWIJK 0-3 (0-2); Noordwijk maatje te groot voor de Vlaardingers

  noordwijkthuisemmaZonder zelf tot groots voetbal te komen had Noordwijk over de gehele wedstrijd de overhand. Zwaluwen probeerde het wel maar bracht aanvallend te weinig om doelman Mustafa Amezrine in de problemen te brengen. De ruststand was 0-2 en werd in de tweede doorgang opgevoerd tot 0-3 waarmee Zwaluwen weer een plaatsje zakte en nu 10e staat omdat in het Zeeuwse concurrent Hoek de andere gegadigde voor een p/d plek, XerxesDZB, met 5-2 versloeg waarmee de Rotterdammers nu alleen de 11e positie innemen met één puntje achterstand op de Zwart-Witten die uit de laatste vier wedstrijden toch wel de nodige puntjes zullen moeten vergaren om na-competitie te ontlopen, want zoals de ploeg zich nu manifesteert mag men voor het ergste vrezen wanneer er in die extra wedstrijden moet worden aangetreden. (door Jan Kok)
  lees meer

  Posted on: 10 april 2016
 • A.S.W.H. – ZWALUWEN 3-1 (0-0); AMBACHTERS DRUKKEN VLAARDINGERS VERDER IN DE PROBLEMEN
  aswhuit2016emma
  Foto’s door Emma den Ouden

  Met gebogen hoofden verlieten de Zwaluwen spelers en begeleiding na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Selier het veld. De 3-1 nederlaag hakte er behoorlijk in want al snel werden de uitslagen van de andere velden bekend. En die waren niet bepaald gunstig voor de ploeg van trainer Joop Hiele. Zowel XerxesDZB als Hoek wisten hun wedstrijden in winst om te zetten en hijgen op één puntje achterstand in de nek van de Vlaardingers. Met het thuisduel tegen Noordwijk, dat nog kampioensaspiraties heeft, in het vooruitzicht (volgende week zaterdag) begint het er toch wel heel somber uit te zien. Waar het aan ligt dat de zwart-witten niet meer kunnen brengen wat hen in de eerste helft van de competitie wel lukte? Joost mag het weten. Feit is wel dat ook in deze partij veel te veel foute passes werden verzonden. Het zou te ver gaan om te zeggen dat er niet wordt gewerkt, maar te vaak gebeurt dat op de solotoer waardoor het onderbreken van Vlaardingse aanvalspogingen voor de defensie van de tegenstander vaak te eenvoudig is. (door Jan Kok)
  lees meer

  Posted on: 3 april 2016
 • Met spanning tegemoet geziene ontmoeting eindigt in bloedeloze 0-0
  zwaluwen-xerxes2016emma
  Foto’s van Zwaluwen-XerxesDZB door Emma den Ouden

  ZWALUWEN – XERXES/DZB: 0-0 (rust 0-0)
  Met spanning tegemoet geziene ontmoeting eindigt in bloedeloze 0-0

  De kop van dit verslag geeft aan dat deze confrontatie tussen Zwaluwen en Xerxes/DZB niet doorging voor een doorsnee wedstrijd. Op de achtergrond speelde de overgang van de hoofdsponsor van Zwaluwen naar de Rotterdammers, met in zijn kielzog de hoofdtrainer, een paar leden van de technische commissie alsmede enkele spelers, wel degelijk mee. Hoe zouden de hoofdpersonen zich bij dit cruciale duel manifesteren? Zou door de ploegen alles uit de kast gehaald worden om de, voor beide clubs van groot belang, drie punten uit het vuur te slepen?
  (door Jan Kok)
  lees meer

  Posted on: 27 maart 2016
 • Heinenoord profiteert van schandalige vertoning Zwaluwen

  Bron; Tom Vlielander voor www.waterwegsport.nl
  HEINENOORD- Zwaluwen heeft een dure nederlaag opgelopen bij laagvlieger Heinenoord. Vooraf was het voor Zwaluwen belangrijk om drie punten te pakken om verder weg te lopen bij de nacompetitie plekken. Voor Heinenoord was het belangrijk om punten te pakken in strijd tegen degradatie.
  lees meer

  Posted on: 19 maart 2016
 • Zwaluwen weet weer wat winnen is

  Bron; Tom Vlielander voor www.waterwegsport.nl
  VLAARDINGEN- Zwaluwen heeft een 3-2 overwinning geboekt tegen Ter Leede. Zwaluwen dat al acht wedstrijden zonder overwinning zat moest vandaag de wedstrijd winnen om Ter Leede bij te kunnen houden.

  Zwaluwen begon de wedstrijd uitstekend. Na vijf minuten spelen stond Zwaluwen al op een 2-0 voorsprong. In de 1e minuut wist Oranje met een afstandsschot de 1-0 te scoren.
  lees meer

  Posted on: 13 maart 2016
 • Quick Boys - Zwaluwen 2-0, twee penalty's geven de doorslag

  Het door blessures en slechte resultaten geteisterde Zwaluwen reisde naar Katwijk af met een duidelijk strijdplan. Het speelde vanaf minuut 1 gedisciplineerd vanuit een goede organisatie.

  Dit leverde een schouwspel op waarbij Quick Boys wel domineerde en veel aan de bal was, maar geen grote kansen creëerde. Het was met name dreigend vanaf rechts met de uitstekende voetballer El Osrouti, maar verder dan 1 kans voor Robert Steemers, die wild over schoot, kwam Quick Boys niet.


  lees meer

  Posted on: 6 maart 2016
 • Zwaluwen verliest van Hoek

  (bron: website Hoek)

  Een spannende en leuke wedstrijd op Sportpark Denoek. Zwaluwen kwam al vroeg op voorsprong, vergat door te drukken en keek bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. Hoek kwam op 3-1 en zag Zwaluwen de aansluitende treffer maken. Spannend werd het toen Hoek tien minuten voor tijd met tien man kwam te staan. Zwaluwen kon hier echter niet van profiteren waardoor Hoek zijn tweede overwinning op rij boekte.
  lees meer

  Posted on: 14 februari 2016
 • Zwaluwen verliest ruim

  In een matige wedstrijd op een slecht veld liep Zwaluwen tegen een ruime nederlaag aan. Na een vroege achterstand vergaten de vogels enkele grote kansen te verzilveren. Verder dan de gelijkmaker kwam men niet. Aangezien Deltasport beter met de kansen omging liep de ploeg uit naar een ruime 4-1 overwinning.
  lees meer

  Posted on: 7 februari 2016
 • Zwaluwen in slotfase naast Sportlust ‘46

  In een slechte wedstrijd ontsnapte Zwaluwen op het laatste moment aan een nederlaag tegen hekkensluiter Sportlust ’46. Binnen twee minuten schoten twee invallers de vogels naast de ploeg uit Woerden. Zwaluwen, dat zeven spelers miste, kwam tot enkele minuten voor tijd niet in haar spel en wist nauwelijks kansen te creëren. Nick Sanders, die zijn honderdste wedstrijd voor Zwaluwen keepte, hield de ploeg uit Vlaardingen met enkele knappe reddingen nog enigszins op de been en zag vlak voor tijd zijn ploeg nog een punt overhouden aan dit duel.
  lees meer

  Posted on: 20 december 2015
 • Zwaluwen ten onder tegen Spijkenisse

  Vanaf het eerste fluitsignaal zat Zwaluwen niet in de wedstrijd. Met een straffe wind tegen leed de ploeg continue balverlies en wist in de gehele wedstrijd maar twee kansen te creëren. Spijkenisse zocht de aanval en creëerde er heel veel meer en was zodoende de terechte winnaar in een wedstrijd die het niveau van de hoofdklasse niet waardig was.
  lees meer

  Posted on: 6 december 2015
 • Zwaluwen loopt tegen nederlaag aan

  Na de wedstrijd ging het voornamelijk over de gemiste kansen van Zwaluwen in de eerste helft. Binnen vijf minuten hadden de vogels op een 2-0 voorsprong moeten staan, maar de ploeg zag Dimitri Gomes Almeida via de doelman naast schieten en Joey Grootenboer vrij voor de doelman over koppen. Na een kwartier weet ook de opgerukte Sanny Montero de bal niet over de doelman heen te lobben, waardoor het nog steeds 0-0 is. Daarna loopt FC Rijnvogels binnen tien minuten uit naar 0-3, uit even zovele kansen en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
  lees meer

  Posted on: 29 november 2015
 • Zwaluwen veel te sterk voor Ommoord

  dsc_0191Ook met een aantal andere spelers in de basis was Zwaluwen veel te sterk voor SV Ommoord. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 0-9 en bekert Zwaluwen in de Palace Casino Cup vrolijk verder. De lang geblesserden Ivan Almeida en Jason Tjien-Fooh startten voor het eerst in de basis en lijken volledig hersteld. Ook was er het debuut in de basis van Wesley de Heij (foto). De speler uit de eigen jeugdopleiding speelde een prima wedstrijd en gaf daarmee zijn visitekaartje af aan trainer Joop Hiele.
  lees meer

  Posted on: 22 november 2015
 • Zwaluwen en Noordwijk in balans

  Door enorme wilskracht en vechtlust te tonen behaalde Zwaluwen een verdiend punt in Noordwijk. Vanaf het begin probeerden beide ploegen met combinatievoetbal van achteruit de aanval te zoeken en dat leverde een boeiende partij voetbal op. Zwaluwen kwam op voorsprong en dat was niet onverdiend. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Noordwijk sterker en de gelijkmaker was dan ook verdiend te noemen. Ondanks dat de thuisploeg de boventoon voerde nam Zwaluwen niet onverdiend een punt mee naar Vlaardingen en daar was de ploeg heel blij mee.
  lees meer

  Posted on: 15 november 2015
 • Zwaluwen doet goede zaken tegen ASWH

  dsc_0092Tijdens een bij vlagen uitstekende eerste helft was het Zwaluwen dat de tegenpartij steeds wist af te jagen. Door er fel bovenop te zitten lukte het de vogels om het toch fysiek sterke ASWH regelmatig de bal te ontfutselen. Zonder de geblesseerde Marlon Oranje gestart, verloor Zwaluwen al vroeg ook nog Marcello Gomes Da Veiga met een hamstringblessure. Toch namen de vogels een verdiende voorsprong om die vlak voor rust nog uit te bouwen naar 2-0.
  lees meer

  Posted on: 8 november 2015
 • Zwaluwen veel te sterk voor Heinenoord

  dsc_0109Zwaluwen bewees zichzelf een goede dienst door zeer geconcentreerd aan het duel te beginnen. Vanaf het begin is de ploeg sterker dan de tegenstander en creëert het kleine kansen. Het laatste kwartier voor de rust neemt de ploeg afstand van de tegenstander en scoort drie keer. In de tweede helft lopen de vogels verdiend uit naar 5-0. Voor een ongelukkige handsbal wordt aan Heinenoord nog een penalty toegekend, maar ook deze kans weet men niet te benutten.
  lees meer

  Posted on: 1 november 2015
 • Zwaluwen uit de beker

  Zwaluwen lukte het voor het eerst in vele jaren niet om ver te komen in het toernooi om de districtsbeker West II. De ploeg verloor van TOGB met 2-1 en dat was een terechte uitslag. De ploeg kwam nog wel op voorsprong, maar verloor Adil Akanioui die met rood naar de kant werd gestuurd.
  lees meer

  Posted on: 25 oktober 2015
 • Zwaluwen verdiend langs Ter Leede

  In een zeer aantrekkelijke partij voetbal wist Zwaluwen te winnen van de ploeg uit Sassenheim. Ging de eerste helft nog gelijk op met kansen aan beide zijden, na de rust trok Zwaluwen de wedstrijd naar zich toe en wist het verdiend de punten mee naar huis te nemen.
  lees meer

  Posted on: 18 oktober 2015
 • Zwaluwen onderuit tegen Quick Boys

  In Vlaardingen hielden de ploegen elkaar tijdens de eerste helft redelijk in evenwicht. Beide ploegen hielden het baltempo hoog en gingen fel de duels aan. Daardoor een leuke eerste helft met voor beide ploegen één kans. Zwaluwen miste, waar Quick Boys wel toesloeg. Tijdens de tweede helft trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe en liepen uit naar een 4-0 score. Quick Boys dankte rechterspits Mohamed El Osrouti, die in alle doelpunten een groot aandeel had.
  lees meer

  Posted on: 11 oktober 2015
 • Zwaluwen zakt door ondergrens

  Natuurlijk kan je een partij een keer verliezen. Dat is duidelijk. Maar wat Zwaluwen deze zaterdag liet zien was van een wel heel bedenkelijk niveau. XerxesDZB speelde wel naar de eigen mogelijkheden en haalde fors uit. De 4-0 overwinning van de Rotterdamse ploeg was dan ook volkomen verdiend.
  lees meer

  Posted on: 4 oktober 2015
 • Zwaluwen wint van Hoek

  De wedstrijd begon 20 minuten later vanwege een file waarin de bus van Hoek terecht was gekomen. Het had geen zichtbare invloed op de wedstrijd. Beide ploegen speelden vanaf het begin fel op de bal en dat maakte het een leuke middag met goed voetbal van beide kanten. Opmerkelijk was dat Hoek zich, ondanks de aanwezige lengte en fysiek twee keer door de lucht liet aftroeven. Naarmate de wedstrijd naar het einde ging gaf de ploeg uit Zeeland meer en meer ruimte weg. Trainer Joop Hiele wisselde halverwege de tweede helft twee keer en dat gaf uiteindelijk de doorslag in deze boeiende wedstrijd.
  lees meer

  Posted on: 27 september 2015
 • Zwaluwen langs Jodan Boys

  Het lukte Zwaluwen niet om vanaf het begin een stempel op de wedstrijd te drukken. De eerste helft was er meer balbezit voor Jodan Boys en moesten de vogels zich beperken tot het spelen van de diepe bal. Aangezien de meeste passes niet aankwamen, konden de Vlaardingers in het eerste bedrijf geen vuist maken. Hoe anders verliep de tweede helft. Zwaluwen toonde steeds meer lef en liet zien over een technisch vaardig elftal te beschikken. Aan het einde van de wedstrijd verzuimden de vogels nog om de voorsprong te vergroten door twee levensgrote kansen te missen.
  lees meer

  Posted on: 20 september 2015
 • Zwaluwen in slotfase langs Deltasport

  Pas enkele minuten voor tijd trok Zwaluwen in een niet al te beste derby aan het langste eind. Daarvoor had Deltasport tot twee keer toe de leiding genomen. Het was niet genoeg voor één of meer punten. Het was Clint van Stee die twee minuten voor tijd een vrije trap langs de muur in de verre hoek wist te schieten, waardoor de vogels de volle buit binnen sleepten.
  lees meer

  Posted on: 13 september 2015
 • Zwaluwen zeer wisselvallig bij Haaglandia

  Zwaluwen begon het nieuwe seizoen wel heel matig in Den Haag. Binnen acht minuten kreeg het twee doelpunten te verwerken en binnen het halve uur stond de 3-0 op het bord. Vlak voor de rust konden de vogels nog iets terug doen, waarna de inhaalrace kon gaan beginnen. De uiteindelijke 3-3 was terecht, ook al kregen beide ploegen nog voldoende kansen om de overwinning uit het vuur te slepen.
  lees meer

  Posted on: 6 september 2015
 • Zwaluwen boekt overwinning

  In het bekertoernooi overleeft Zwaluwen de groepsfase. Na twee gelijke spelen moest er worden gewonnen van Smitshoek. De 2-1 overwinning was verdiend te noemen, maar kwam moeizaam tot stand. Zwaluwen miste een handvol spelers en tijdens de warming-up kwamen daar Jason Tjien-Fooh en Mustafa Celen met blessures ook nog bij. Trainer Joop Hiele was vooraf heel duidelijk: ‘Er is kwaliteit voldoende, maar het moet allemaal veel scherper worden’.
  lees meer

  Posted on: 30 augustus 2015
 • Zwaluwen-SVDPW (KNVB Beker)

  Ook dit keer waren de wetten van het voetbal weer van toepassing. Zwaluwen grossierde in het missen van kansen en speelde slordig en mocht uiteindelijk nog tevreden zijn met een zeer teleurstellende remise.
  lees meer

  Posted on: 24 augustus 2015
 • Zwaluwen verliest van Kozakken Boys

  Zwaluwen was niet opgewassen tegen een zeer effectief spelend Kozakken Boys. Waar Zwaluwen voor de rust drie kansen creëert en niet scoort, deden de Werkendammers dat wel en scoorden drie keer uit even zovele kansen.
  lees meer

  Posted on: 16 augustus 2015
 • Zwaluwen wint van Dongen

  Trainer Joop Hiele liet, net als in de eerste oefenwedstrijd, ook tegen Dongen alle beschikbare spelers opdraven. Zodoende kwamen er maar liefst 22 spelers in actie tegen de zondag hoofdklasser. De eerste 20 minuten gingen redelijk gelijk op, maar daarna nam Zwaluwen de touwtjes steeds meer in handen.
  lees meer

  Posted on: 12 augustus 2015
 • Spirit-Zwaluwen, oefenwedstrijd

  8-08-2015. Afgelopen zaterdag heeft de eerste selectie hun eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Spirit.

  De technische staf heeft alle spelers minimaal 45 minuten laten spelen, op de geblesseerde spelers Ivan, Raoul en Nick na.

  Er stond zaterdag 1 punt naast het winnen van de wedstrijd vooral centraal en dat was “het vast houden van de Nul”.
  lees meer

  Posted on: 10 augustus 2015