Verslagen 2014-2015

 • Zwaluwen wint Vlaardings kampioenschap

  Vlaardings kampioen 2014 – 2015

  Vlaarfdings kampioen 2014 - 2015De finale van het Vlaardings kampioenschap werd op het terrein van Zwaluwen een prooi voor de Zwaluwenploeg. In een aardige finale waren de vogels Deltasport met 2-1 de baas.
  lees meer

  Posted on: 14 juni 2015
 • Zwaluwen verliest van FC Rijnvogels; Seizoen zonder prijs

  Als je uit de laatste vijf wedstrijden drie punten pakt, is het opmerkelijk dat Zwaluwen op een gedeelde vierde plaats is geëindigd in de hoofdklasse B. De derde periode leverde bedenkelijk weinig punten op. Ook tegen FC Rijnvogels was er de wil om te winnen en werd er hard gestreden voor een goed resultaat. Na de winterstop ontbrak echter de juiste vorm. Zodoende geen tweede of derde in de eindrangschikking, maar gedeeld vierde.


  lees meer

  Posted on: 10 mei 2015
 • Zwaluwen geen kans tegen Katwijk; Kampioen maatje te groot

  Het begin was flitsend. Katwijk was niet van plan cadeautjes uit te delen en zette veel druk naar voren. De ploeg liet zien topklasse waardig te zijn en had voor de rust uit kunnen lopen met meerdere doelpunten. Dat deed het niet. Na de vroege voorsprong nam de storm af en kon Zwaluwen zich herstellen. Pas in de tweede helft behield Zwaluwen iets meer balbezit en kwam tot een aantal (schot)kansen. Katwijk vergat het tweede doelpunt te maken, waardoor je het in voetbal nooit weet, maar de 1-0 overwinning was een magere afspiegeling van het kwaliteitsverschil.
  lees meer

  Posted on: 2 mei 2015
 • Zwaluwen verdiend naar overwinning; FC ’s-Gravenzande degradeert

   

  Zwaluwen ondervond een groot deel van de wedstrijd weinig tegenstand van FC ’s-Gravenzande. De thuisploeg moest vanaf het begin ver terug en stond na een kwartier met 0-2 achter. Een corner na onnodig balverlies levert de thuisploeg de aansluitende treffer op, maar nog voor de rust werd de stand op 1-3 gebracht. Zwaluwen verzuimde na de rust de vierde treffer te maken, waardoor het nog even spannend leek te worden nadat FC ’s-Gravenzande wederom de aansluitende treffer produceerde. Die kwam er niet en dus daalt de thuisploeg na twee seizoenen weer af naar de eerste klasse.
  lees meer

  Posted on: 26 april 2015
 • Totale off-day Zwaluwen; Verdiende overwinning Smitshoek

   

  Een ongelofelijk mat Zwaluwen verloor verdiend met grote cijfers aan de Zwaluwenlaan. Smitshoek, dat strijdt voor lijfsbehoud, was veel feller en ging ook beter met de kansen om. Zwaluwen, dat in een veel te laag tempo de bal rond liet gaan wist nauwelijks openingen te creëren en veel te weinig voor gevaar te zorgen. Aangezien Quick Boys in blessuretijd RVVH op de knieën kreeg, lijkt de vervangende periodetitel aan de neus van de vogels voorbij te gaan.
  lees meer

  Posted on: 19 april 2015
 • Zwaluwen verliest dure punten; Vogels niet de juiste vorm

   

  Al een aantal weken mist Zwaluwen de goede vorm, die de ploeg lange tijd wel had. Juist nu de prijzen verdeelt gaan worden lukt het de Vlaardingers niet om tijdens de wedstrijd toe te slaan. Het vele balbezit ten spijt, creëren de Vlaardingers te weinig kansen om aanspraak te mogen maken op de overwinning. XerxesDZB, dat ver achterover leunend wacht op de kans om te counteren maakt daar deze middag goed gebruik van. In de strijd om degradatie te ontlopen pakken de Rotterdammers de broodnodige punten.
  lees meer

  Posted on: 12 april 2015
 • Zwaluwen pakt de punten; ASWH de betere ploeg

   

  Voetbal kan zeer onrechtvaardig zijn. Aan de Zwaluwenlaan was in deze krachtmeting ASWH de veel betere ploeg. Het creëerde met name in de eerste helft een aantal dotten van kansen, maar steeds weer was het doelman Nick Sanders die in de weg lag en één keer was het Mustafa Celen die de bal van de lijn haalde. Zwaluwen moest het hebben van een enkele uitval en scoorde het enige doelpunt uit een terecht toegekende strafschop. Zo bleven de dure punten in Vlaardingen en blijft Zwaluwen derde op de ranglijst.
  lees meer

  Posted on: 29 maart 2015
 • Zwaluwen verliest onnodig; SHO maakt kansen af

   

  De eerste helft was er een om snel te vergeten. Zwaluwen het balbezit en SHO in de wachtkamer. De tweede helft bracht meer snelheid en daardoor ook de betere doelkansen. Waar Zwaluwen de bal er niet in kreeg, was het SHO dat via de counter hard toesloeg. Niet verdiend maar wel zeer effectief.
  lees meer

  Posted on: 22 maart 2015
 • Matige partij aan de Zwaluwenlaan; Zwaluwen wint van Spijkenisse

   

  Het begon zo mooi. Zwaluwen startte flitsend en kwam al snel via een prachtig uitgevoerde aanval op voorsprong. Aangezien de thuisploeg daarna verzuimde om verder uit te lopen en Spijkenisse niet bij machte was om grote kansen te creëren bleef de wedstrijd steken op 1-0. Drie verdiende punten voor de thuisploeg in een wedstrijd die spannend bleef, maar helaas geen goed voetbal liet zien.
  lees meer

  Posted on: 15 maart 2015
 • Sterke wedstrijd Zwaluwen; Vogels verdiend langs RVVH

   

   Vanaf de aftrap willen beide ploegen naar voren. Aangezien dat al snel een doelpunt voor Zwaluwen oplevert, loopt RVVH al snel achter de feiten aan. Zwaluwen dat zonder de geschorste Dimitry Gomes Almeida en Delano a Cohen moet aantreden controleert nagenoeg de gehele de wedstrijd. Het gunt de thuisploeg het balbezit en geeft nagenoeg niets weg. Bij de kansjes die RVVH wel creëert is doelman Nick Sanders duidelijk de baas. Een verdiende overwinning voor de Vlaardingers.
  lees meer

  Posted on: 8 maart 2015
 • Verdiende nederlaag Zwaluwen; Vogels verliezen van Noordwijk

   

  Wat er met Zwaluwen aan de hand was werd niet helemaal duidelijk. Het combineerde wel, maar creëerde daarmee nauwelijks kansen. Het fellere Noordwijk profiteerde uitstekend en maakte de kansen wel af. De 0-4 eindstand was dan ook duidelijk en verdiend te noemen.
  lees meer

  Posted on: 1 maart 2015
 • Zwaluwen gelijk in Sassenheim; Vogels niet langs Ter Leede

   

  Zwaluwen haalde moeizaam een puntje uit de strijd. Nadat de vogels in het eerste bedrijf vergaten de kansen te benutten, zakte de ploeg in de tweede helft ver weg en waren de beste kansen voor de thuisploeg. Aangezien die er maar één van wisten te benutten schoot invaller Jorno Reurink de Vlaardingers in de voorlaatste minuut naar een 1-1 gelijk spel.
  lees meer

  Posted on: 22 februari 2015
 • Zwaluwen moeizaam langs Kloetinge; Vogels te veel balverlies

   

  Zwaluwen was in de beginfase slordig. Het leed te veel balverlies en had na tien seconden achter kunnen staan door onoplettendheid bij de aftrap. Het scoreverloop was gunstig voor de thuisploeg, maar Kloetinge bleef ondanks de achterstand van 2-0 geloven in een beter resultaat. Er ontstond een partij voetbal die niet fraai was, maar door de inzet en werklust van beide ploegen bleef het tot vlak voor tijd spannend. In de 90e Zwaluwen de genadeklap uit door de beslissende derde treffer te maken.
  lees meer

  Posted on: 15 februari 2015
 • Onnodig verlies Zwaluwen; Vogels onnauwkeurig in afwerking

  Zwaluwen liet in de eerste helft twee grote kansen liggen om op voorsprong te komen. Eerst zag Robin Verhorst zijn lob, vrij voor de doelman, voorlangs gaan en later schoot Marlon Oranje in vrijstaande positie de bal rakelings naast. Quick Boys had enkele kleine mogelijkheden, maar nam in de tweede helft wel de voorsprong via een prachtig uitgevoerde halve omhaal van Jeroen Ketting na een dekkingsfout in de verdediging van Zwaluwen.
  lees meer

  Posted on: 8 februari 2015
 • Hoog rendement Zwaluwen; Vogels naar 0-5 overwinning

   

  Zwaluwen kwam tegen Smitshoek uitstekend voor de dag. Het speelde de bal professioneel rond en wachtte geduldig op de kansen die zouden komen. Aangezien het rendement dit maal hoog was, liep de score voor de vogels op tot maar liefst 0-5. In deze vorm wordt het voor het hardwerkende Smitshoek lastig om wedstrijden in winst om te gaan zetten.
  lees meer

  Posted on: 14 december 2014
 • Zwaluwen doet zichzelf te kort; Publiek winnaar in Vlaardingen

  Zwaluwen won vorige week in de laatste minuut na het missen van veel te veel kansen. Tegen Katwijk speelde het weer een hele goede partij en creëerde voldoende kansen, maar ditmaal brak het missen van de kansen de ploeg op. In blessuretijd schoot Marciano Mengerink Katwijk definitief in veilige haven. Verslagenheid bij de spelers van Zwaluwen, die op fantastische wijze een behoorlijk deel van het spelbeeld hadden bepaald.
  lees meer

  Posted on: 7 december 2014
 • Zwaluwen heel laat op winst; Vogels missen teveel kansen

  Zwaluwen creëerde in de eerste helft zeven grote en ook nog enkele kleine kansen maar wist er daarvan niet één te verzilveren. Daardoor begonnen de vogels in de tweede helft aan een inhaalrace, want FC Rijnvogels was al vroeg op voorsprong gekomen. De thuisploeg wist in de tweede helft veel beter tegenstand te bieden, dus de opluchting in het Vlaardingse kamp was groot toen Delano á Cohen in de laatste minuut de overwinning binnenschoot.
  lees meer

  Posted on: 30 november 2014
 • Verdiende overwinning Zwaluwen; Vogels verslaan XerxesDZB

  Zwaluwen deed goede zaken door verdiend van XerxesDZB te winnen. Aangezien de meeste concurrenten punten verspeelden staat de ploeg van Adrie Poldervaart nu op tweede plaats in de hoofdklasse B. Hoewel de ploeg matig opende en al vroeg op achterstand kwam, bleef men combinerend naar openingen zoeken tot die er kwamen. Op de uiteindelijke 3-1 overwinning viel dan ook niets af te dingen.
  lees meer

  Posted on: 23 november 2014
 • Zwaluwen verliest van ASWH; Laat doelpunt beslist duel

  Door met minimale cijfers te verliezen van ASWH, zakt Zwaluwen van de tweede naar de vierde positie op de ranglijst. ASWH had in de eerste helft verzuimd afstand te nemen van  de Vlaardingers en leek ook in de tweede helft niet tot scoren te kunnen komen. Tot Jesper van den Bosch vier minuten voor tijd de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en de terechte voorsprong op het bord schoot.
  lees meer

  Posted on: 9 november 2014
 • Eenvoudige overwinning Zwaluwen; Met tien man langs SHO

  Door een discutabel gegeven rode kaart moest Ryan Santos St’Aubyn al na tien minuten van het veld. Op het stroeve veld struikelde Geert Bakker over de bal en St’Aubyn kon er vanaf vanwege een vermeende overtreding. De zeer discutabele beslissing van scheidsrechter Duarte ten spijt, was het Zwaluwen dat de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, maar vergat ondanks de vele kansen het verschil verder uit te bouwen dan de 0-3 die uiteindelijk op het scorebord stond.
  lees meer

  Posted on: 2 november 2014
 • Puntendeling aan de Zwaluwenlaan; Zwaluwen niet langs RVVH

  Het begin leek veelbelovend voor de vogels. Na een halve mistrap schoot Adair Veiga Lopes hard voorlangs en even later schiet dezelfde spits hard op het doel maar weet Danny Spelde in tweeën redding te brengen. Het bleef lange tijd bij deze wapenfeiten al moet gezegd worden dat Zwaluwen nog enkele mogelijkheden creëerde, waar RVVH het van vrije trappen moest hebben. Het vele goede middenveldspel leverde een boeiend duel op, met helaas weinig spanning voor de beide goals.
  lees meer

  Posted on: 26 oktober 2014
 • Beker: Onnodige nederlaag Zwaluwen; Uitgeschakeld door Noordwijk

  Noordwijk besliste de wedstrijd voor de rust. Ondanks goede kansen lukte het Zwaluwen niet om in de tweede helft langszij te komen. Trainer Poldervaart liet zien dat hij veel vertrouwen heeft in al zijn selectiespelers, door zeven andere namen op het formulier te zetten dan vorige week, waar tijdens de competitiewedstrijd tegen Noordwijk wel werd gewonnen.
  lees meer

  Posted on: 19 oktober 2014
 • Zwaluwen wint in Noordwijk; Vogels laten hoge winst liggen

  Noordwijk kwam de eerste tien minuten goed uit de startblokken. Nick Sanders weet een harde vrije trap via zijn schouder tot hoekschop te verwerken nadat scheidsrechter van de Waerdt ten onrechte een vrije trap had toegekend aan Noordwijk. De thuisploeg probeerde een doelpunt te forceren, maar Zwaluwen, dat nimmer het niveau van de week ervoor behaalde, nam het initiatief over maar had een veel hogere score moeten halen.
  lees meer

  Posted on: 11 oktober 2014
 • Hoog niveau aan de Zwaluwenlaan; Zwaluwen wint van Ter Leede

  In een hoogstaand duel is het Zwaluwen gelukt om de punten in eigen huis te houden. Beide ploegen lieten vanaf het begin zien hoe een hoofdklassewaardige wedstrijd gespeeld moest worden. Veel inzet, hoge balsnelheid en veel combinaties. Het publiek genoot met volle teugen en Zwaluwen trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe, waardoor het verdiend de overwinning greep.
  lees meer

  Posted on: 5 oktober 2014
 • Zwaluwen vergeet te scoren; Spijkenisse profiteert

  In een matige partij voetbal vergat Zwaluwen voor de rust afstand te nemen van de tegenstander. Meerdere kansen waren niet besteed aan de ploeg uit Vlaardingen. Aangezien de thuisploeg via Jeffrey Duijnstee de bal wel twee keer langs Nick Sanders wist te krijgen greep Spijkenisse de winst en pakte de eerste punten van het seizoen.
  lees meer

  Posted on: 28 september 2014
 • Eerste nederlaag Zwaluwen; Quick Boys te sterk aan de Zwaluwenlaan

   

  Het lukte Zwaluwen niet om ook tijdens de derde wedstrijd punten toe te voegen aan het totaal. Quick Boys liet zien over een volwassen ploeg te beschikken die mee gaat strijden om de titel. Het zat Zwaluwen ook niet mee. Al binnen tien minuten moest er twee keer gewisseld worden vanwege blessures en ook waren de kansen ditmaal niet besteedt aan de thuisploeg.
  lees meer

  Posted on: 21 september 2014
 • Zwaluwen maakt het af; Kloetinge vergeet te scoren

   

  Zwaluwen boekte in Zeeland een enigszins fortuinlijke overwinning. Kloetinge miste binnen vier minuten  een penalty en had na 30 seconden al op de paal geschoten. Het lukte Zwaluwen lang niet om in de wedstrijd te komen, maar kwam op voorsprong door een goed doelpunt van Adair Veiga Lopes. In een betere tweede helft kwam Zwaluwen vijf minuten voor tijd met 0-2 voor, liet het nog even spannend worden maar besliste de wedstrijd in blessuretijd door op 1-3 te komen.

  lees meer

  Posted on: 14 september 2014
 • Prima start Zwaluwen; Verdiende overwinning aan de Zwaluwenlaan

  Zwaluwen kende een uitstekende start van het nieuwe seizoen door FC’s-Gravenzande met 4-2 te verslaan. Al na vijf minuten konden beide ploegen hun tactiek overboord gooien na de rode kaart voor Keke Stam van FC ’s-Gravenzande. De ploeg uit het Westland moest zich gaan beperken tot de counter. Dat deed men naar behoren, maar Zwaluwen speelde zich volwassen naar de overwinning.
  lees meer

  Posted on: 7 september 2014